Pamatujete si svůj PRVNÍ parfém?

15. října 2014 21:49
Offline Mitzi admin
Avatar
1093 příspěvků moje polička 15. října 2014 21:49

U někoho je to nedávno, u někoho v minulém století 

Pamatujete si ten svůj úplně první flakón? A tu vůni?

U mě byl první, který si vybavuji, Chanson d'Eau od Coty. Myslím, že hned v roce uvedení.

Vůni si ještě pamatuji a znovu bych si ho už nekoupila.

O rok později následoval Pret a Porter a Jovan Fresh Musk.

A nejvíc se mi stýská po Aquawoman. Ta se mi fakt líbila... to byl asi první můj parfém, který nebyl z drogerie

Online jerry
Avatar
8985 příspěvků moje polička 15. října 2014 21:58

U mě to byla Dioressence od Diora v Pařížské (a byl to dárek k 21. narozeninám).

Offline naja
Avatar
1103 příspěvků moje polička 15. října 2014 22:17

Moschus Magic Love, Janine D, pak Vanilla Fields...

Offline Hoolinkah
Avatar
1641 příspěvků moje polička 15. října 2014 22:33

Mělo to tohle víčko, jen flakon byl úzký a vysoký... (...a "vonělo" to asi jako bublifuk.)

Offline evik77
Avatar
757 příspěvků moje polička 15. října 2014 22:40

U mě to byl také Chanson d´Eau. Druhý byl Jovan Fresh Musk. Byla jsem do něj zblázněná. Zajímalo by mě, jestli by mi voněl tak moc jako tehdy. Škoda, že ho přestali vyrábět. A pak jsem si koupila cosi pudrového od Adidasu v průsvitném flakonu (marně pátrám po flakonu) - výdrž byla i několik hodin a všichni mi tu vůni chválili. A sstrááášně jsem se styděla, jak hýřím - že mám 3 vůně najednou!

Offline naja
Avatar
1103 příspěvků moje polička 15. října 2014 22:49
Reakce na evik77:

Mně to povídej! Chanson d´Eau následoval vzápětí, pak Charlie Silver, A. Banderas Diavolo (ta mi byla hodně chválená), a šedivý Adidas. Právě ty poslední 3 jsem měla najednou a musela jsem alespoň 1 vystříkat, než jsem si mohla koupit novou, protože jsem to přeci nemohla spotřebovat!!! A byla to C. Dion Notes. Mezi tím jsem dostala N. Campbell Naomagic od manžela k vánocům, ale to jsem nerozdýchala. Je zajímavé, že si zrovna takové maličkosti pamatuji. Jinak už na mne doléhá stáří a nepamatuji si skoro nic.

Offline slniecko admin
Avatar
17569 příspěvků moje polička 15. října 2014 22:53

Ja ho ešte mám na pamiatku odložený...mala som asi 9 rokov, dostala som ho od otca...stále som ho chodila do skrinky obzerať a dotýkať sa ho, tie kvietky na ňom sú totiž plastické.

Potom ďalšie kus neskôr (tiež od otca) boli Darling od Fabergé a nejaký neznačkový, volal sa Cristal a mama dostala Cristal Noir, voňali úžasne...snažila som sa prednedávnom googliť aspoň adresu výrobcu, čo bola na flakóne a dodnes je tam kozmetické laboratórium.

Neverila som, ale našla som aj ten! Mamin bol tmavý.

Offline Trillian
Avatar
177 příspěvků moje polička 15. října 2014 22:54
Reakce na evik77:

Johan Fresh Musk bola nádherná vôňa, kúpila som ju mame na nejaký sviatok, aj sprchový gél a telové mlieko, a tiež sa do neho zbláznila. Dostávala naň veľmi veľa komplimentov a dodnes za ním smúti.

Môj prvý parfém som si želala, myslím že na 18-te narodeniny, a pamätám si ho úplne presne, bol nádherný.

Offline ntiti
Avatar
364 příspěvků moje polička 15. října 2014 23:55

Když nepočítám Živé květy - koupené v první třídě pro maminku, na které jsem jí jako tajně chodila, a ona taktně jako nic neviděla (byla ráda, že to rozcamrám, protože měla ve skříni krásného Diora) tak můj první parfém byl tento

a byl to čistý parfém 3,5 ml. Netuším, kde k němu mamka tehdy přišla, asi někde v tuzexu, bylo to v někdy okolo 1978 ?, ale myslím, že tam bylo napsáno Passionata. Už dobře nepopíšu, jak voněl, ale bylo to takové husté hladké medovo ambrové, no prostě úžasné. Pak jsem od muže dostala Diorissimo, a to byl trochu průšvih, měla jsem z těch konvalinek bolení hlavy, tak jsem dala přednost Charlie Gold a muž kroutil hlavou a nechápal. Jenomže on v těch konvalinkách chodit nemusel....já chtěla Diorellu a on to v té tlačenici v Pařížské spletl.

Pak jsem si koupila Alana Delona

Kupodivu to byla hezká vůně, hřejivá, něžná a sbírala jsem na ni komplimenty...no a pak už se to pomalu začalo rozjíždět až k dnešní alarmující závislosti

Offline Magnolie1
Avatar
125 příspěvků moje polička 16. října 2014 07:03
Reakce na slniecko:

Darling, to je let....také jsem ho měla a ještě si pamatuju na Poesii.

Offline fija
Avatar
897 příspěvků moje polička 16. října 2014 07:57

Tak já Moschus Exotic Love (a to včetně tělového mléka), Indian Summer, Vanilla Fields...

A první z parfumérie byla Dolce Vita, cekem krátce po uvedení... a to byla hodně dlouhá a vytrvalá láska... až do reformulace...

Offline Hoolinkah
Avatar
1641 příspěvků moje polička 16. října 2014 08:20

... no a když si odmyslím různý fáčka () a deo ve skle (Bolero, Naomagic), tak mojí první pořádnější toaletkou bylo tohle:

Ta se mi líbila fakt hodně. Buď si ji pamatuju blbě, nebo se to s tou novější "Woman" nedá vůbec srovnat. Tahle měla některý tóny společný s Pure Green, ale rozhodně nebyla tak zelená.

Z parfumerie jsem si jako první odnesla Organzu.

Offline Ayuri
Avatar
669 příspěvků moje polička 16. října 2014 09:16
Reakce na Trillian:

Bože ako to už bolo dávno! Tiež som ho nosila, prázdny flakón mám  odložený v krabičke, keď ho otvorím, cítiť ešte slabulinký závan vône, len toľko, aby sa mi vrátili spomienky. Krásna vôňa.

Môj prvý skutočný parfém bol Poison , mala som asi devätnásť a dodnes si pamätám, ako luxusne som sa v ňom cítila. Polievala som sa ním naozaj výdatne, susedia aj po hodine  vedeli, že som prešla po schodoch

Offline Miru
Avatar
13851 příspěvků moje polička 16. října 2014 09:16

...cca ve 20ti jsem byla na brigádě v západním Německu. 

Šest dní v týdnu práce, volná akorát středa.

To byl pro mě svátek - jezdila jsem stopem do Meinheimu a šmejdila po městě..., butiky, parfumerie, vše bylo tak nádherně voňavé, barevné, západní...

Při jedné návštěvě parfumerie(ke všemu - stojan o několika patrech, něco jak x poschoďový dort, a v každém "patře" x testerů různých vůní všech značek, verzí...),

mě zaujalo pár flakonů a z vyzkoušených jsem si odnášela tuto:

(stoprocentní sběratelka komplimentů)

...pak jsem si ji ještě několikrát pořizovala znovu, než ji úplně zrušili...

Druhá ohromná ztráta po vůni Addict původní...

Offline Pafqua
Avatar
79 příspěvků moje polička 16. října 2014 09:17

Prvním "velkým" parfémem byl pro mě Charlie! Stála jsem na něj snad hodinovou frontu v Tuzexu Ve Smečkách a stál asi 60 bonů (jestli mě teda paměť nešálí). Byl naprosto dokonalý a všechny kamarádky mi ho záviděly. Já zas obdivovala u jedný spolužačky, že se mohla vonět úžasnou Blue Stratos. Dnes už se nad tím usmívám, ale tehdy byla pecka, když se mi podařil sehnat Impuls z Maďarska a občas Fa v Tuzexu !

Offline alalu
Avatar
56 příspěvků moje polička 16. října 2014 09:36
Reakce na Ayuri:

Môj bol taktiež POISON.Mala som tiež 19,a pamatám si že som bola akurát v labáku keď som ho dostala.Už nikdy som potom tak nesmrdela chemikáliami...

Offline Ayuri
Avatar
669 příspěvků moje polička 16. října 2014 09:47
Reakce na alalu:

To verím, Poison len tak niečo neprerazilo.

Offline barbucha blogger
Avatar
30556 příspěvků moje polička 16. října 2014 10:28

Když jsem šla do tanečních... od tetičky, která se tehdy občas dostala do Vídně, jsem dostala Miss Balmain.

Ale! Byl to mini flakonek, v luxusní, látkou vyložené krabičce s víkem... sklo měl tmavohnědé (nebo to bylo jen tekutinou?), ale jinak tvarově připomínal spíš flakon Balmain de Balmain, včetně nalepení viněty "přes roh".

Pro mě je to dodneška záhada... ale často jsem na něj vzpomínala, mám ho pořád před očima... A vůně to byla naprosto úžasná, dneska bych ji popsala jako hutnou, těžkou chyprovo orientální, a jedna kapka držela několik hodin.

A určitě se to jmenovalo Miss Balmain, protože jsem tenkrát na to téma s tetičkou žertovaly, že jako pro slečnu se to zrovna hodí i názvem. Kde to tenkrát vzala, netuším... a nikde jsem o tomhle typu nenašla zmínku. Fakt záhada.

Vzpomínky jsou (po těch desítkách let) možná poněkud přikrášlený, tak to mohla bejt i miniaturka, kterou teta někde dostala k nákupu... všechno je možný. Ale vzhledem a názvem si jsem úplně jistá... a moc ráda bych věděla, co to vlastně bylo. Už se ovšem nemám koho zeptat

Ale mohla bych vlastně někde splašit vzorky starejch Balmainů, jestli se mi nějakej nepřipomene...

Přesně takhle ten flakonek vypadal, až na barvu a název. Jdu si dát poptávku

Offline ellie86
Avatar
27 příspěvků moje polička 16. října 2014 11:48

Mou první vůní ve 14 byl B.U. Be You! Free v zelené plechovce. Vybrala jsem si ho a následně dostala na Vánoce. Už se nevyrábí.A tou první lepší vůní byl J´adore. Byl to tehdy dárek k předplatnému časopisu Yellow, ten už neexistuje. 

Offline Lalaith
Avatar
261 příspěvků moje polička 16. října 2014 13:51

Moje první vůně byla patrně něco od Oriflame, dostala jsem to od maminky přítele mé sestry spolu s nějakými dalšími věcmi od Oriflame - tělové mléko, mýdlo apod. Tekutina byla růžová a flakon byl ve tvaru ženy v šatech. Vůně byla svěží, trochu ovocná a květinová, pro mě tehdy moc pěkná. Nikdo od nás se tehdy moc nevoněl, mamka měla jen nějaké deo ve skle a ségra vůbec nic. Bylo to ještě v době, kdy mamka netušila, že by mi nějaká kosmetika mohla udělat radost (to ostatně netuší dodnes). Byl to pro mě velký zážitek a tehdy nejkrásnější dárek. Bylo to, jako by si poprvé někdo všiml, že už nejsem malá holka.

První "značková" vůně byla Premier Jour, tu už jsem si kupovala sama, stejně jako (skoro) všechny ostatní parfémy.