A nahoře je (kromě pokojů, ale tentokrát jsme bydleli v přízemí) taky onsen s krásným výhledem. Jako vždy je zakázáno fotit, ale byly jsme tam samy....

A nahoře je (kromě pokojů, ale tentokrát jsme bydleli v přízemí) taky onsen s krásným výhledem. Jako vždy je zakázáno fotit, ale byly jsme tam samy....

Jinak když tady mluvím o té lanovce, včera jsme byli na večeři u slovenské kamarádky (kapustnica
), která bydlí nedaleko a ta bydlí v bytovce, která je postavená postupně na skále, takže k nim jede asi do cca 5. patra tady zubačka "šikmý" výtah, z toho jsem byla úplně urvaná!
a pak přestoupíte na chodbě do klasického výtahu a pokračujete do dalších pater, normálně zážitek!
Garfie velká nádhera, všechno
V květnu pojede do Jap sestřenice s přítelem, na tři týdny. Budou mít průvodce Čecha, co tam žije už dvacet let. Vím, že se jim Japonsko bude líbit určitě.
andulka01 No tak to se vrátí nadšení, jestli mají někoho, kdo mluví japonsky, je to úplná výhra. Možná ho i znám, minimálně podle jména. :-)
Garfie prý minivýprava, bude jich šest kamarádů. Jako přiznám se, strašně jim závidím, strašně velice moc ![]()
Garfie oooooo, to je tak krásný jídlo
děkuju!
andulka01 Třeba se sem taky podíváš, teď je Japonsko cíl snad všech turistů z celého světa, mám pocit, a hodně sem jezdí i opakovaně. Já se přiznám, že už na ně začínám být trochu alergická, i když jsem vlastně taky potrefená husa. FB mám plný nejrůznějších skupin, kde si cizinci sdílejí tipy a podobně....a už tam úplně cítíš, jak by rádi pozměnili Japonsko k obrazu svému, navíc tam sdílí tipy s dodatkem "skvělé místo, úplně bez turistů, původní atmosféra, jeďte tam....", jednou jsem se neudržela a někomu na otázku "jaktože o tomto skvělém skrytém klenotu bez turistů tady v této skupině ještě nepadla zmínka?" odpověděla "protože ho takové chceme udržet" a admini mě vyloučili....![]()
I Čechů sem jezdí mraky, někdy mám pocit, že se z toho stává druhé Chorvatsko. :-)
Garfie Japonsko je teď úplně velká hitovka. Tak akorát balance mezi "čistý, nezkaženy, jedinečný" a "je tam McDonald a kfc, tak nemusíme jíst jen živý chobotnice". Takže to možná tak úplně dobrá zpráva není. Škoda stát se dtuhým Chorvatském.
andulka01 Cestování se stalo strašně dostupným a snadným pro všechny, je to pochopitelně problém nejen Japonska. Jen to Japonsko bylo asi vždycky dost unikátní a teď úplně vidím, jak se mění před očima. Pamatuju si blahé paměti ještě na MP, že se mě na Japonsko ptala Jinx a já jí říkala, že sebou má hodit, protože do Japonska přichází globalizace, ale to jsem zdaleka netušila co nastane. Zrovna tento týden byl muž na službce na severu, kde jsme kdysi bydleli, strašná díra, není tam nic zajímavého...a on mi píše zprávu "miluju Tohoku! Pětkrát se mi uklonili za obyčejný nákup, staré dobré Japonsko" Tak to je myslím dost vypovídající, vůbec jsme se o podobném tématu nebavili, jestli to vnímá i on, je to na pováženou ![]()
Garfie To muzeum mne dostalo.
Garfie Ta večeře ovšem taky.
Garfie Sdílíš tu úžasné věci! Díky! Omlouvam se , ze nepíšu nic nového. Čtu tu rada a bedlivě a občas napíšu jen obdobnou reakci, abys věděla, kdo to čte a jak je to skvělý!
Díky tobě, tvým informacím a fotkám jsem občas za "paní chytrou" - už 3x jsem se blejskla znalostí o způsobu pěstování wasabi.
Máme obrovské štěstí, že máš možnost - a hlavně chuť a čas - nám rozšiřovat obzory a tohle všechno zprostředkovávat (akorát to zprostředkování jídla bych uvítala v reálné podobě
).
Garfie jogasaki - ta barevnost fotek strašně připomíná ty hodně staré kolorované barevné pohlednice :)
Garfie ty zidle a stul jsou jak z Postrizin
Ale onsen teda nadherny.
Docela bych chtela zazit treba na jeden den predvalecne Tokio, to muselo vypadat uplne jinak.
notna Děkuju, děkuju, mě to vždycky potěší! ![]()
mitford sister No ale v tom případě tady pro tebe něco mám, muž říkal "ale přesně takhle jsme to viděli!" :-)

A pochopitelně snídaně. :-) No každé ráno bych to chystat nechtěla. ![]()

A zbytek v polévce :-)

A zpátky k architektuře. Dům poválečného premiéra Yoshidy Shigeru, původně letní vila, kterou na rozsáhlém pozemku na konci 19. století vybudoval jeho adoptivní otec. Jako jediné dítě Shigeru dům zdědil a říká se, že i když časem přišel o velké jmění, domu se nikdy nevzdal. Jezdil sem na víkendy a postupně sem přesídlil úplně, dokonce v něm i úřadoval, konaly se tady schůze vlády a i v důchodu ho tady navštěvovali diplomaté z celého světa. Dokonce kvůli ním vybudoval na pozemku i penzion pro hosty. Dům bohužel z velké části na začátku 21. století vyhořel, ale byl zrekonstruovaný jako věrná kopie.

Zasedací místnost

Slavný "Shigeru black phone", telefon v pracovně, který neměl vytáčení. Jediné tlačítko ho okamžitě propojilo s vládní kanceláří v Tokyu.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.