Garfie na kolik by tam tak vysel tyden... mesic... barevny podzim? ![]()
Postřehy z Japonska
Já asi budu muset přestat číst japonské vlákno. Já dneska měla noční můru, že v japonsku kupuju brambory a nemůžu v kabelce najít žádné jeny ;o)
Malé zastavení u jezera Ashi

Pamatujete si na Hina matsuri, slavnost holčiček a panenek? Když tato tradice v období Meidži začala, mohly si panenky dovolit jen bohaté rodiny. Aby to nebylo chudším holčičkám líto, začaly jejich matky a babičky tvořit různé závěsné motivy pro štěstí ze starých kimon. Nejčastější jsou květy, králíčci, malé peněženky, panenky a broskve. Na Izu jsme navštívili speciální muzeum, které mapuje tuhle tradici a k vidění je spousta krásných závěsných dekorací.

Garfie to je dost husté. Neuvěřitelný, jak jsou vynalézavé.
continuity Je to krásný a vlastně taková dojemná historie. :-) Ženský dokážou neuvěřitelné věci. Úplně ty babičky vidím. ![]()
A posunu se dál, na Jogasaki coast, známou stezku mezi útesy. Už dávno jsem se tam chtěla podívat, tak se mi to konečně povedlo.

Garfie krasa!
To je taky někde u vás?
continuity To je pořád Izu, co máš na seznamu. ![]()
Garfie to je super Jeden kamarád v lednu odjíždí na 4 měsíce na Bali a aby nemuseli řešit dlouhodobě víza, vždy na tyden nebo 10 dní vyletí za hranice a jedna cesta bude do Japonska, tak uvidíme, co vymyslí.
continuityKdyby potřeboval nějak pomoct, klidně mu dej kontakt....
díky moc
Garfie to je teda wau!
Kokoska Viď? A měla jsem to na wishlistu asi deset let! :-) Jsem vždycky ráda, když se mi s návštěvou podaří urvat i nějaké to "poprvé".
Ovšem v rjokanu, ve kterém jsme bydleli, už jsme byli před sedmi lety (takže jste dokonce možná už i viděli fotky), původní majitelka už je v důchodu a vede ho její syn, takže už šestá generace. Což mi teda připomnělo, úplně odskočím, nejstarší ryokan v Japonsku, který byl založený někdy v 8. století a ten aktuálně vede jedna rodina v 52. generaci! Naprosto neuvěřitelné....
Náš holčičí pokojíček. :-)

A na uvítanou v pokoji zelený čaj

Garfie hned bych se tam zachumlala do peřin!
Recepce, ten vodopád za sklep je horký pramen.

A co je na tomto ryokanu asi nejvíc cool a proč jsme si ho vybrali i tentokrát je lanovka, kterou jedete do horního patra!

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje