Jo Malone London

20. května 2017 23:40
Offline cinkja
Avatar
1514 příspěvků moje polička 20. května 2017 23:40

Značka Jo Malone London je dostupná v parfumerii Douglas v Palladiu.

Prostor pro prezentaci značky je velmi vkusný. Moc se mi líbí minimalisticky řešené obaly výrobků a všechny ty krabičky a stuhy jsou vážně vizuálním potěšením.

Při mé návštěvě tam nebyla žádná obsluha, ale přes pracovní týden tam prý bývá školená asistentka. Celkem nerušeně jsem vyzkoušela několik vůní z řady Cologne Intense a z těch by si určitě vybrala. Na ostatní nezbyla kapacita. Originální vzorky nemají, na požádání udělají, ale jak říkala slečna, jenom málo .

Cena 100 ml Cologne Intense je 3500,- Kč, Cologne 100 ml 2750,- Kč a Cologne 30 ml 1350,- Kč (snad jsem to nepopletla).

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 21. května 2017 15:14
Reakce na cinkja:

Cena 100 ml Cologne Intense a Cologne 30 ml souhlasí. On je má totiž Douglas překvapivě rovnou už i online. Jen u té 100 ml Cologne se ukazuje cena 2700 Kč, takže ještě o padesátku levnější.

A musím teda český Douglas pochválit i z hlediska cenové politiky. To je poprvé, co cena Cologne Intense odpovídá oficiální ceně za hranicemi a u Cologne je dokonce nepatrně příznivější.

Škoda, že si s uvedením nepospíšili před mou návštěvou Berlína, ale tak až spotřebuju, co mám, alespoň vím, že pro nové zásoby nemusím tak daleko.

A koukala jsem, že online mají už i tu novou Bloomsbury Collection. Teda zatím jenom tři vůně z ní. V KaDeWe jí neměli, alespoň jsem neviděla. Všimla sis jich tam nebo to mají jen online?

Jinak co se týče těch vzorků, to mě nepřekvapuje, že nemají originální. Oni je totiž nemají skoro nikde. V Berlíně třeba teď měli jen Basil & Neroli. Tuším, že ony se totiž vyrábí jen od Cologne, u ostatních vůbec.

A jak jsem psala dřív už v parfémovém průvodci Paříží, neexistuje, že by ti v zahraničí v butiku Jo Malone vyrobili vzorek z testeru. Prý kvůli zachování exkluzivity. Nechápu.

"...na požádání udělají, ale jak říkala slečna, jenom málo "

Tak miniaturní vzorky nejsou z Douglasu ničím překvapivým, ať už jde o mainstream nebo niche, nicméně jak říkám, proti zahraničí pokrok v tom, že alespoň tu slzu dostaneš.

Offline Jiná Realita
Avatar
12314 příspěvků moje polička 21. května 2017 15:15

jo malone je online v douglasu? letím tam!

Offline Jiná Realita
Avatar
12314 příspěvků moje polička 21. května 2017 15:30

nejlepší je ta sleva na nové vůně a značky......kromě jo malone  to je podraz 

Offline blackviolet
Avatar
3312 příspěvků moje polička 22. května 2017 21:02
Reakce na wendulka:

Ta Bloomsbury Collection je už skoro všude vyprodaná, ty limitky se vždycky vyprodají hrozně rychle. Ale nic mě tam obzvlášť nezaujalo, možná ta kožená a ta s whisky docela ušly, jestli si dobře vzpomínám.

Star Magnolia se taky rychle vyprodala, vlastně ještě než jsem ji mohla pořádně vyzkoušet, zdála se mi pěkná.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 22. května 2017 21:55
Reakce na blackviolet:

Aha. Já doufala, že by ta kolekce mohla být něco jako ty čajovky. Tak nic no.

Offline blackviolet
Avatar
3312 příspěvků moje polička 22. května 2017 22:26
Reakce na wendulka:

Myslím, že jsi letos o nic nepřišla. Loňská The Herb Garden se mi líbila víc.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 23. května 2017 21:31
Reakce na cinkja:

"Na ostatní nezbyla kapacita. Originální vzorky nemají, na požádání udělají, ale jak říkala slečna, jenom málo ."

Tak slečna tě o víkendu bohužel mystifikovala. Dnes tam ta vyškolená asistentka byla a byla fakt moc příjemná, úplně jiná než ty ostatní asistentky tam. A i když jsem si tam dnes kupovala dárek přímo věc od Jo Malone a chtěla mi vyjít vstříc, když jsem se jí zeptala na možnost vzorku Red Roses, tak nějaká vedoucí slečna u pokladen řekla, že od všech vůní udělat mohou, ale speciálně od Jo Malone to mají zakázané. Čili tam platí to, o čem jsem tu psala, že jsem se s tím setkala v Paříži nebo v Německu. Ta připitomělá politika značky, že přidanou hodnotou nejsou vzorky nýbrž to, že ti vůni zabalí na místě.

Za tou Douglas samozřejmě nemůže.

Ta asistentka Jo Malone se mi i omlouvala, že jí to taky přijde jako pitomé nařízení, nicméně jsem chápala, že nechce riskovat své místo kvůli porušení nařízení.

Čili s tím vyrobením vzorku to bude asi o štěstí, pokud narazíš na asistentku, která o tom nařízení neví.

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 15. května 2019 20:59

Nemáte někdo informaci o tom, jak je to u vůní Jo Malone s koncentracemi? Paní prodavačka v Douglasu mi totiž tvrdila, že Angličané to mají nějak jinak a byť je u vůní psáno EdC, tak třeba ty černé jsou prý jako EdP. 

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 16. května 2019 09:06

Tuberose Angelica

Prostě radost …

Bosá jít a užívat si chvíle a pro ni žít a podobat se víle … a vonět po bílých květinách, sladkou tuberózou s teplým vánkem a sledovat stín na slunečních hodinách.

V této vůni je tuberózová omamnost odlehčená, provzdušněná jarním povětřím a také prohřátá slunečními paprsky. Má pár zlatých odlesků, které se chvějí a proměňují podle toho, jak zrovna vítr zafouká. Má v sobě i stín, v němž se ozývají tóny dřev. Prostě radost  …

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 18. května 2019 10:44

Mimosa & Cardamon

Ve žluté …

Prachově suchá sladkost a bylinkově kořenitá hořkost. Tak půl na půl. Po pár hodinách zůstává na kůži v něžné nasládle pudrové podobě. 

Vůně prohřátá sluníčkem a zároveň chladivá svěžím vánkem. Příjemná, hezká, relaxační ...

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 18. května 2019 18:58

Frangipani Flower Cologne

Edition 2019
lemon, solar notes, airy notes
frangipani, jasmine petals, ylang-ylang

sandalwood, benzoin

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 21. května 2019 23:55
Reakce na Dalia:

Nemáte někdo informaci o tom, jak je to u vůní Jo Malone s koncentracemi? Paní prodavačka v Douglasu mi totiž tvrdila, že Angličané to mají nějak jinak a byť je u vůní psáno EdC, tak třeba ty černé jsou prý jako EdP. 

Ale ne Angličané. Jen prostě některé značky používají pro výrobu kolínských esenciální oleje s vyšší koncentrací, což se týká zrovna těch černých Cologne Intense. Podobně to má i Atelier Cologne.

...

Jinak Mimosa & Cardamom je pro jarní období ideální.​

Offline Lu
Avatar
161 příspěvků moje polička 23. května 2019 08:14

Pak má ještě Jo Malone u třech vůní koncentraci Rich Extract. Zkoušela jsem jenom v rychlosti vůni Tuberose Angelica a přišla mi poněkud odlišná od té klasické. Podle mě mají tyto koncentrace hlavně upravené složení, výdrž mi nepřišla zásadně lepší než u těch běžných....

Offline slniecko admin
Avatar
17561 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 22:09

Jo Malone - Violet & Amber Absolu: No, tak teda úvod ma JO nenadchol. Fialka s oudom a patchouli je kombinácia, ktorá teda ako buď vyjde, alebo nevyjde. Tu ...chjo....divná a nepríjemná zadymená skrumáž, umelé potpouri s iononovými fialkami, ktoré omylom chytilo od vedľa stojacej sviečky. Neskôr sa to nejako preusporiadalo a keď tie najprotivnejšie tóny odišli, uráčili sa objaviť aj nejaké ambrové a pižmové tóny a onú zhorenú fialku už niekto odstránil a novú radšej nakvapkal na sadrový odliatok, tak to už sa dá. Ale čakať na celkom príjemný drydown takú dobu a za tie prachy...

Offline slniecko admin
Avatar
17561 příspěvků moje polička 04. února 2020 17:43

Jo Malone

Earl Grey & Cucumber - Veľmi príjemný, neprelúhovaný čaj so štipkou bergamotu. Uhorka sa nekoná, troška syntetického pižma na konci hej.

Myrrh & Tonka - Okamžite mi naskočila reminiscencia na starý dobrý Jaipur Saphir od Boucheronu. Úplne rovnaký tón čínskej gumy, ktorý sa úplne rovnako tiahne celým vývojom vone. Akurát v tejto ju obklopuje troška zadymenej myrhy, čo robí vôňu ešte zaujímavejšiu. Veľmi dobré!

Wild Bluebell - Krásne, krištáľovočisté, svieže jarné kvietky. Neskôr na jemne pižmovom podklade.

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 04. února 2020 19:55

slniecko Tak ta myrha s tonkou mě zajímá. Aroma čínské gumy mě láká velmi.

Offline slniecko admin
Avatar
17561 příspěvků moje polička 04. února 2020 21:21

Dalia tá ma veľmi prekvapila! Toto som vôbec nečakala, ale ešte teraz si k tomu privoniavam.

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 04. února 2020 21:31

slniecko Když koukám na složení, tak by mi čínská guma na mysl nikdy nepřišla. Rozhodně ji chci vyzkoušet.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 13. února 2020 21:38
Reakce na slniecko:

Myrrh & Tonka - Okamžite mi naskočila reminiscencia na starý dobrý Jaipur Saphir od Boucheronu. Úplne rovnaký tón čínskej gumy, ktorý sa úplne rovnako tiahne celým vývojom vone. Akurát v tejto ju obklopuje troška zadymenej myrhy, čo robí vôňu ešte zaujímavejšiu. Veľmi dobré!

​Sim tě, jaká čínská guma? Dyk je to jasná Tonka Imperiale! Když nepočítám tu levanduli na začátku. Co jsi s ní zase na té tvojí kůži provedla?