Annette Neuffer

12. března 2022 17:30
Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:30

Annette Neuffer, jazzová hudebnice a zakladatelka značky Annette Neuffer, vytváří čistě přírodní parfémy v německém Freisingu nedaleko Mnichova. Kromě vonných matriálů rostlinného původu používá i materiály živočišného původu, ovšem s výjimkou cibetu a pižma. Značka nabízí sady vzorků, 16 mL plnitelé flakony (100–140 euro) a 50 mL flakony (245–400 euro).

Zdroj: https://www.naturparfum.net/

Offline Korsičanka
Avatar
12834 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:47

Per Fumum: Ambar

Tmavý med je u nás velmi žádaný. Jaké je mé překvapení, když vybaluji další flakon od Annette Neuffer pro mé přátele. Ta barva! Odpovídá přesně temnotě toho nejkvalitnějšího lesního medu. 
Aaaach! Neodvažuji se rozebírat to, co cítím, na jednotlivé složky - ty nakonec každý vidí - ale to, co ve mně vůně vyvolá, je určující. 
Slunečný podvečer v křesle na terase našeho domu…Užívám si slabou vůni růží, jež obklopují celou zahradu. Za chvíli se přidá můj muž a přináší nám zázvorový čaj s několika plátky pomeranče na talířku. Zapálí si dýmku s mým oblíbeným tabákem a já vdechuji plnými doušky i jeho parfém s kvalitní ambrou. Zafouká vítr a do klína mi snáší květy růží, což přispívá ke všeobecné pohodě. Selanka:)
AMBAR. Jedna z mnoha vůní AN, které mi přinášejí radost podobými představami. A činí kolikrát náročné dny snesitelnějšími, protože ve skutečnosti nejsou tak “temné“...stejně jako parfémy Annette Neuffer. Kvalita lesního medu bez medu.

Offline Korsičanka
Avatar
12834 příspěvků moje polička 12. března 2022 17:56

A takto si Annette sama vyrábí vignety na flakony:)

Offline Korsičanka
Avatar
12834 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:05

A takto vypadají, když dorazí:

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 12. března 2022 18:59

Korsičanka To jsou ale hezké flakony! Jak voní Avicena?

Ambar jsi krásně popsala.

Offline Korsičanka
Avatar
12834 příspěvků moje polička 12. března 2022 19:18

Dalia Díky! Všechny voní krásně a typicky pro značku AN, Avicenna je nadskupina vůní, stejně jako Per Fumum.

Od Avicenny mám Myrrha Mystica, tato Bílá Růže a Oud na fotu patří pentacon. Vůně jsou drahé a na někom nedrží, ovšem pro nás vyvolené, kteří je vnímáme silněji, jsou nenahraditelné.

Bylo by fajn, kdyby se někdo přidal s recenzemi, mně to v dnešní době nějak nejde:(

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 12. března 2022 19:32

Korsičanka Jen piš, jde ti to skvěle. 

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 12. března 2022 19:41

Dva parfémy pojmenované podle jazzové skladby:

Blue in Green

Slušný přírodní vetiver, který neurazí, ani nenadchne. Po úvodní svěžích a šťavnatých citrusech podbarvených jehličnatou rozmarýnou následuje hliněný a zemitý vetiver zaoblený květinami, který se mění na suše dřevitý. Projekce je slabší, výdrž přesahuje 4 hodiny. Vetiver od Hirama Greena poskytuje srovnatelnou kvalitu za dvoutřetinovou cenu.


Make Someone Happy

Krásná, oblá, přírodní květinová gurmánka. Mandarinka v mléčné čokoládě přechází přes nádherný marcipánový ylang-ylang a opojnou albízii se zelenými listy na hedvábné santalové dřevo oslazené vanilkou a pryskyřicí benzoe. Projekce je slabší, výdrž přesahuje 4 hodiny.

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 31. března 2022 21:28

Havana Plum

Luxusní kořeněná gurmánka. Nádherná směs šťavnaté mandarinky, medové růže a aromatické kávy přechází na dokonale vysušený tabák podbarvený švestkou, který se uhlazuje sametovým větvičníkem a mění se na hřejivý skořicový prach. Projekce je slabá, výdrž přesahuje 4 hodiny.

 

Autumn Nocturne

Krásná šťavnatá mandarinka okořeněná zázvorem a kardamomem přechází na tahitskou vanilku uhlazenou pačuli se špetkou tabáku. Závěr patří sladké sametové pryskyřici zdrsněné dřevitým vetiverem s větrovými podtóny. Zatímco v parfému Havana Plum převládá tabák, zde má hlavní slovo vanilka. Projekce je slabá, výdrž přesahuje 4 hodiny.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 26. června 2022 19:35

Sonnet 18

Hned v úvodu příjemně překvapí hořký, ovšem šťavnatý červený pomeranč s kapkou bergamotu. Do zelena ji zbarví až medově nasládlý lipový květ s jasmínem, mezi něž byla vpletena i růže s nesladkým pomerančovým květem. Pylová vanilkovo-mandlová sladkost chomáčků mimózy s podtóny sena však onu zelenost nádherně odhlečuje. Samotný med ve vanilkově mléčném základu se santalem pak nepůsobí ulepeně, ale spíš propolisově, na čemž má nejspíš podíl pryskyřičnatý styrax s balzamickou ambrou.

Havana Plum

Přijměte pozvání do kubánského baru na koktejl složený z archivního rumu, švestkového koňaku a panáka absintu. Namísto citrónu jej barman ozdobil plátkem sladké šťavnaté mandarinky. Má připravou i krabici s doutníky. Jen místo oříšků nabízí kávové ledové kaštany. To by samo o sobě nevadilo, kdyby mu jeden zákazník v semišově zeleném saku nepřevrhnul na čerstvě navoskovaný barový pult džbánek s lepkavým pačuliovým medem, který zmizí až z příchodem hřejivé prachově skořicové ambry.

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 28. června 2022 22:33

Tabac Santal

Nádherný parfém nejen pro pány. Úvod vytvořený ze štiplavého zázvoru, trpkého bergamotu, hořkých jalovčinek a aromatického muškátového oříšku přechází přes krémovou levanduli na dokonale vysušený kořeněný tabák podbarvený stoupou atlaského cedru, který se uhlazuje dominantním sametovým olibanem položeným na podkladu ze santalového dřeva. Projekce je slabší, výdrž se pohybuje kolem 3 hodin.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 02. července 2022 23:16

Autumn Nocturne

V úvodu najdete měsíčky šťavnatých mandarinek, naložené do rumové bowle, okořeněné čerstvě nastrouhaným zázvorem, kardamomem a mletou skořicí. Pak už se rozvoní krásný tabák se sušeným ovocem, který Annette použila později i v Havana Plum. Zatímco v té mě ovšem ruší lepkavý pačuliový med, Amour Nocturne se rozvoní do nádherné propolisové ambry s vanilkou, pačuli, dřevem a podtóny příjemně živočišné kůže.

Blue in Green

Je citrusově svěží kolínskou s typickými tóny fougere v čele s rozmarýnem, dalšími bylinkami a pepřem. Na citrusy navazuje nesladký pomerančový květ s ovocnou vonokvětkou, poprášený kosatcovým pudrem. Zmíněné květiny lehce uhlazují suše dřevitý, vetiverem zakouřený základ, prohřátý mošusovým semínkem.

Offline slniecko admin
Avatar
17569 příspěvků moje polička 21. července 2022 18:54

Tak najprv staršie recenzie:

Avicenna Myrrha Mystica - Tu sú živice hneď od začiatku odľahčené zázvorom a citrusmi, pôsobia až ľahko pomarančovo a veľmi im to tak pristane. Do toho tón myrhy (mystická je asi preto, že aká už len môže myrha byť, ak nie mystická...ts-ts...) spolu s ružami, čo je mimoriadne pekná kombinácia. A trocha kadidla - konieckoncov, kam by sme prišli bez kadidla, ak dáme do názvu mystiku, ale tu je naozaj pekné, nie je ho priveľa a vôňu pekne dopĺňa.

Divincarnation - Začiatok je zelená, hustá, trochu nasládla rastlinná miazga, ktorá sa postupne akoby rozdeľuje na dva synchrónne motívy: "horný" - zelený a "dolný" - jemnesladkodrevitý..horný, zelený postupne odoznieva a nechávaa na chvíľu vyniknúť spodnému, pričom sa na jeho miesto pomaly ako zdiaľky začína ozýať a postupne približovať karafiát, veľký, červený, rezaný karafiát, spojí sa so spodným motívom a spolu vytvárajú akýsi kakaový, respektíve karafiátovo-kakaový akord, v zmysle kvalitného holandského práškového kakaa, absolútne bez cukru. V tom momente vôňa jemne stlmí intenzitu a doslova priľnie k pokožke, kde drží niekoľko hodín. Tá vôňa ma fascinuje, asi je to vhodnejší popis, ako "páči", teda páči sa mi, ale úplne inak, ako som čakala. Asi viac na ňu príde na jeseň, ako teraz v týchto teplách, ale aj tak ma núti si k nej chodiť privoniavať. Musím skonštatovať, že pre mňa je dosť originálna, nepripomína mi veľmi nič iné, s čím som sa zatiaľ stretla.

Maroquin - No, začína to krásnou medovou mandarinkou, pokračuje takou typicky anetteneufferovskou všezmesou a zrazu...oud??? Nie. Je to silná vôňa kože spolu so živočíšne pôsobiacimi tónmi, ktoré to ťahajú až takmer do tej roviny.

Per Fumum: A Sanctified Rose - Hneď od začiatku výrazný akord živíc, tak typický pre Annettine vône. Treba počkať. A človek sa dočká. Tu nádherného kadidla. Čistého, silného, nadčasového, pretrvávajúceho.Všetky ostatné zložky postupne blednú, kadidlo vytrváva (nie, ruža sa nekonala, jedine ak v tom zmysle, ako keď sa pália na kahančeku vysušené ružové lupienky, to by som si tam možno vedela niekde priradiť, ale mohlo to byť aj čokoľvek iné)....Takže nádherné, nadpozemské, nečakane upokojujúce kadidlo, ktoré ma neopúšťa a drží a drží...

Sonnet 18 - Ostrá zeleň, šťavnato-miazgovitá ako zrelé leto pomaly prechádza do balzamických tónov, tie sa postupne rozpúšťajú do kvetinových závanov, je to ako ľahnúť si do letnej tône v romanticky zanedbanej záhrade.

Stardust - Nádherná medová vôňa s typicky neufferovským podkresom. V tomto prípade to spolu tvorí súrodú, nádhernú, žiarivozlatú zmes, ako lúčny med so zlatou včielkou tancujúcou medzi kvetmi navrchu.

Offline slniecko admin
Avatar
17569 příspěvků moje polička 21. července 2022 19:06

A pokračujem z WP:

Blue in Green

Zeleň musí byť, to je priam Annettin podpis, tu s pomerne výranými citrusmi. Veľmi pekná zelená citrusovka, s hutnými žltozelenými citrusmi a hutnou tmavou zeleňou. Pre mňa trochu prekvapujúce, že na mne slabo drží, to sa mi pri tejto značke nestáva.

Elixir Solaire

Pomarančový háj, možno trochu opustený, ale s práve dozretými pomarančami. Pomarančová dužina, ale hlavne kôra, veľa zelene - ako inak. V tomto prípade je to chládok pod pomarančovníkmi, napodiv nie vysušený trávnik, sem-tam nejaký krík, dokonca trochu machu. Do toho jemne medovo-živicový tón, ktorý vôňu zaobľuje a pozlacuje. skoro mám pocit, akoby som v diaľke videla more a počula cikády.

Avicenna

Nádherne oblá a celistvá vôňa. Zeleň, korenia, živice, kvety, včelí vosk, je tam snáď všetko, na čo si človek spomenie, ale napriek tomu to nie je nejaká všeobecná všehochuť, ale krásna, komplexná, skôr mäkká vôňa s orientálnym akcentom. Takto bz vskutku mohla voňať pracovňa orientálneho prírodovedca a filozofa.

Mellis

Svieca z pravého včelieho vosku a do nej zaliate voňavé korenia...hlavne muškátový oriešok, pomarančová kôra, škorica...ako s deťmi odliata svieca v rámci adventných príprav, ale teraz už slávnostne zapálená, oni k tomu dostanú teplé kakao, dospeláci trochu punču...už je prítmie, a každý si vzchutnáva slávnostný kľud... 

Make Someone Happy

Hustá temná zeleň, záhadná, ehm teda záhradná archangelika, naozaj veľa tuhej zelene, do toho neufferovská zmeska, trocha medu. Farba etikety sadla ako....eee...vrchnák na kompost? Ale dobré to je, môže byť. Proste veľmi typická vôňa pre túto značku, v tomto prípade posunutá ešte viac do zelených a drevitých tónov, zaoblená živicami, nedom a troškou vanilky.

Narcissus Orientalis

Nezvyčajne pokojná a jemná vôňa na značku (zdôrazňujem - na značku!)...príjemná a pokojná nežná teplá vôňa narcisu...na mäkkom podklade....ale....tie živočíšne tóny. Ako Ja Viem, že tie na mne málokedy vypália dobre...ale ...no, tak tu vypálili extra nedobre. Proste mi to krásne zátišie spadlo v ZOO do výbehu hyen.

Chocolat Irisé

Bola som trochu zvedavá, či sa to nebude podobať na Iris Ganache, ale absolútne nie. Najprv prehrmia nejaké indoly, našťastie rýchlo stratia na sile, potom ostré čiernoríbzľové kvety a potom to príde...kosatec mrkvový ako nos snehuliaka, nahorklé neroli, čokoláda. Veľmi zaujímavá a neobvyklá kombinácia, nie úplne pre mňa, ja mám kosatec radšej v iných formách, ale ak ho niekto má rád mrkvový, odporúčam aspoň skúsiť. Len netreba očakávať žiadnu kosatcovú "vzdušnosť", táto vôňa je rovnako hutná, ako ostatné Annettine vône.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 22. července 2022 21:13
Reakce na slniecko:

Make Someone Happy

Hustá temná zeleň, záhadná, ehm teda záhradná archangelika, naozaj veľa tuhej zelene, do toho neufferovská zmeska, trocha medu. Farba etikety sadla ako....eee...vrchnák na kompost? Ale dobré to je, môže byť. Proste veľmi typická vôňa pre túto značku, v tomto prípade posunutá ešte viac do zelených a drevitých tónov, zaoblená živicami, nedom a troškou vanilky.

​Nestává se často, ale tentokrát se na mně rozvoněla téměř identicky jako na tobě.

Offline prďola
Avatar
3721 příspěvků moje polička 22. července 2022 21:29

wendulka Tak speciálně k této vůni se mi při její aplikaci v hlavě vždycky rozezní tato klasika v podání Santany ... i když AN by možná spíš jazzovala starší verzi, která k ní taky sedí:

Make someone happy

Make just one, someone happy

And you will be happy too

Offline Korsičanka
Avatar
12834 příspěvků moje polička 22. července 2022 21:37

Milé slniecko, okouzlené vůněmi AN, nemám jí poslat tvé chvalozpěvy, ať si je mrskne do překladače?

Offline prďola
Avatar
3721 příspěvků moje polička 22. července 2022 21:40

Korsičanka Myslím, že by jí to potěšilo

Offline Korsičanka
Avatar
12834 příspěvků moje polička 22. července 2022 21:45

prďola Zítra Ostatně slniecko mi slíbila i recenzičky (v AJ klidně) i na parfumo. Hecni se, Luci!

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 22. července 2022 21:50

prďola

Tak na mě bohužel až tak nezapůsobila, i když je dobře udělaná, poctivá a hutná. Já mám s vůněmi s medem nebo medovým nádechem dost ambivalentní vztah a zrovna v něm jediném se oproti slniecku liším v množství, že ho tam zase mám o trochu víc, než je mi milé.

Z toho, co jsem zatím od Annette měla možnost odzkoušet, je mi nejbližší kromě Autumn Nocturne ještě Ambra Luminosa.