Lolita Lempicka

15. ledna 2015 18:53
Offline wendulka admin
Avatar
16580 příspěvků moje polička 18. ledna 2015 12:08

Jde o pseudonym francouzské módní návrhářky jménem Josiane Maryse Pivida. Je inspirovaný jak hlavní postavou z románu Vladimira Nabokova Lolita, příjmení je zase poctou polské malířce Art Deco Tamaře de Lempicka. Samostatnou kariéru započala již v roce 1983 svojí první módní přehlídkou. Je známá především tím, že její návrhy jsou inspirované pohádkami, romantickými modely z minulosti a krásnými svatebními šaty.

(www.brides.com)

V roce 1997 se rozhodla vstoupit i do světa parfémů, kdy nechala uvést na trh první, aktuálně již velmi dobře známou vůni Lolita Lempicka Le Premier Parfum. Jedná se o gurmánku s vůní lékořice a pralinek flakonu, připomínajícím jablko. V roce 2000 pak přidala i první pánskou vůni Au Masculine. Roku 2006 pak přibyl skořicový parfém L, inspirovaný mořskou pannou, který mně osobně evokuje Vánoce. A takhle bych mohla pokračovat. Ať už její sladké jablíčkové vůně milujete nebo nenávidíte, na trhu s vůněmi má rozhodně svoje nezastupitelné místo.

Offline Miru
Avatar
13858 příspěvků moje polička 18. ledna 2015 14:01

...nádhera...

Její vůně jsou povedené, některé až krásné, a poměr kvalita cena je velmi dobrý.!

Offline naja
Avatar
1103 příspěvků moje polička 18. ledna 2015 16:01
Reakce na wendulka:

Děkuji za krásný popis a zařazení značky. Je to má oblíbená

Offline ntiti
Avatar
364 příspěvků moje polička 18. ledna 2015 17:40

ač jsem tuto vůni léta přehlížela v domnění, že je pro slečny, nedávno se mi dostal do ruky vzorek společně s Tomem Fordem Black Orchid. Na jednom předloktí Tom Ford, na druhém předloktí Lolita - krásná snivá, všeobecně použitelná, a Tom Ford noblesně večerní a omamný, a světe div se, s výdrží se porovnaly jako rovný s rovným, navzájem se nerušily a ještě druhý den ráno jsem měla obě ruce výrazně vyrovnaně voňavé. Všechna čest Lolitě, jeden malý flakon si pořídím - pro krásnou nostalgii, kterou mi vůně evokuje.

Můj muž chce, abych si pořídila Toma Forda, jen zatím netuší, kolik stojí....

Offline Miru
Avatar
13858 příspěvků moje polička 18. ledna 2015 17:58

...no, tady ta vůně, "klasika" EdP je opravdu žasná.!

Výdrž má přes celou noc.

A nejvíce se mi na ní líbí až základ, tzn. po několika hodinách se usadí do krásné syté pudrové roviny.

Momentálně mám Sonne - ta je bez třešní, lékořice je v ní minimálně. Ovšem také je velmi povedená.

Klasiky jsem měla několik flakonu a pořídím nejspíš znovu.

Ta vůně je geniálně univerzální - pro prostředí, nálady, věk, a vůbec...

Offline naja
Avatar
1103 příspěvků moje polička 18. ledna 2015 19:45

Pod tohle všechno se podepisuji, pro mne je to velké překvapení, krásně se na mně rozvoní, výdrž má neskutečnou a líbí se mi i flakonek (a ty serepetičky kolem - mléko, sprcháč...) a cena. Pomalu a jistě se začíná drápat na první místo v oblíbených. A to nemluvím o komplimentech.

Offline ntiti
Avatar
364 příspěvků moje polička 20. února 2015 23:20
Reakce na Miru:

Miru, prosím, jaký je rozdíl mezi - L`Eau de Minuit Edition 2013

a - Illusions Noires Le Premier Parfum Eau de Minuit 2012

???

Offline Miru
Avatar
13858 příspěvků moje polička 21. února 2015 08:29
Reakce na ntiti:

...to bohužel nevím, nezkoušela jsem...

Offline Trillian
Avatar
177 příspěvků moje polička 21. února 2015 10:16

Tento rok idem na Lolitovskej vlne, práve som vyžmýkala posledné kvapky z Minuit Noir 

A pokračujem Midnight Couture Black Eau de Minuit:

Offline wendulka admin
Avatar
16580 příspěvků moje polička 28. července 2015 22:58

Lolita Lempicka EdP (Le Premier Parfum)

Několik let jsem se s tímhle prvním Lolitiným jablkem snažila zkamarádit, ale ono se mnou prostě nechce spolupracovat. Větrový badyán s fialkovými bonbóny, pokapanými čerstvě vymačkanou citronovou šťávou by se mi i líbil, ovšem ten gumový lékořicový pendrek, doutnající pod náporem vetiveru, který na mně pokaždé vyleze, se mi nezamlouvá ani trochu.

A ani ty na prach rozemleté nesladké mandle s chemickým pižmem, které se k tomu přidají po rozvonění nejsou žádná hitparáda. Jediným světlým bodem je pak až v základu třešňová pralinka s hustou tonkou, jenomže do pěkné gurmánky má na mně bohužel pořád hodně daleko.

Le Premier Parfum Eau de Toilette

Když se po původním jablku objevila toaletka, dělala jsem si chvilku naději, že by snad mohlo dojít k nějakému zlepšení zejména, pokud jde o lékořici. Velmi rychle jsem však odhalila hluboký omyl. Ano, gumová lékořice byla sice utlumena, jenže řezavými chemickými citrusy a laciným drogérkovým jasmínem.

Fialkové bonbóny s badyánem vzali do zaječích stejně jako ta pěkná třešňová pralinka. Zůstal jen otisk těch na prach rozemletých nesladkých mandlí, k nímž přidali nedozrálé meruňky, topící se v teplém kadidle s drhnoucím pižmem. Pokud budu srovnávat jen tyhle dvě, potom si původní Lolita přece jen zaslouží alespoň uznání za pokus, ale tohle fakt ne.

Offline wendulka admin
Avatar
16580 příspěvků moje polička 07. dubna 2016 23:14

L de Lolita Lempicka

Doteď pro mne zůstává jedinou nositelnou vůní od této značky. Už vůní svěžího bergamotu, hořké pomerančové kůry a skořicového cukru mi evokuje Vánoce. Tento dojem pak ještě umocní hebké bílé pižmo s vanilkou, tonkou a santalem, které vytvoří dojem teplých vanilkových rohlíčků, smíchaných s těmi skořicovými. Je velká škoda, že zrovna tuhle jedinou opravdu povedenou vůni s dobrou výdrží museli přestat vyrábět.

(www.tradicnirecepty.cz)

Offline wendulka admin
Avatar
16580 příspěvků moje polička 18. března 2018 13:47

L'Eau de Minuit / Midnight Fragrance (2007) - Fleur de Minuit

Sice je v úvodu méně zelená a chybí jí rum a obilné sušenky, nicméně jinak je L´Eau de Minuit dámskou variací na Au Masculin, kde bonbónková fialka s lékořicovým anýzem, vanilkou a tonkou vytváří dojem perníčků s cukrovou polevou. Díky přidanému křehkému kosatci a bílému pižmu místo cedru ale přece jen působí trochu vzdušněji. Oslovit by mohla především nositelky Insolence a typově podobných vůní.