ja jsem obema babickam rekla: tvuj dum, tvoje pravidla. jedna dovoli temer vsechno a pak si mi stezuje, ze si po sobe ani neuklidi a druha zas vladne docela zeleznou rukou, ale dokud tam deti jezdi radi, tak to neresim, az tam nebudou chtit, tak je nutit nebudu. beru to tak, ze nikdo nema patent na rozum a spravnou vychovu a tim mene ja. alespon deti zjisti, ze to muze byt i jinak nez u nas doma.
takze, ja bych babickam, az na nejake opravdove extremy, typu lepek celiakovi, nechala volnou ruku, jenom je potreba to vydrzet alespon pres noc. ty decka jsou docela nerozbitne, ale kdyz si babicka uzije dite pretazene tak, ze jeste v deset hystericky jeci a lita po obyvaku, da si priste pozor (nebo jako u nas, zachvat hladoveho ditete, ktereho sice tlaci ponozky, ale jist uz nechce). vekem se to teda lepsi, ale jeste v sesti ji klidne dam pul hodiny pred obedem par piskot a vsichni aktivni hlidaci mi je jeste radi podavaji. predtim to byly akorat nekonecne debaty, proc ji davam sladke pred obedem.
moje sestrenice priserne buzeruje svoji opravdu skvelou mamu, co se tyce hlidani deti. pravidel a pokynu, ze by se jeden pos.al. kdyz prijde tatinek domu, tak prohlizi dite, kolik ma novych modrin.
no ja se opravdu divim, ze ji ta mama jeste chodi pomahat (a ze by se mlada pani bez toho neobesla).