Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Jiná Realita
Avatar
12314 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 19:51

nevím, jestli se to chytne, ale nenašla jsem podobné vlákno.

osobně vánoce naprosto strašně miluju. takže pokud jte na tom někdo podobně, podělte se :) se stromečkem, stolováním, balením dárků, fotkami z koledy, receptem, betlémem...

Online slniecko admin
Avatar
17580 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 19:58

Milujem Vianoce, ale ešte som v mode keep panicking ....

Piecť budem zajtra (svoje, čo potom povymieňam s mamou a starou mamou), stromček sa u nás stavia 24. a deti sa už celý deember hádajú, kto bude mať hlavné slovo a kto pôjde ozdobiť babine.

Akurát dnes v noci mienim doupratovať, a povyťahovať darčeky, kým budú deti spať a snáď aj začať baliť.

Zatiaľ jediné, čo je hotové, je moja platobná karta - až na dno:)))

Offline žluťásek
Avatar
7615 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 20:09
Reakce na Jiná Realita:

Sakra, to jsem si tu fotku spáleného cukroví ze včerejška měla ušetřit až na dnes sem :-))

Mám ale jednu pěknou vánoční drobnost, po letech jsme se s kolegyněmi dohodly, že je načase přestat v kanceláři s předvánoční výměnou svíček, mejdlíček a čajů a že peníze, které bychom do toho tak či tak vrazily, využijeme nějak lépe. Vybrali jsme si charitativní projekt První knížka, který organizuje Člověk v tísni a snad několika dětem v ČR uděláme radost pod stromečkem nebo jindy jejich vlastní pěknou novou knihou. Mám z toho radost.

Offline Torrah
Avatar
2570 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 20:16
Reakce na žluťásek:

Já mám Vánoce taky ráda. Letos budou ale úplně jiný, poprvé budeme sami ve dvou. A na Štědrý den možná přibyde malá sladká holčička... jestli si to nerozmyslí a nevykoukne na svět až po Vánocích...

Ale i ve dvou budeme mít stromeček, dárky, vánočky... a hodláme si to užít co nejlépe.

Edit: aby nebylo nějaké zmatení, ta malá očekávaná princezna je vnučka :)

Offline žluťásek
Avatar
7615 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 20:33
Reakce na Torrah:

No to by byl dáreček! Ať už se narodí o Vánocích nebo později, tak hlavně ať se jí dobře daří a na světě líbí :) (Jsem se tady zas dojala, pomoc)

Na pomoc ve vánočním dojímání mám puštěné CD s adventním koncertem Tomáše Kočka a musím přiznat, že písnička Rožnovští formani mě fakt bere za srdce. Asi teda vůbec není vánoční, ale ta melodie, ahhh. (Bohužel na youtube je k nalezení jen nějaká hrozná verze z jiného koncertu a tam ta píseň vůbec tak pěkně nevyzní, jinak bych vámi ji sem dala)

Offline Torrah
Avatar
2570 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 20:40
Reakce na žluťásek:

Díky :) pevně věřím, že vše bude dobré.

Offline Torrah
Avatar
2570 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 20:41

A přemýšlím, jestli vytáhnu ty prastarý ozdoby a neudělám vzpomínkový stromeček. Až přijedou další vnoučata, tak by mohla objevovat sněhuláky, indiány, panenky, ptáčky... možná, že to i udělám.

Offline Jiná Realita
Avatar
12314 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 21:06
Reakce na Torrah:

mám tedy přízemnější starosti: jak zajistit, aby stromek nepovalil pupíček roníček, jinak řečeno satan psovitý  který ještě žádné vánoce nezažil. je to nesmírně vlezlý a zvědavý pes, snad pochopí, že na stromečku není nic k jídlu a tudíž ho nebude zajímat.

Online slniecko admin
Avatar
17580 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 21:25
Reakce na Torrah:

jé, to je krásne!

Offline Torrah
Avatar
2570 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 22:16
Reakce na Jiná Realita:

Naše kočky už nějaké ty Vánoce prožily, takže doufám, že na stromeček šplhat už nebudou a že si vystačí s papírama a taškama, co zbydou po rozbalení dárků. Ale taky už jsme s nimi zažili leccos. Zas na druhou stranu, pokud ti naši miláčci něco vyvedou, na takové Vánoce se jen tak nezapomene :).

Pokud vím, u živějších zvířat se doporučovalo připevnit stromek ke stropu :), pokud to tedy jde.

Offline žluťásek
Avatar
7615 příspěvků moje polička 22. prosince 2016 22:58
Reakce na Torrah:

Mívali jsme v dětství stromek zasazený v květináči a přivázaný na dvou místech ke stropu. Asi jsme byly se sestrou živější zvířátka :-))

Offline Gatita
Avatar
7146 příspěvků moje polička 23. prosince 2016 08:15

Já mám taky Vánoce ráda. Nejsem teda zas až takový maniak, abych dělala vánoční úklid a nosila svetr se sobem, ale jsou to vlastně jediné svátky, které skutečně slavíme. A nemusím se do toho nijak nutit, mám to ráda. Před Vánoci to toho bývá v práci hodně, klienti chtějí mít všechno vyřešené do konce roku, tak na nepopulární úkony v domácnosti není čas a děláme jen to, co nás baví.

Jo, a mám úchylku na české skleněné ozdoby - čím kýčovitější, tím lepší. Včera jsem při neobratné manipulaci rozflákala figurku lišky, tak to si jako náplast budu muset dnes na trhu koupit hned dvě. Máme teď malé dítě, tak ty Vánoce mají ještě trochu lepší rozměr, dřív jsem to brala hlavně jako vítané tři dny volna. Navíc se k nám zítra sjede celá rodina, dokonce s mezinárodní účastí, tak se těším na společnou večeři, rodinné trachtace a vysedávání u jídla můžu. Jen se teda trochu bojím, abych v ovíněné náladě nespálila na uhel kapry...A taky teda doufám, že nikdo nevyměkne a nepřinese dárky, neboť jsme se dohodli, že vzájemnou nadílku mezi dospělými v tomto počtu vypustíme.

A chtěla jsem se zeptat, dodržujete nějaké tradice? My moc ne, dokonce krájet jablko se u nás NESMÍ, jsme dosti pověrčiví... 

Offline Sweet Potato
Avatar
34823 příspěvků moje polička 23. prosince 2016 08:27
Reakce na Gatita:

Na tradice si potrpí mladší dítě. Dost trvá na všech, co někde naposlouchala a vyčetla, kupodivu nejvíc z Hurvínka. Takže už několik let potřebuje mít například pod štědrovečerním stolem slámu a ráda by měla i nohy stolu svázané řetězem. Mně se to napřed líbilo, ale postupně zjišťuju, že to je pořádný bič na maminku, co všechno ještě připravit. Když těsně před večeří vypukne panika, šmajrá, nemáme šupiny, mám tradic plné zuby.

Jinak moje soukromá tradice je "nutně potřebuju ještě aspoň jeden den!" Každý rok si plánuju, jak to bude letos všechno v klidu a pohodě a každý rok se to nějak nepovede a ten den mi chybí.

Offline Gatita
Avatar
7146 příspěvků moje polička 23. prosince 2016 09:11
Reakce na Sweet Potato:

Ha ha, to je dobré, s tou slámou pod stolem:) Ale chápu, že toho pak má "chystač" Vánoc nad hlavu. Mně celkem stačí, že musím vymyslet jídlo na tři dny za sebou, když se rodina nestravuje venku, to moje mozkové závity a plánovací schopnosti vytěžilo dost. Ale nescházíme se doma často, tak se na to těším. No a to s tou potřebou jednoho dne navíc taky chápu. Já mám letos výhodu mateřské dovolené, i když pracuji z domova, tak nějaký čas na promyšlení a zařízení nezbytností jsem měla, rozhodně víc než dřív (dokonce jsem vlastnoručně uvila věnec a vyrobila girlandu na stůl...příští level bude asi háčkování otřesných deček, uf, musím se nad sebou zamyslet), a taky jsem odhodila zábrany a využila několika usnadňujících služeb - nákup přes internet s donáškou a tak.

Offline Sweet Potato
Avatar
34823 příspěvků moje polička 23. prosince 2016 09:25
Reakce na Gatita:

Jo, jídlo na Štěpána už mne vysloveně ničí. Asi založím nový zvyk, svatoštěpánský půst:-)))

Offline žluťásek
Avatar
7615 příspěvků moje polička 23. prosince 2016 09:37
Reakce na Sweet Potato:

To se radši vnuťte k nějakým příbuzným na návštěvu na oběd. Najíte se a ještě to nebudeš muset vařit ani umývat nádobí :-)) (Případně se ještě budeš moct zbavit nějakého cukroví, když donesete jako na ochutnávku, haha)

Offline Sweet Potato
Avatar
34823 příspěvků moje polička 23. prosince 2016 10:21

Není ke komu. Těch pár, co máme, je na oběd z ruky a hlavně by byl celkem vlažný.

Offline moora
Avatar
7535 příspěvků moje polička 23. prosince 2016 12:33

Offline Emerald
Avatar
2587 příspěvků moje polička 23. prosince 2016 12:43
Reakce na moora:

Nádhera! Jen se divím, že nevedete perníčky ve tvaru papoušů...

Offline Sweet Potato
Avatar
34823 příspěvků moje polička 23. prosince 2016 12:46

WOW! 

Koupím aspoň kilo!