Nemel by v teto kategorii mit vlastni tema? Ano, inspirovalo me momentalni prepnuti na Novu.
Láďa Hruška
Ach můj bože.
Absolutně nechápu. Lidový kuchař. Kdo to sleduje a vaří někdo podle toho ?
pravda, viděla jsem asi 2 díly a pár upoutávek, ale stačilo.
Třeba mě někdo přesvědčí, že se mýlím, že se vyvařil, že stojí za to, se na Novu koukat.
Vubec se nemylis! Ale v reportazi, co jsem videla, nevaril. Oblecen ve svem typickem burako stylu mladeho muze z lidu, dulezite telefonoval na magistrat (urednici z okna vylili vodu na nejake muzikanty dole pod oknem na chodniku) a s dulezitosti, kterou se sam malem zalknul, boze ten vyraz a ta naspulena pusinka, se ptal, jestli se takhle maji urednici chovat k obcanum. Sla jsem do vyvrtky!!!
Uaaa, tak uz dela mnamozni zmrzku...
Prý vystudoval učitelství pro základní školy (biologie, chemie)
Tomu by možná to vaření odpovídalo, vhodná kombinace předmětů. Ale zase tím utrpělo školství velkou ztrátu, když se tomu nevěnuje.
Uaaa, tak uz dela mnamozni zmrzku...
Dala jsem si práci, přepnula televizi na Novu a měla jsem štěstí, kuchařská show začala a po slově mňamozní pro mě skončila.
co se dá dělat, budeme se muset spokojit s Carte D'OR
tak já bych si dovolila drobné zastání, zarolovat čtvereček čokolády do šátečku z listového těsta sice nebylo nikterak objevné, ale chutnalo to dobře :D
Co je to Láďa Hruška? To je něco jako Babica neblahé paměti?
Ne, ne, to je ještě mnohem, mnohem horší.
Láďa-polívka z taveňáku-šlehačka z mlíka a kostky másla-Hruška? Ne, děkuji, již jsem zvracela.
Je libo nadívané kuřecí kůže? Tak asi tak... Hlavně levně! Emaminy to žerou. I doslova.
Jo tohle... snažila jsem se zapomenout, že jsem to někdy četla - což se mi, jak vidno, téměř podařilo
Mamyčky z něj musej šílet, ten vypiloval ty jejich blafy k naprostý dokonalosti.
Já tohle pořád nějak nedokážu pochopit. Přece, když potřebuju ušetřit a jsem tudíž nucená levně uvařit, tak udělám třeba čočku na kyselo, nebo rizoto, nebo chlupačky s houbama (teď dost rostou), nebo palačinky... a ne pizzu ze starých rouhlíků (ehm, normální těsto na pizzu vyjde levneji a navíc se tím připravujou o strouhanku zadarmo...) nebo "čínu" s kabanosem.
Protože zapomínáš, že mamyčky - kromě všudypřítomný prováns, nápisů Home (aby nezabloudily) a vesměs otlemenejch, opupínkovanejch harantů - se ještě vyznačujou vlastnictvím buranskýho manži (pardon, pořádnýho chlapáka!), kterej by si u palačinek nebo čočky nepočvachtal!
No jo ...
Já můžu servírovat i pohankovou kaši s fazolkama, jenže já mám doma sotva sedmdesátikilovýho vyvoněnýho metro-hobita...
S tím "home" a "prováns" jsi mi připomněla: proto se jim vlastně říkávalo "bydlenky", ne?
Kolegyně nedávno nadšeně líčila, jak se od "Hrušky" naučila dělat domácí pacholík (tvaroh, šlehačka). No fakt ohromněj vynález - to jsem dělala holce před dvaceti lety a občas dělám dodnes - když mně chytne mlsná.
Z nadívaných kůžiček bych se asi ... (+ zvracející smajlík)
A čo sú to tie nadívané kože? To akože do kuracej kože čosi zabalí a ďalej kuchtí? To bude niečo ako polievka z Vegety, do ktorej si moji spolužiaci na výške živoriaci v internáte namiesto cestovín alebo knedličiek "zabárali" polámané soletky.
nadívaný kůžičky bylo první a předposlední, co jsem viděla. A žasla jsem, kolik ženskejch druhý den v práci nepadalo jako já k zemi, ale tvrdilo, že na vypečené plněné kůži přeci není nic špatného.
Pak jsem párkrát četla jeho recepty a opravdu nic světoborného, listové těsto stokrát jinak a mezitím nějaká opravdu vymazlená mňamka, viz příspěvky výše.
Je to fáma, že má mít vlastní pořad ? gastronomické zoufalství.
A to jsi to neviděla. To bylo fakt k poblití. To polévka z Vegety s tyčinkami ( jo ?), to je proti tomu kulinářské nebe.
přidávám gurmánský recept, neváhejte, večer k vínu nebo k pivu, pusťte si Novu, buďte stylové ( a nenadávejte mi)
http://www.receptyladihrusky.cz/chipsy-kurecich-kuzicek-se-syrem-pomerancem
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články