Cicatrices
Asi by se dalo říct, že předpokladem pro kladný vztah k téhle vůni bude kladný vztah k lékořici....

(Foto: Guerlinade.cz)
Cicatrices
Asi by se dalo říct, že předpokladem pro kladný vztah k téhle vůni bude kladný vztah k lékořici....

(Foto: Guerlinade.cz)
NÁDHERA..!
Vol d'Hirondelle
Vůně pro letní večer někde v Toskánsku. Slunce zapadlo a na zahradě se příjemně ochladilo. Zvlněná krajina s piniemi pomalu mizí v šeru. Ve vzduchu jsou cítit dozrávající citrony, zelený petitgrain a růžové dřevo. Odněkud vítr přináší nahořklou bylinnou vůni, do které se občas přimísí i vůně kořenité růže. Nakonec zůstává vetiver s pižmovou, ale vůbec ne mýdlovou, stopou.

http://footage.framepool.com/
Už se mi sbíhají sliny.
Zrovna v úterý jsem si ji znova připomněla a je pořád krásná, i v tom teple
.
Novinka u LM Parfums, která bude už během pár dní představena, se jmenuje Malefic Tatoo a je to další přírůstek do Intimacy Collection. Na velkou romantiku to ani tentokrát nevypadá, na zahřátí ano.
Složení má být: pepř, skořice, šafrán, kadidlo, cistus, ambra, oud, styrax, labdanum, papyrus, pižmo, pačuli, kašmeran a santal.

V pondělí jsem si v Ingredients díky upozornění od kinomy všimla, že Chemise Blanche sice zůstala v sortimentu značky, ale přišla o ten svůj bílý flakon podobně, jako se to stalo s White Suede u Toma Forda a limitovaným tam zůstal pouze flakon.

No jsem ráda, že tahle vůně zůstává, protože v létě jsem si ji opravdu užívala, ale ještě radši jsem že jsem si ji znovu stihla koupit ještě v tom bílém. S tou černou to není ono, když člověk zná i vůni
.
Vypadá to tedy, že kousky, které se teď před pár dny objevily na parfums, budou v tom bílém flakonu asi poslední
.

bílý flakon ještě jednou pro připomenutí a pro srovnání s novou verzí výše
LM PARFUMS Sensual & Décadent
je typ vůně, ve které by mohla stát lžička.
http://guerlinade.cz/2016/01/12/lm-parfums-sensual-decadent-recenze/

Laurent a stydlivý? Tak tomu se mi fakt nechce věřit
.
Jinak ti musím dát za pravdu s tou vůní tiaré. Až dnes jsem na ni zaměřila pozornost trochu víc a je tam vedle té orchideje a ylangu taky
.
...Tvoje věta je nejlepší promo slogan.!!
,
mega lákadlo na vyzkoušení....![]()
(...teď jde o to, jestli i pro mě by ta vůně byla jako galon tuhých povidel...)
neboj, drobná nadsázka, tuhých povidel není třeba se bát, ale pocitově mi vyznívá jako jedna z nejhustějších likérových vůní.![]()
...no, vždyť to tady už dlouho nikdo nenapsal, že by "objevil" ultra hustou vůni.!![]()
Noir Gabardine
Já bych asi na rozdíl od Wendulky tuto vůni neoznačila jednoznačně za černou, ledaže by se myslela barva lékořice, která je v ní celou dobu zřetelná. Bergamot s mandarinkou, doplněný zeleným galbanem a zázvorem připomíná trochu pánské kolínské. Pak už tu máme lékořici a dřevo, která je spíš světlé s marcipánovou tonkou a vanilkou, teprve pozdějí pryskyřičnatě kořenité, a v této chvíli se asi nejvíc blíží vůni noir.
Kombinace svěžích citrusů se sladkou mandlovou vanilkou a kořenitou dřevitostí není špatná, ale musíte mít rádi lékořici. A podle mě je vhodnější spíš pro pány.
Scandinavian Crime
Možná, že mě ovlivnil název vůně, ale vidím před sebou světlý les někde ve Švédsku, a to i přesto, že je tady přítomné koření, kardamom a nasládlá zázvorová šťáva. V lese rostou borovice a voní tady sluncem vysušené dřevo, závan vzdušného kadidla přivanul vítr z kapličky za lesem, kde se už dávno nekonají bohoslužby. A kousek dál několik roztroušených domečků z červeně natřeného dřeva, které jakoby vypadly z knížky Děti z Bullerbynu, za nimiž povlávává čerstvě vyprané prádlo a z jejichž oken se line vůně čerstvě upečených vanilkových sušenek. S večerem les potmavne a kadidlo se dřevem se propojí s vůní pryskyřice.

To se Scandinavian Crime je přesné
. Akorát mně tam tu atmosféru trochu rušil oud, když jsem jí zkoušela.
Já jsem v ní ten oud hledala marně
.
Mě si našel, aniž bych to chtěla a bohužel zrovna tenhle druh mi úplně nesedí. Ale ještě od ní zkusím toaletku, která teď společně s Black Oud a Sensual Orchid vyšla - zrovna je láduju do databáze, třeba budu mít víc štěstí.
Je, jak už sám název naznačuje, lehoučkou moderní aldehydovkou. Jsou to podobné jásavé aldehydy se svěžím bergamotem, jaké znáte z Chemise Blanche. Dokonce mi přijde, že v ní zůstala i ta šťavnatá mandarinka. Už po chvilce se však z perlivými coca-colovými tóny otočníku a krotkým ovocným jasmínem vydá zcela vlastním směrem.
Kašmeran v základu potom přináší kromě vůně želatiny i teplé písečné tóny a společně s bílým pižmem tématicky vytváří dojem čistě vypraného bílého prádla, třepetajícího se ve větru na mořské pláži, aniž by ale přitom ChB napodobovala i voňavě. Dokonce je proti ní intenzivnější a trochu lépe drží. Pokud tedy hledáte trochu sladší propracované letní osvěžovadlo, Aldheyx přesně tyto požadavky splňuje.
Sine Die
Prakticky všechny fíkovky, jaké jsem dosud vyzkoušela, byly koncipovány jako letní kolínské. Tahle se tak chová pouze v prvních minutách, kdy prezentuje autentické sladké zralé fíky s osvěžujícími, čerstvě nakrájeným plátky grepu. Svěžest však postupně odezní a grep postupně vystřídá temnější kožený tón. Rozhodně to ale není pánská kůže, naopak v kombinaci s fialkou vyzní jako černé semišové psaníčko, v němž jsou, jak už bývá pro dámské kabelky asi nezbytné, schováné i fialkové bonbóny. Naštěstí jich je opravdu jen pár V další fázi pak fík jednou stranou zdřevnatí a druhou stranou díky balzamické ambře a bílému pižmu lehce zmoučnatí, přičemž teprve v drydownu získá zásluhou slaného vetiverového podtónu nepatrný náznak středomořského charakteru a co je zvláštní, zároveň začne kombinací těchto složek vykazovat vzdálené typové příbuzenství s Aldheyx.
Arsenic Osman, nový parfém, ve kterém bude dominovat osmanthus, bude vypadat takto:

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.