LM Parfums

26. srpna 2014 02:13
Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 12. dubna 2015 15:30

Cicatrices

Asi by se dalo říct, že předpokladem pro kladný vztah k téhle vůni bude kladný vztah k lékořici....

Recenze na Guerlinade

(Foto: Guerlinade.cz)

Offline Miru
16104 příspěvků moje polička 12. dubna 2015 16:58
Reakce na domenica:

NÁDHERA..!

Offline blackviolet
3425 příspěvků moje polička 15. srpna 2015 22:59

Vol d'Hirondelle

Vůně pro letní večer někde v Toskánsku. Slunce zapadlo a na zahradě se příjemně ochladilo. Zvlněná krajina s piniemi pomalu mizí v šeru. Ve vzduchu jsou cítit dozrávající citrony, zelený petitgrain a růžové dřevo. Odněkud vítr přináší nahořklou bylinnou vůni, do které se občas přimísí i vůně kořenité růže. Nakonec zůstává vetiver s pižmovou, ale vůbec ne mýdlovou, stopou.

http://footage.framepool.com/

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 16. srpna 2015 07:46
Reakce na domenica:

Už se mi sbíhají sliny. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 16. srpna 2015 22:39
Reakce na blackviolet:

Zrovna v úterý jsem si ji znova připomněla a je pořád krásná, i v tom teple.

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 07. zaří 2015 11:10

Novinka u LM Parfums, která bude už během pár dní představena, se jmenuje Malefic Tatoo a je to další přírůstek do Intimacy Collection. Na velkou romantiku to ani tentokrát nevypadá, na zahřátí ano.

Složení má být: pepř, skořice, šafrán, kadidlo, cistus, ambra, oud, styrax, labdanum, papyrus, pižmo, pačuli, kašmeran a santal.  

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 24. prosince 2015 17:59

V pondělí jsem si v Ingredients díky upozornění od kinomy všimla, že Chemise Blanche sice zůstala v sortimentu značky, ale přišla o ten svůj bílý flakon podobně, jako se to stalo s White Suede u Toma Forda a limitovaným tam zůstal pouze flakon.

No jsem ráda, že tahle vůně zůstává, protože v létě jsem si ji opravdu užívala, ale ještě radši jsem že jsem si ji znovu stihla koupit ještě v tom bílém. S tou černou to není ono, když člověk zná i vůni.

Vypadá to tedy, že kousky, které se teď před pár dny objevily na parfums, budou v tom bílém flakonu asi poslední.

bílý flakon ještě jednou pro připomenutí a pro srovnání s novou verzí výše

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 12. ledna 2016 12:38

LM PARFUMS Sensual & Décadent

je typ vůně, ve které by mohla stát lžička.

http://guerlinade.cz/2016/01/12/lm-parfums-sensual-decadent-recenze/

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 12. ledna 2016 23:26
Reakce na domenica:

Laurent a stydlivý? Tak tomu se mi fakt nechce věřit.

Jinak ti musím dát za pravdu s tou vůní tiaré. Až dnes jsem na ni zaměřila pozornost trochu víc a je tam vedle  té orchideje a ylangu taky.

Offline Miru
16104 příspěvků moje polička 13. ledna 2016 07:34
Reakce na domenica:

...Tvoje věta je nejlepší promo slogan.!!,

mega lákadlo na vyzkoušení....

(...teď jde o to, jestli i pro mě by ta vůně byla jako galon tuhých povidel...)

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 13. ledna 2016 10:25
Reakce na Miru:

neboj, drobná nadsázka, tuhých povidel není třeba se bát, ale pocitově mi vyznívá jako jedna z nejhustějších likérových vůní.

Offline Miru
16104 příspěvků moje polička 13. ledna 2016 11:20
Reakce na domenica:

...no, vždyť to tady už dlouho nikdo nenapsal, že by "objevil" ultra hustou vůni.!

Offline blackviolet
3425 příspěvků moje polička 17. února 2016 22:20

Noir Gabardine

Já bych asi na rozdíl od Wendulky tuto vůni neoznačila jednoznačně za černou, ledaže by se myslela barva lékořice, která je v ní celou dobu zřetelná. Bergamot s mandarinkou, doplněný zeleným galbanem a zázvorem připomíná trochu pánské kolínské. Pak už tu máme lékořici a dřevo, která je spíš světlé s marcipánovou tonkou a vanilkou, teprve pozdějí pryskyřičnatě kořenité, a v této chvíli se asi nejvíc blíží vůni noir.

Kombinace svěžích citrusů se sladkou mandlovou vanilkou a kořenitou dřevitostí není špatná, ale musíte mít rádi lékořici. A podle mě je vhodnější spíš pro pány.

Offline blackviolet
3425 příspěvků moje polička 04. května 2016 23:00

Scandinavian Crime

Možná, že mě ovlivnil název vůně, ale vidím před sebou světlý les někde ve Švédsku, a to i přesto, že je tady přítomné koření, kardamom a nasládlá zázvorová šťáva. V lese rostou borovice a voní tady sluncem vysušené dřevo, závan vzdušného kadidla přivanul vítr z kapličky za lesem, kde se už dávno nekonají bohoslužby. A kousek dál několik roztroušených domečků z červeně natřeného dřeva, které jakoby vypadly z knížky Děti z Bullerbynu, za nimiž povlávává čerstvě vyprané prádlo a z jejichž oken se line vůně čerstvě upečených vanilkových sušenek. S večerem les potmavne a kadidlo se dřevem se propojí s vůní pryskyřice.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. května 2016 15:05
Reakce na blackviolet:

To se Scandinavian Crime je přesné. Akorát mně tam tu atmosféru trochu rušil oud, když jsem jí zkoušela.

Offline blackviolet
3425 příspěvků moje polička 05. května 2016 15:08
Reakce na wendulka:

Já jsem v ní ten oud hledala marně .

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. května 2016 18:58
Reakce na blackviolet:

Mě si našel, aniž bych to chtěla a bohužel zrovna tenhle druh mi úplně nesedí. Ale ještě od ní zkusím toaletku, která teď společně s Black Oud a Sensual Orchid vyšla - zrovna je láduju do databáze, třeba budu mít víc štěstí.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. června 2016 20:58

Aldhèyx

Je, jak už sám název naznačuje, lehoučkou moderní aldehydovkou. Jsou to podobné jásavé aldehydy se svěžím bergamotem, jaké znáte z Chemise Blanche. Dokonce mi přijde, že v ní zůstala i ta šťavnatá mandarinka. Už po chvilce se však z perlivými coca-colovými tóny otočníku a krotkým ovocným jasmínem vydá zcela vlastním směrem.

Kašmeran v základu potom přináší kromě vůně želatiny i teplé písečné tóny a společně s bílým pižmem tématicky vytváří dojem čistě vypraného bílého prádla, třepetajícího se ve větru na mořské pláži, aniž by ale přitom ChB napodobovala i voňavě. Dokonce je proti ní intenzivnější a trochu lépe drží. Pokud tedy hledáte trochu sladší propracované letní osvěžovadlo, Aldheyx přesně tyto požadavky splňuje.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 11. července 2016 23:40

Sine Die

Prakticky všechny fíkovky, jaké jsem dosud vyzkoušela, byly koncipovány jako letní kolínské. Tahle se tak chová pouze v prvních minutách, kdy prezentuje autentické sladké zralé fíky s osvěžujícími, čerstvě nakrájeným plátky grepu. Svěžest však postupně odezní a grep postupně vystřídá temnější kožený tón. Rozhodně to ale není pánská kůže, naopak v kombinaci s fialkou vyzní jako černé semišové psaníčko, v němž jsou, jak už bývá pro dámské kabelky asi nezbytné, schováné i fialkové bonbóny. Naštěstí jich je opravdu jen pár V další fázi pak fík jednou stranou zdřevnatí a druhou stranou díky balzamické ambře a bílému pižmu lehce zmoučnatí, přičemž teprve v drydownu získá zásluhou slaného vetiverového podtónu nepatrný náznak středomořského charakteru a co je zvláštní, zároveň začne kombinací těchto složek vykazovat vzdálené typové příbuzenství s Aldheyx.

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 14. března 2017 21:36

Arsenic Osman, nový parfém, ve kterém bude dominovat osmanthus, bude vypadat takto: