Co parfémového vám udělalo radost?

20. srpna 2014 11:22
Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 20:04
Reakce na salvia:

Za svůj zásadní osvětový úspěch považuju, že teta s mým drobným přispěním opustila nákup LVEB a místo toho se nadchla pro Arpège.

​Tak toto je dobrá zpráva pro širší veřejnost vyskytující se v okolí tvé tety. Nechceš takhle "drobně přispívat" k názorové změně i na dalších místech ČR?

Offline jerry
10836 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 20:25

Fleur 

V Praze má salvia zatím práce víc než dost dost

Offline salvia
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 21:20
Reakce na jerry:

salvia 

A ty máš pro změnu víšodkud kliku (nejen kvůli evakuaci, ale i kvůli škodě faktické).

​To mám.

Všechno má své nevýhody. Kdybych je měla doma, stály by v ložnici na podlaze. Ale já střídám balíčky, aby choť nedostal psotník ze všech těch lahví . Jeden domů, jeden do kanclu.  Nakonec by ještě zjistil, že jeden výlet do Ameriky není dostatečná kompenzace a bůhví, kam by se ještě vypravil.

Fleur A taky slíbila, že nebude kupovat " voní jako"

Na to jsem si vzpomněla až teď.

Offline Korsičanka blogger
13294 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 12:18

salvia Chotě nutno postupně vycvičit. Můj Skrblilk už brblá při příchodu balíčku jen velmi zřídka, když vidí, že spotřebovávám a prodávám. Ale jinak mu stačî připomenout jeho mince..., jež nevoní a užitečné budou až vnoučatům po jeho smrti, že?

Offline 33lejaby
640 příspěvků moje polička 10. prosince 2025 12:48

Mne teda těší, že mne asi přestalo bavit nakupovat vůně naslepo .

Snad mi to vydrží

Offline salvia
příspěvků moje polička 11. prosince 2025 06:04

Korsičanka 

Choť již částečně vycvičen byl.

Přeci jen těch 10 let i vlažného soužití s mými parfémy se projeví. Radost z nich tedy sám nemá, ale zase ani neremcá a ještě je o Vánocích dobrovolně kupuje .  Má totiž vyřešeno bez velkého vymýšlení - kniha, tu vybírá sám, a parfém, jaký si řeknu. Volím samozřejmě přiměřeně, netřeba dráždit . Téméř ideální manžel. A já tedy velkoryse mohu na oplátku odpustit určité, drobné mušky .

33lejaby To je hodno gratulace . Taky pořízení téch Chanelů a Guarlainů. Tiše závidím, jen bych to nemusela mít spojené s každou cestou do Prahy .

.

13294 příspěvků moje polička 11. prosince 2025 09:47
Offline woman27
468 příspěvků moje polička 12. prosince 2025 17:25

Fleur 

To byl tedy ale velký obrat. Arpége sice není moje oblíbená aldehydovka, ale určitě lepší než LVEB.

Offline salvia
příspěvků moje polička 19. prosince 2025 18:46

Kolegyně přinesla předvánoční pozornost. Strom života z keramické hlíny bez glazury.

Zlila jsem ho Amber Sultan SL a  voní nádherně. Pondělní návrat do kanceláře by měl mít voňavý nádech. 

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 21. prosince 2025 08:27

salvia Kdybys tu kancelář sdílela se mnou, tak ti pondělní návrat fakt nepřeju, protože zrovna Ambre Sultan od Lutense je pro mě nejhorší varianta polévkového koření, navíc do kotlíku s tou polévkou vykonalo fyziologickou potřebu nějaké zvířátko .

Offline Miru
16049 příspěvků moje polička 21. prosince 2025 08:42

...že mám krásnou poličku...

Offline salvia
příspěvků moje polička 21. prosince 2025 16:28

Fleur Každá máme své favority . To víme. Mě vyženeš Slonem a Alienem.

Už jsem poznala, že je Ambre Sultan je jedna z těch vůní, co lze milovat, nebo nenávidět.

Ale přicházíš o hodně. Moje truhlárna plná vonného dřeva a pryskyřic je úžasné místo.

Evokuje mi dětství, sezení na ponku v prastrýcově dílně na chalupě. Hrála jsem si s hoblinami a povídala jsem mu kde, co. Asi musel být na mrtvici, ale vydržel :-), on byl dost nemluvný.

Dorazila jsem se Sudou z výletu za kulturou s Brioche Vanille a vytáhla Youth Dew. Taky kráska (mám pocit, že i to je vůně vyvolávající výrazně rozporuplné reakce).

@Miru - taky s tou péčí a úsilím...  a že s Tvou chemií je to doslova "per astera ad astra".

Offline Miru
16049 příspěvků moje polička 21. prosince 2025 16:34

salvia 

...kuji

(no, já chci, na své možnosti, to nejlepší. Ve všem)

Offline woman27
468 příspěvků moje polička 21. prosince 2025 19:12

Objev nejlepší irisové pudrové vůně pro mě - Dioramour

Offline Miru
16049 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 05:48

woman27 

krásná fotografie... Tak ať se vůně krásně nosí...

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 07:48

salvia Popisuješ to tak nádherně, že bych byla na zlomek sekundy ochotná znovu vůni vyzkoušet, ale ne, paměť mám dobrou a testovala jsem ji mnohokrát . A sama mám bohužel na blacklistu několik vůní, které nemohu nosit, protože vyvolávají podobně zděšené reakce u mých blízkých a přátel. 

Offline salvia
příspěvků moje polička 22. prosince 2025 17:37

Fleur Chápu. Taky jsem měla Kobako na blacklistu, dokud jedna kolegyně nedala výpověď :-). 

Onoy to nejsou jen vůně. Zatrhla jsem, tedy zdvořile požádala kolegyni, aby nenosila tmavé sako se vzorem mřížek. Bylo mi z něj regulérně nevolno . Jedna zelena,  druhá, trochu hozená stranou, bílá. Výsledek je rozostřený vzor a můj houpající se žaludek. Na takové hadry, jedině zbrojní průkaz. 

13294 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 08:28

salvia Jak se nám tu podaří občas všem překliknout.... Normálně jsem začala hledat značku ONOY na netu - parfémy a oblečení - a vzápětí mi to došlo

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 13:04

Korsičanka Jasně, neznámá značka, to je vždycky výzva !

Offline salvia
příspěvků moje polička 23. prosince 2025 15:24

Korsičanka .

Tak to se omlouvám. Už bych to po sobě měla taky pořádně číst.