databáze 176794 vůní od 11006 značek a 2165 parfumérů

1969 Parfum de Révolte Histoires de Parfums

1969 Parfum de Révolte
značka: Histoires de Parfums
parfumér: Jourdet, Sylvie , Ghislain, Gérald
rok: 2001
určení: unisex
hlava: sluneční ovoce, sametová broskev
srdce: růže, bílé květiny, kardamom, hřebíček
základ: pačuli, čokoláda, káva, bílé pižmo
Diskuze:
Komentáře k vůni (5)
Avatar
ModestMourek (28.6.2018 )

Nefalšovaná broskvová vodka, po které následuje svěží růže okořeněná nasládlým kardamomem. Připomíná mi ovocné Lipo, plnými hrstmi cpané do pusy a kousané s takovou vervou, že kousky odletují do okolí. Je to sladká, jednoznačně dámská vůně, přesto mě nutí stále přičichávat. Má v sobě něco přitažlivého. Teprve po několika hodinách zmírní její sladkost prašné pačuli s tóny čokolády a kávy.

Avatar
alibi (04.8.2017 )

alias flámující broskvička

Rok 1969, utajený byt aktivistů, zatažené rolety. Všude se povalují šálky od kávy se zaschnutým lógrem na dně, nevysypané popelníky a flašky od broskvové vodky. Blonďatá hipísačka v květovaných kalhotách u stolu zrovna maluje hesla na transparenty. Moc se na to nesoustředí, protože za ní stojí černoch s mega afrem, kouše jí do krku a vjíždí rukama pod batikovanou blůzku.

No dobře, někdy opravdu cítím hořkou čokoládu se sladkou broskví, okořeněné hřebíčkem. Ale většinu času je to pro mě bohužel nevysypaný popelník, kávová sedlina.... a broskev.

Avatar
blackviolet (03.8.2017 )

Sladká broskev s hruškou okořeněná kardamomem a hřebíčkem v hoblinkách čokolády s kávovou příchutí. Jako ozdoba jedna růže se zemitým tónem pačuli a vše naservírované na stole přikrytém čistě vypraným bílým ubrusem. Pro mě dost nesourodá vůně.

Avatar
Miru (12.5.2016 )

...hm, příjemné, nikoliv však převratné.
Luxusnější, "barevnější", sofistikovanější a delikátnější Jungle Kenzo na hedvábném dřevitém základu šmrncnutý původní vůní Dolce Vita...
Ano, cukr, káva, čokoláda - jen takový nádech ve vůni, stopa...
...díky pačuli je to rozostřené, matně husté.
Vůně je pikantně hebká...
...ona je vlastně, potvora jedna, pěkně sexy.!
Šelma

Avatar
wendulka (31.7.2015 )

1969 má prý být vůní reprezentující dobu hippies a jejich sexuální revoluci v podobě "volné lásky". No tak dramaticky bych to zrovna neviděla, protože sladké (čokoláda) na mě osobně jako afrodiziakum nepůsobí, spíš mi byla naservírována optimistická vůně, víc gurmánská než orientální (viz oficiální stránky HdP).

Má představa: slunečné odpoledne v zahradě, cpete se ovocem (něco málo citrusů), mlsáte dobroty plněné našlehaným broskvovým krémem, ležíte u toho na polštáři vycpaném sušenými květy (nepatrné závany). K dobrotám se přidává i čokoláda, pačuli v pozadí se stará, aby té sladkosti nebylo přespříliš.

V tom k vám čerstvý větřík přivane vůni aviváže z čerstvě vypraného prádla, které někdo právě věší na vedlejší zahradě (pižmo). Jak říkám, v mém případě je 1969 víc pohodovou než revoluční vůní s tím, že ta broskev s aviváží mivá za určitých okolností tendenci působit možná malinko vlezle.