Poslední roky se vždy těším na podzim. Ani ne tak kvůli počasí jako spíš proto, že pilní parfuméři nezahálí a vždy si pro nás po letní odmlce připraví nálož novinek. A jako první mě zaujaly chystané novinky od Olfactive Studio a L´Artisan, protože mají obě obsahovat javorový sirup, s jehož vůní mám zkušenost, že jeho vůně na podzim příjemně zahřívá.
...
V případě Olfactive Studio se vůně jmenuje Selfie. Kdo znáte jejich vůně, víte už velmi dobře, že jsou vždy spojené s nějakou fotografií. A už podle názvu tentokrát jistě správně odhadnete, že tentokrát jde o fotografii samotného flakonu. Má jít o vůni, která má odrážet vás samotné, i proto má být tentokrát součástí balení zrcátko.
hlava: andělika, pryskyřice elemi, zázvor, badyán, kadidlo
srdce: javorový sirup, cabreuva, lilie, skořice
základ: větvičník, labdanum, pačuli, santalové dřevo, styrax, tonka, semiš
...
Dalším typickým znakem pro značku je, že na každé vůni pracuje úplně nový parfumér. Tentokrát padla volba na Thomase Fontainea, který v posledních letech tvoří zejména pro značky Jean Patou, Le Galion a Lubin. Ale co je nejpodstatnější, že lákavé složení slibuje moderní chypre. Jarní Panorama se jim podle mě mimořádně vyvedla a nastavila laťku docela vysoko, tak věřme, že i ten podzim bude stejně dobrý. Uvedená do prodeje má být už v září.
...
To parfumér Bertrand Duchaufour se u L´Artisan v případě chystané Noir Exquis tentokrát neinspiroval svými exotickými cestami po vzdálených koutech světa, jak je pro řadu jeho vůní obvyklé, ale nečekaným setkáním u kávy v jedné pařížské patisserii. Kromě již zmíněného javorového sirupu a kávy můžeme očekávat i vůni glazovaných kaštanů. Tady si tedy přijdou na své hlavně milovníci gurmánských dobrot.
(http://www.anglophone-direct.com)
...
hlava: glazované kaštany, kandovaný pomeranč, vlašský ořech
srdce: pomerančový květ, brazilská káva, javorový sirup
základ: ebenové dřevo z Makassaru, otočník, vanilka, tonka, bílé santalové dřevo
...
A vůně vypadá už podle složení velmi jedle, takže pokud Betrand tentokrát vynechal ty jeho kovové tóny a další podivnosti, v nichž se tak rád vyžívá, mohla by to být podle mě velmi zajímavá plnotučná gurmánka a reparát tam, kde mě taková Traversée du Bosphore zlobí.
Evi, určitě Noir Exquis zkus, jakmile budeš mít možnost. Do Paříže dorazila včera, takže už mám odzkoušeno a je to vážně dobré. Glazované kaštany s kávou a špetkou vanilky. Kam se hrabe Noa.
Složení Selfie vypadá zajímavě, ale trošku se obávám té anděliky - mohla by vůni posunout směrem k polévkovému koření.
Obě dvě vypadají hodně slibně a určitě se po nich budu pídit. Selfie by mohla být hodně pryskyřičná a ve spojení s kořením by to mohlo být moc dobré! Od Bertranda jsem doposud nemohla nic, ale šanci tomu dám :-)
Fantastické složení, samé dobroty! Nemohu se dočkat.
...tak mě zajímají obě, obě vypadají lákavě.!
andry: Cabreuva je druh dřeva.
Tak to je jasné, pro tebe gurmánky nejsou. Ale od Bertranda neočekávám nějakou úplně klasicky střiženou slaďárnu, pokud se teda příliš nerozdovádí i jiným směrem jako v Traversée, proto mě láká vyzkoušet.
Jinak stejně jako ty si mnohem víc slibuju od té Selfie.
noo, tak Selfie mě zajímat bude určitě (ale co je to cabreuva?), Noir Exquis by myslím byla moc sladká na mě.