Olfactive Studio, L´Artisan a jejich podzimní novinky

Avatar od wendulka, 19. srpna 2015

podzim a javorový sirup

Poslední roky se vždy těším na podzim. Ani ne tak kvůli počasí jako spíš proto, že pilní parfuméři nezahálí a vždy si pro nás po letní odmlce připraví nálož novinek. A jako první mě zaujaly chystané novinky od Olfactive Studio a L´Artisan, protože mají obě obsahovat javorový sirup, s jehož vůní mám zkušenost, že jeho vůně na podzim příjemně zahřívá.

...

V případě Olfactive Studio se vůně jmenuje Selfie. Kdo znáte jejich vůně, víte už velmi dobře, že jsou vždy spojené s nějakou fotografií. A už podle názvu tentokrát jistě správně odhadnete, že tentokrát jde o fotografii samotného flakonu. Má jít o vůni, která má odrážet vás samotné, i proto má být tentokrát součástí balení zrcátko.

hlava: andělika, pryskyřice elemi, zázvor, badyán, kadidlo

srdce: javorový sirup, cabreuva, lilie, skořice

základ: větvičník, labdanum, pačuli, santalové dřevo, styrax, tonka, semiš

...

Dalším typickým znakem pro značku je, že na každé vůni pracuje úplně nový parfumér. Tentokrát padla volba na Thomase Fontainea, který v posledních letech tvoří zejména pro značky Jean Patou, Le Galion a Lubin. Ale co je nejpodstatnější, že lákavé složení slibuje moderní chypre. Jarní Panorama se jim podle mě mimořádně vyvedla a nastavila laťku docela vysoko, tak věřme, že i ten podzim bude stejně dobrý. Uvedená do prodeje má být už v září.

...

To parfumér Bertrand Duchaufour se u L´Artisan v případě chystané Noir Exquis tentokrát neinspiroval svými exotickými cestami po vzdálených koutech světa, jak je pro řadu jeho vůní obvyklé, ale nečekaným setkáním u kávy v jedné pařížské patisserii. Kromě již zmíněného javorového sirupu a kávy můžeme očekávat i vůni glazovaných kaštanů. Tady si tedy přijdou na své hlavně milovníci gurmánských dobrot.

(http://www.anglophone-direct.com)

...

hlava: glazované kaštany, kandovaný pomeranč, vlašský ořech

srdce: pomerančový květ, brazilská káva, javorový sirup

základ: ebenové dřevo z Makassaru, otočník, vanilka, tonka, bílé santalové dřevo

...

A vůně vypadá už podle složení velmi jedle, takže pokud Betrand tentokrát vynechal ty jeho kovové tóny a další podivnosti, v nichž se tak rád vyžívá, mohla by to být podle mě velmi zajímavá plnotučná gurmánka a reparát tam, kde mě taková Traversée du Bosphore zlobí.

Diskuze:
Komentáře k článku (7)
wendulka
wendulka (27.8.2015 )

Evi, určitě Noir Exquis zkus, jakmile budeš mít možnost. Do Paříže dorazila včera, takže už mám odzkoušeno a je to vážně dobré. Glazované kaštany s kávou a špetkou vanilky. Kam se hrabe Noa.

Fleur
Fleur (26.8.2015 )

Složení Selfie vypadá zajímavě, ale trošku se obávám té anděliky - mohla by vůni posunout směrem k polévkovému koření.

Evanilla
Evanilla (24.8.2015 )

Obě dvě vypadají hodně slibně a určitě se po nich budu pídit. Selfie by mohla být hodně pryskyřičná a ve spojení s kořením by to mohlo být moc dobré! Od Bertranda jsem doposud nemohla nic, ale šanci tomu dám :-)

evik77
evik77 (22.8.2015 )

Fantastické složení, samé dobroty! Nemohu se dočkat.

Miru
Miru (20.8.2015 )

...tak mě zajímají obě, obě vypadají lákavě.!

wendulka
wendulka (20.8.2015 )

andry: Cabreuva je druh dřeva.
Tak to je jasné, pro tebe gurmánky nejsou. Ale od Bertranda neočekávám nějakou úplně klasicky střiženou slaďárnu, pokud se teda příliš nerozdovádí i jiným směrem jako v Traversée, proto mě láká vyzkoušet.
Jinak stejně jako ty si mnohem víc slibuju od té Selfie.

andry
andry (20.8.2015 )

noo, tak Selfie mě zajímat bude určitě (ale co je to cabreuva?), Noir Exquis by myslím byla moc sladká na mě.