Pokud někdo doufal v typickou gurmánskou vanilku, šeredně by se spletl. Osobně jsem v tom přiliš nenašla ani tu (již známou) inspiraci starých nákladních lodí s kořením, tedy možná až na ten hořký pomeranč se zapíchanými hlavičkami hřebíčku v úvodu. Jenže proč je ten námořník v upocené kůži (kombinace se sílícím hřebíčkem) polil horkou vodou s rumem a přinesl k nim nahnilé banány (ylang)?
Ale kde je prosím ta vanilka? Na tu si musíte počkat až po pořádném rozvonění. A ta už se Moně povedla. Má sice podobu pudinku jako např. ve Spiritueuse Double Vanille, ovšem tenhle je navíc politý trochou rozpuštěného másla a zlehka posypaný práškovým cukrem (pižmo).
Vanilku navíc vkusně doplňuje směs suchých dřev, kůže (nyní již hladce zbroušená, bez živočišného hřebíčku) a krotkého doutnajícího vetiveru, který naštěstí nesklouzává do zmoklého popelníku. Nebýt té kůže s hřebíčkem a horké vody s rumem v první fázi, byla by s její nadprůměrnou intenzitou a několikahodinovou výdrží dokonalá.
Petitgrain, hořký pomeranč zalévaný teplou vodou s rumem/rumovým čajem.
Měkký vanilkově nasládlý santal, delikátně zakouřený s nazelenalým vetiverovým prachem…
…a kůže a teplo.
Distingovaně smyslná.
Nesladká.
Teplý cigaretový dech a kožená bunda a měkkost.
…ale pak, úplně nakonec vůně zesládne,
všechny složky se měkce prolnou a
je to velmi lahodné a velmi velmi decentně pikantní.
Krásné.
Taková kombinace složek, typově, něco jak vzdáleně A Taste of Heaven by Killian.
21/03/14
Povedená unisex vůně. Popořadě cítím hořký pomeranč, hlt rumu, perníkové koření, hřejivý balzám tolu, mléčně sladkou sametovou vanilku s mírně štiplavým suchým kouřem, hladkou kůži okořeněnou hřebíčkem a hořkosladkou balzamickou ambru. Výdrž přesahuje 5 hodin.
Pokud někdo doufal v typickou gurmánskou vanilku, šeredně by se spletl. Osobně jsem v tom přiliš nenašla ani tu (již známou) inspiraci starých nákladních lodí s kořením, tedy možná až na ten hořký pomeranč se zapíchanými hlavičkami hřebíčku v úvodu. Jenže proč je ten námořník v upocené kůži (kombinace se sílícím hřebíčkem) polil horkou vodou s rumem a přinesl k nim nahnilé banány (ylang)?
Ale kde je prosím ta vanilka? Na tu si musíte počkat až po pořádném rozvonění. A ta už se Moně povedla. Má sice podobu pudinku jako např. ve Spiritueuse Double Vanille, ovšem tenhle je navíc politý trochou rozpuštěného másla a zlehka posypaný práškovým cukrem (pižmo).
Vanilku navíc vkusně doplňuje směs suchých dřev, kůže (nyní již hladce zbroušená, bez živočišného hřebíčku) a krotkého doutnajícího vetiveru, který naštěstí nesklouzává do zmoklého popelníku. Nebýt té kůže s hřebíčkem a horké vody s rumem v první fázi, byla by s její nadprůměrnou intenzitou a několikahodinovou výdrží dokonalá.
Petitgrain, hořký pomeranč zalévaný teplou vodou s rumem/rumovým čajem.
Měkký vanilkově nasládlý santal, delikátně zakouřený s nazelenalým vetiverovým prachem…
…a kůže a teplo.
Distingovaně smyslná.
Nesladká.
Teplý cigaretový dech a kožená bunda a měkkost.
…ale pak, úplně nakonec vůně zesládne,
všechny složky se měkce prolnou a
je to velmi lahodné a velmi velmi decentně pikantní.
Krásné.
Taková kombinace složek, typově, něco jak vzdáleně A Taste of Heaven by Killian.
21/03/14