Hustá růžová marmeláda neoslazená vůbec ničím, ještě teplá, sytá, s omamným nádechem lehce idolického jasmínu a mírně gumového ylangu někde vzadu za tím obrovitánským květem růže. Nekompromisní květina, vyloženě megalomanská, ale třeba oproti Une Rose od Malleho jaksi svěžejší, přece jen tam někdo strouhnul hořkokyselou kůru bergamotu... A že je to turecká růže z Isparty - voní ovšem úplně jinak než v Ispartě od PG!
Růže doprovázená dalšími květy voní hned v začátku jako klasická vůně, kterou bych si představila na slavnostní příležitosti (třeba jako Knowing). Jak už to u takových vůní bývá, začátek je pronikavý a postupně se usazuje. U Rosa Turca zůstává určitý pronikavý tón stále přítomný. Růže je skoro vosková (vzpomněla jsem si na Rouge Hermes) a suše šťavnatá (nebo šťavnatě suchá?) a kořenitá. Asi po hodině cítím zázvor (čerstvý, kandovaný i sušený), k němu se po chvilce přidají švestky. Po další půlhodině je růže opět zřetelnější (pro mě by klidně mohla dál vonět ta krásná zázvorovo-švestková vůně, ale když už se parfém jmenuje Rosa Turca, musí tam ta pořádná růže být :) Růže je stále vosková a tak nějak uschlá, "slaměnková", zároveň ale i lahodná jako těžký růžový květ. V té podobě pak drží další dlouhé hodiny. Ona slaměnková pronikavost mi něčím připomněla i Fordovu Champacu Absolute.
Podobně jako Pierrova PG26 zpracovává tématiku slavné turecké růže z Isparty. Na rozdíl od něj se však nezaměřuje na její malinovou, ale spíš na tu přírodní kořenitou stránku. V kombinaci s ylangem působí tahle růže dokonce mýdlově. Kromě nich bylo do kytice přimícháno i několik muškátů pro zdůraznění samotné růže, které jim zároveň dodávají citrusovou svěžest.
Po rozvonění se růže na několik desítek minut ztratí a je vystřídána ovocným jasmínem. Pak se ovšem vrátí znovu zahalená do obláčku jemného bílého pižma a tentokrát už i kromě kořenitosti i s vůni nakyslých malin. Intenzita je sice průměrná, nicméně jako čistý parfém vydrží na kůži přes půl dne. Milovnice opravdu kvalitních přírodních růži by měly určitě minimálně pro zajímavost vyzkoušet.
Hustá růžová marmeláda neoslazená vůbec ničím, ještě teplá, sytá, s omamným nádechem lehce idolického jasmínu a mírně gumového ylangu někde vzadu za tím obrovitánským květem růže. Nekompromisní květina, vyloženě megalomanská, ale třeba oproti Une Rose od Malleho jaksi svěžejší, přece jen tam někdo strouhnul hořkokyselou kůru bergamotu... A že je to turecká růže z Isparty - voní ovšem úplně jinak než v Ispartě od PG!
Růže doprovázená dalšími květy voní hned v začátku jako klasická vůně, kterou bych si představila na slavnostní příležitosti (třeba jako Knowing). Jak už to u takových vůní bývá, začátek je pronikavý a postupně se usazuje. U Rosa Turca zůstává určitý pronikavý tón stále přítomný. Růže je skoro vosková (vzpomněla jsem si na Rouge Hermes) a suše šťavnatá (nebo šťavnatě suchá?) a kořenitá. Asi po hodině cítím zázvor (čerstvý, kandovaný i sušený), k němu se po chvilce přidají švestky. Po další půlhodině je růže opět zřetelnější (pro mě by klidně mohla dál vonět ta krásná zázvorovo-švestková vůně, ale když už se parfém jmenuje Rosa Turca, musí tam ta pořádná růže být :) Růže je stále vosková a tak nějak uschlá, "slaměnková", zároveň ale i lahodná jako těžký růžový květ. V té podobě pak drží další dlouhé hodiny. Ona slaměnková pronikavost mi něčím připomněla i Fordovu Champacu Absolute.
Podobně jako Pierrova PG26 zpracovává tématiku slavné turecké růže z Isparty. Na rozdíl od něj se však nezaměřuje na její malinovou, ale spíš na tu přírodní kořenitou stránku. V kombinaci s ylangem působí tahle růže dokonce mýdlově. Kromě nich bylo do kytice přimícháno i několik muškátů pro zdůraznění samotné růže, které jim zároveň dodávají citrusovou svěžest.
Po rozvonění se růže na několik desítek minut ztratí a je vystřídána ovocným jasmínem. Pak se ovšem vrátí znovu zahalená do obláčku jemného bílého pižma a tentokrát už i kromě kořenitosti i s vůni nakyslých malin. Intenzita je sice průměrná, nicméně jako čistý parfém vydrží na kůži přes půl dne. Milovnice opravdu kvalitních přírodních růži by měly určitě minimálně pro zajímavost vyzkoušet.