Ovoce se skořicí …
Venku je podzim a útulné domácí teplo voní sladkou skořicí a švestkovým koláčem.
Ovocný tón je patrný především v úvodu, později je vůně suše skořicová a dřevitá. Působí na mě příjemně, hřejivě.
Ihned po jiskřivém kyselém mandarinkovém úvodu s pikantním kardamomem a stroužkem muškátového oříšku se objeví naprosto dokonalá skořice se sladkým růžovým dřevem. V první fázi je teplá a štiplavá. Postupně její jednotlivé ruličky rozemeleme na prach, čímž zesládne a použijeme ji k ochucení koláče se švestkovými povidly a tvarohem, utřeným se žloutkem a vanilkou a ozdobený rozinkami, servírovaný na jehličnatém cedrovém podkladu. Opravdu velká škoda jejího konce, protože nic vyloženě stejného neznám.
Skořice, skořice, suchá nesladká skořice – vysloveně skořicový soliflor. A nádherný!!! Po několika hodinách se ještě přidá vanilka. Něčím mi připomíná Coromandel – ani ne tak vůní, jako spíš náladou…
Ovoce se skořicí …
Venku je podzim a útulné domácí teplo voní sladkou skořicí a švestkovým koláčem.
Ovocný tón je patrný především v úvodu, později je vůně suše skořicová a dřevitá. Působí na mě příjemně, hřejivě.
Ihned po jiskřivém kyselém mandarinkovém úvodu s pikantním kardamomem a stroužkem muškátového oříšku se objeví naprosto dokonalá skořice se sladkým růžovým dřevem. V první fázi je teplá a štiplavá. Postupně její jednotlivé ruličky rozemeleme na prach, čímž zesládne a použijeme ji k ochucení koláče se švestkovými povidly a tvarohem, utřeným se žloutkem a vanilkou a ozdobený rozinkami, servírovaný na jehličnatém cedrovém podkladu. Opravdu velká škoda jejího konce, protože nic vyloženě stejného neznám.
Skořice, skořice, suchá nesladká skořice – vysloveně skořicový soliflor. A nádherný!!! Po několika hodinách se ještě přidá vanilka. Něčím mi připomíná Coromandel – ani ne tak vůní, jako spíš náladou…