databáze 176794 vůní od 11006 značek a 2165 parfumérů

1889 Moulin Rouge Histoires de Parfums

1889 Moulin Rouge
značka: Histoires de Parfums
parfumér: Jourdet, Sylvie , Ghislain, Gérald
rok: 2009
určení: pro ženy
hlava: mandarinka, švestka, skořice
srdce: pelyněk, damašská růže
základ: kosatec, pačuli, pižmo, vanilka, kůže
Diskuze:
Komentáře k vůni (4)
Avatar
euridike (12.12.2020 )

Velká vůně se špetkou hořkosti...

Ano, velká vůně velkých emocí, je jako sametová opona, těžká svojí vlastní vahou, navíc obtěžkaná roky střádaným prachem, kouřem, vůněmi, doteky... Všechno to vtáhla do sebe, do své struktury, vše už je její součástí, růže premiér, růže derniér, cigaretový kouř, všechna ta velká slova, velká gesta, vůně zeleného čaje i vůně něčeho ostřejšího, sladké pižmo, zvířený prach, všechno je v ní jedním - a vše už je pouhá historie...

Avatar
Dalia (07.2.2018 )

V sametovém objetí …

Ovoce podzimu se sladkou skořicí, pár likérových slz, vlhká zemitost pohlcující tenký proužek dýmu a prohřátá kůže zahalená do pudrového kouzla kosatce. Lenivá nonšalance okamžiku … běh času na chvíli ztratil dech.
Sametový kosatec s lahodně ovocnými konturami, jehož namodralá aura se zvolna ztrácí v dřevitě pačuliových stínech. Vůně duši tišící.

Avatar
Renusatko (15.8.2017 )

Krásná vůně podzimu. Skořice a švestka. Na malou chvíli vše pokazil pelyněk, který tam najednou prudce vykoukl a chtěl všem ostatním složkám ukázat svou sílu. Už jsem se lekla, že vůně půjde špatným směrem, ale je moc příjemná. Je to jedna z mála vůní, kde se postupně objevují všechny složky. Vanilka a pižmo dodají sladkost. Kosatec, se svou máslovou vůní, jemnost. Pačuli zelenou vlhkost a kůže vše zahladí. Po celou dobu je přítomná troška skořice. Něco podobně zdařilého jsem čekala podle popisů od Night - Judith Leiber , která bohužel mé očekávání nesplnila.

Avatar
wendulka (11.8.2015 )

Jde asi o nejznámější pařížský kabaret, jímž podobně jako u Olympia Music Hall prošla řada význačných umělců, takže není příliš překvapující, že si na ni Gérald Ghislain u příležitosti 120. výročí od založení vzpomněl. S Moulin Rouge se neodvratně pojí kankán a musím uznat, že v tomhle ohledu se vůně drží tématu už od samého začátku.

To se totiž objeví temperamentní teplá skořice, která se v obláčku snáší na sklenky se švestkovým likérem. Vzduch je naplněný vůní líčidel zdejších tanečnic - hlavně pudr (kosatec) a šťavnatá červená rtěnka, která jim září na rtech, zatímco ve svých semišových rukavičkách posílají do publika několik vzdušných polibků. Kdo by rád opravdu povedenou nebonbónkovou rtěnkovou vůni se skořicí a hebounkým semišem s lehce nadprůměrnou intenzitou a výdrží, měl by se určitě seznámit.