databáze 176830 vůní od 11009 značek a 2166 parfumérů

1876 Mata-Hari Histoires de Parfums

1876 Mata-Hari
značka: Histoires de Parfums
parfumér: Jourdet, Sylvie , Ghislain, Gérald
rok: 2001
určení: pro ženy
hlava: bergamot, pomeranč, liči
srdce: růže, kosatec, fialka, kmín, skořice, karafiát
základ: vetiver, guajak, santal
Tito uživatelé vůni
Diskuze:
Komentáře k vůni (2)
Avatar
wendulka (25.7.2015 )

Jméno slavné orientální tanečnice, kurtizány a špiónky Mata Hari asi netřeba blíže přibližovat. Co však tentokrát mohu s potěšením říct hned na začátek, že tentokrát se Géraldu Ghislainovi povedlo držet se konceptu kolem dané osoby.

První tóny jsou ve znamení hořké pomerančové kůry a svěžího liči. Vzápětí už však naše tanečnice (růže v tenounké marcipánové krustě) začíná projevovat i svůj orientální charakter a to tentokrát příjemně, lehce živočišným kmínem a teplou nasládlou "prachovou" skořicí.

Je zlehka poprášená fialkovým pudrem a v ruce drží zemitý kosatec, jímž máváním opíše ve vzduchu několik osmiček. Ale co je to nejpodstatnější, naše tanečnice se ihned po svém vystoupení uchýlí do společnosti svého mléčně nasládlého santalového obdivovatele v "sametově" chyprovém kabátě, kolem něhož se vznáší kouřový obláček lehce drhnoucího vetiveru. Ti dva si spolu dokonce vymění i několik letmých vanilkových polibků.

Brian to na svém blogu I Smell Therefore I Am vystihl naprosto přesně: tahle vůně je květinová, ale kořenitá, přidrzlá, ale jemná a zároveň sexy, prostě všechno, co by si tak člověk ve spojení Mata Hari představil. No a přičtěte si k tomu jak nadprůměrnou intenzitu tak i výdrž.

Avatar
Fleur (04.2.2015 )

Moje Mata Hari sedí po svém tanečním vystoupení v maličké šatně zaplněné květinami, jejichž omamná vůně se mísí s tabákovým dýmem. Kdybych měla téhle EdP vymyslet název, tak by to bylo "Růže a cigareta" jako parafráze na Jasmin et Cigarette od État Libre d´Orange. Je to neotřelá, kupodivu docela příjemná a lehce dekadentní kombinace.