Žvýkačka.
Fakt jo. Ta růžová, šťavnatá "Pedro"...
...pomalu se chuť vyžvýkává do mělka a v ústech válíte rozpouštějící se(rozmlžené kontury, nic přeslazeného) cukrovou vatu a nadrobno rozkousané už jemně máslující jablko.
A pak, ve chvilince - jakoby někdo pod bradou zatopil!,
protože na jazyku cítíte teplo, vyloženě vám to sálá k patru, a oním vnitřním prostorem se roztéká
chuť delikátně, spíše hedvábně připálené/přilepené horkem
(žádné tmavohnědé či až černé uhlíky, to vůbec!)
cukrové vaty na kovovém kotli = v chřípí vám voní hladké horko ochucené vláčně klouzavou cukrovou vatou, s delikátními pikopodtóny rozvařených jablek a pink bubble gum se už jako neškodný vánek ztrácí v dálce, aby
zpět přinesl teple vlhce prachovou velejemnou vůni měkoučké kůže.
...teplé, jedlé, rozmlžené/neostré, zajímavé, nasládle jedlé,
příjemně pouťové v tom nejlepším smyslu slova.
Žvýkačka.
Fakt jo. Ta růžová, šťavnatá "Pedro"...
...pomalu se chuť vyžvýkává do mělka a v ústech válíte rozpouštějící se(rozmlžené kontury, nic přeslazeného) cukrovou vatu a nadrobno rozkousané už jemně máslující jablko.
A pak, ve chvilince - jakoby někdo pod bradou zatopil!,
protože na jazyku cítíte teplo, vyloženě vám to sálá k patru, a oním vnitřním prostorem se roztéká
chuť delikátně, spíše hedvábně připálené/přilepené horkem
(žádné tmavohnědé či až černé uhlíky, to vůbec!)
cukrové vaty na kovovém kotli = v chřípí vám voní hladké horko ochucené vláčně klouzavou cukrovou vatou, s delikátními pikopodtóny rozvařených jablek a pink bubble gum se už jako neškodný vánek ztrácí v dálce, aby
zpět přinesl teple vlhce prachovou velejemnou vůni měkoučké kůže.
...teplé, jedlé, rozmlžené/neostré, zajímavé, nasládle jedlé,
příjemně pouťové v tom nejlepším smyslu slova.