Zprvu nepříjemně ostrá, alkoholová, po chvíli slivovice a ještě dále hruškovice s kokosem! Snad divoká letní párty mládeže, která je zodpovědná pouze v tom, že používá opalovací krém s kokosovo-ananasovou parfemací. Tak tohle mi můj nos neměl dělat...
Povedená vůně, která opravdu voní, jak slibuje složení. Ovocná, svěží a letní. Přitom to není nic, co by člověk zaměnil. Vůni dominuje naprosto jasný černý rybíz se svou typickou, aromatickou vůní, posypaný kořením. Jeho trpkou chuť mírní zralý, sladký fík a karamel. Sladkosti zase není tolik, aby byla ulepená a otravná. Z lehce líbivého začátku se mění na gurmánskou, propracovanou vůni. Přidá se vůně pralinek, malinko kyselého cedru a je hotovo. Příjemná a velice dobře držící letní vůně.
Pulp - alias - touha nezralého plodu (pro naše účely se bude jmenovat Švestka) skončit v cukroví. Nejprve si zelená Švestička visí na stromku a sní sen o tom, jak bude někomu chutnat, až z ní tetina udělá slivovici a povidla a upeče koláč... no a pak se to stane a je tím vším opilá, blažená a sladká.
Přesně tak si myslím, že chtěl tvůrce parfému, aby to vyznělo - dužina, která postupně zraje a sládne. Přestože je začátek vůně takový zelený od fíku a rybízové trpkosti, tak už na začátku probleskuje sladkost čokolády. I opilý tón se objeví. Překrásné červené jablíčko taky cítím. Dojezd je cedr, pralinky, tiaré v kombinaci s ovocem mi vážně připomíná kokos, i když ve složení není.
Je hodně zvláštním typem ovocné vůně, která na mně asi opět úplně nefunguje tak, jak by měla. V první fázi kombinuje čerstvě rozmačkaný černý rybíz se svěžestí bergamotu a pikantním kardamomem. Od rybízu se záhy dostaneme k dřeni ze zkaramelizovaného jablka. Tu pro změnu promícháme se šťavnatou fíkovou marmeládou, která jí dodá typickou ovocnou natrpklost, a ozdobíme kvítkem kokosové tiaré.
Po delším rozvonění se díky květu broskvoně a vanilce přidá i ten smetanově ovocný krém se špetkou nastrouhané citronové kůry a pralinkovým podtónem, o němž se v recenzi zmiňuje andry. Podobný najdete např. v Caresse od Fragonardu. No bohužel já mám ty cedrové hobliny v základu poněkud ostřejší a stejně tak pačuli v základu na mně má tendenci v chladnějším počasí nepatrně tlít.
Právě oloupaná slupka z červeného jablka první jakosti se mísí s fíky a pár kapkami šťávy ze zralého, sladkého pomeranče. Štavnatá ovocná sladkost se špetkou trpkosti - výrazná, ale nikdy příliš. Na ovocnou vůni je velmi atypická a velmi příjemná, postupně přechází až do gurmánských tónů letního dezertu s našlehaným krémem z mascarpone osvěženým nastrouhanou citronovou kůrou, zdobeného čerstvým ovocem, částečně zalitého tenoučkou vrstvou jemné mléčné čokolády. Křehké, decentní a pečlivě nadávkované pačuli dodává zemitou hloubku a v základu se s doznívajícím ovocem usadí spolu s několika cedrovými hoblinami a krémově zesládne kapkou vanilky.
Zprvu nepříjemně ostrá, alkoholová, po chvíli slivovice a ještě dále hruškovice s kokosem! Snad divoká letní párty mládeže, která je zodpovědná pouze v tom, že používá opalovací krém s kokosovo-ananasovou parfemací. Tak tohle mi můj nos neměl dělat...
Povedená vůně, která opravdu voní, jak slibuje složení. Ovocná, svěží a letní. Přitom to není nic, co by člověk zaměnil. Vůni dominuje naprosto jasný černý rybíz se svou typickou, aromatickou vůní, posypaný kořením. Jeho trpkou chuť mírní zralý, sladký fík a karamel. Sladkosti zase není tolik, aby byla ulepená a otravná. Z lehce líbivého začátku se mění na gurmánskou, propracovanou vůni. Přidá se vůně pralinek, malinko kyselého cedru a je hotovo. Příjemná a velice dobře držící letní vůně.
Pulp - alias - touha nezralého plodu (pro naše účely se bude jmenovat Švestka) skončit v cukroví. Nejprve si zelená Švestička visí na stromku a sní sen o tom, jak bude někomu chutnat, až z ní tetina udělá slivovici a povidla a upeče koláč... no a pak se to stane a je tím vším opilá, blažená a sladká.
Přesně tak si myslím, že chtěl tvůrce parfému, aby to vyznělo - dužina, která postupně zraje a sládne. Přestože je začátek vůně takový zelený od fíku a rybízové trpkosti, tak už na začátku probleskuje sladkost čokolády. I opilý tón se objeví. Překrásné červené jablíčko taky cítím. Dojezd je cedr, pralinky, tiaré v kombinaci s ovocem mi vážně připomíná kokos, i když ve složení není.
Je hodně zvláštním typem ovocné vůně, která na mně asi opět úplně nefunguje tak, jak by měla. V první fázi kombinuje čerstvě rozmačkaný černý rybíz se svěžestí bergamotu a pikantním kardamomem. Od rybízu se záhy dostaneme k dřeni ze zkaramelizovaného jablka. Tu pro změnu promícháme se šťavnatou fíkovou marmeládou, která jí dodá typickou ovocnou natrpklost, a ozdobíme kvítkem kokosové tiaré.
Po delším rozvonění se díky květu broskvoně a vanilce přidá i ten smetanově ovocný krém se špetkou nastrouhané citronové kůry a pralinkovým podtónem, o němž se v recenzi zmiňuje andry. Podobný najdete např. v Caresse od Fragonardu. No bohužel já mám ty cedrové hobliny v základu poněkud ostřejší a stejně tak pačuli v základu na mně má tendenci v chladnějším počasí nepatrně tlít.
Právě oloupaná slupka z červeného jablka první jakosti se mísí s fíky a pár kapkami šťávy ze zralého, sladkého pomeranče. Štavnatá ovocná sladkost se špetkou trpkosti - výrazná, ale nikdy příliš. Na ovocnou vůni je velmi atypická a velmi příjemná, postupně přechází až do gurmánských tónů letního dezertu s našlehaným krémem z mascarpone osvěženým nastrouhanou citronovou kůrou, zdobeného čerstvým ovocem, částečně zalitého tenoučkou vrstvou jemné mléčné čokolády. Křehké, decentní a pečlivě nadávkované pačuli dodává zemitou hloubku a v základu se s doznívajícím ovocem usadí spolu s několika cedrovými hoblinami a krémově zesládne kapkou vanilky.