databáze 176794 vůní od 11006 značek a 2165 parfumérů

Ambra Calabria Nishane Istanbul

Ambra Calabria
značka: Nishane Istanbul
parfumér:
rok: 2014
určení: unisex
hlava: bergamot, galbanum, zelené listy
srdce: jasmín, koriandr
základ: pižmo, sladká ambra, vanilka
Tito uživatelé vůni
Diskuze:
Komentáře k vůni (5)
Avatar
viktorka_od splavu (10.3.2021 )

wow! uplně bomba citrusový otvírák, následovaný "vodapoholení" tóny. sůl. kouř.slaný kouř.
za hodinu: kde je jaká ambra nebo co sladkýho?!?

Avatar
alibi (03.1.2021 )

musela jsem se proklestit hořkým galbanem a zelení, než jsem se dočkala poměrně pěkné gurmánské ambry.

Avatar
andry (27.11.2020 )

Kombinace zelených cypřišů se slanou vůní o kamení se tříštícího moře na jazyku spolu s hladkou sladkou ambrou s krustou z připáleného karamelu je dobře známá z L'Ambre des Merveilles. Tady ovšem nepřechází z fáze jedna (živý plot z tújí a kamenitá pláž) do úplně jiné fáze dva (vanilkově sladká hustá ambra). Tady celou dobu balancuje na hraně a každou chvíli se víc přikloní na jednu nebo na druhou stranu. Kamení se ohladí, rozbouřené moře zklidní, už tak měkká ambra změkne ještě víc, přitulí se, a její přitažlivou drhnoucí hořkost už dotváří jen rozdrcená semínka koriandru, když karamelová krusta pomalu praská a rozpadá se na malinké kousíčky.

Avatar
Dalia (05.7.2018 )

Krása rzí spoutaná …

Štiplavý bergamot zašimrá v nose a zvolna se ztratí v pryskyřičně vonící zeleni. Vůně je krátce nahořklá, ale brzy začíná sládnout vanilkově ambrovým duetem.
Kovový chlad potažený tenoučkou rezavou krustou, kterou pomalu rozpaluje letní slunce. Jemně balzamická, pikantní, nasládlá sladba.

Avatar
wendulka (29.7.2016 )

Po nějaké době jsem opět dostala chuť na ambrovku a u téhle mě zaujalo spojení s Kalábrií. Takže tedy letní ambra? Rozhodně. Hned v úvodu vás totiž osvěží přírodní čerstvě rozkrojený bergamot se zeleným galbanem. Po několika minutách ho sice dočasně převálcuje trpce bylinný koriandr s trochou ovocného jasmínu, nicméně v další fázi se pak galbanum zase vrátí, tentokrát už i s ambrou.

Ambra je to klasicky sladce balsamická, avšak je zajímavá tím, že vanilka v ní je lehce zkaramelizovaná a vyšlehaná do creme brulee, ovšem na rozdíl od jiných ambrovanilek tu hraje jen podbarvující roli, abychom nepřišli o tu příjemnou letní galbanovou hořkosladkost. V drydownu už ji potom jen lehce provzdušní špetka bílého pižma. Nebýt té spousty koriandru v první fázi, asi bych si dala říct.