databáze 176700 vůní od 11002 značek a 2162 parfumérů

1978 Les Bains Douches Les Bains Guerbois

1978 Les Bains Douches
značka: Les Bains Guerbois
parfumér: Duchaufour, Bertrand
rok: 2017
určení: unisex
hlava: yuzu, hořký pomeranč, kardamom, whisky, davana
srdce: šalvěj muškátová, růže, otočník, světlý tabák
základ: myrha, vanilka, maté, pižmo, ambra, atlaský cedr, virginský cedr, pačuli
Tito uživatelé vůni
Diskuze:
Komentáře k vůni (3)
Avatar
alibi (04.11.2023 )

1978 Les Bains Douches - V roce 1978 se podnik, přejmenovaný na Les Bains Douches, stal jedním z nejznámějších nočních klubů na světě, do kterého se chodili bavit i celebrity - například Bowie, Lagerfeld, Warhol, Gaultier. Svůj první francouzský koncert zde odehráli Depeche Mode. Les Bains Douches je připomínka atmosféry nekonečné noci v klubu. Uvádí se aromatickým alkoholovým opojením i hořkými tóny, ale v základu je oblá sladce ambrově pudrová.

Avatar
Miru (18.4.2023 )

Lahodnost.
...jo, tohle znám -
i já si zjemňuji jinak čistou whisky pár zmáčknutími čerstvého pomeranče...
...tady přidali ještě delikátně davanovou nahořklost se dvěma zrnky kardamonu(je dobrý i v bylinném čaji),
a pak, hm, jo, k drinku je chuť na cigáro pokaždé, na kvalitní tabák, jehož chuť měkne na patře spolu s lahodně prohřívajícím mokem.
Nasládlost ve vůni - to je tavená zlatistá myrha, hebká a s ní i navanilkovělá ambra, v níž se dlouhé hodiny předtím máčelo pačuli...
...mohlo by se zdát, že celá kompozice bude těžká, hutná. Ale ne,
ne, protože přítomné cedrové dřevo dodává svěžest, dřevitou nazelenalost, jež zjemněna otočníkem přechází do vláčně prachově pudrových nuancí.
Stručně?..
...hmm -
chlast, spíše
vznášet se v jeho oparu, hlava v oblacích a lehkost bytí

Avatar
Fleur (23.10.2022 )

Opojná kombinace švestek, whisky, tabáku, dřevěných parket a také prachu, který se víří s každým krokem, každým pohybem, ale je to spíš prach jako z divadelního jeviště, voní šminkami a květinami, které prší při premiéře.

Švestkově svěží začátek houstne kořením, plní se zlatavě světlým tabákem a vůní dřevěných parket. Je tu cítit i whisky, brandy, koňak, ale spíše jen jako medová usazenina na dně prázdné sklenice. Ambra vůni prohřívá a prozařuje, jako když se otevřou dveře a přítmí rozbijí sluneční paprsky. Teplá, hladká, je v ní něco z kočičího předení, jenže kočka je i v tu chvíli tak trochu na lovu, i když zatím může prohánět jen chomáče vanilkového prachu. A úplně v pozadí je mentolově bylinný tón.