Nádherný čaj, s trochou rozpuštěného hnědého cukru/příjemná měkká nasládlost, s delikátním drhnutím z bergamotu
začíná po chvilince mléčnět, velejemně se dochucovat nepatrnými stopami plumérií a houstnout vanilkou změklými cedrovými dřevy.
Příjemné, letní.
(mně osobně tam ale ten tón plumérie vadí)
Plnotučným mlékem se prohnala minerálně slaná pára islandského gejzíru, vyšlehala ho v oblak pěny, který byl prodchnut a provoněn kardamomem, hřebíčkem a medovou esencí černého čaje. Prostě skvělost. //A to prosím nejsem na „jedlé“ vůně...//
Opakovat se a přitom vytvořit něco nového? Ano, Cécile Zarokian se to tentokrát podařilo. Použila bergamot s pocukrovaným citrónem, vanilkou a dřevem z Aura Sublime, ale jen tolik, aby s její pomocí podbarvila důvěrně známou vůni čaje s medem (plumérie), kardamomem, zázvorem a kondenzovaným mlékem.
Nádherný čaj, s trochou rozpuštěného hnědého cukru/příjemná měkká nasládlost, s delikátním drhnutím z bergamotu
začíná po chvilince mléčnět, velejemně se dochucovat nepatrnými stopami plumérií a houstnout vanilkou změklými cedrovými dřevy.
Příjemné, letní.
(mně osobně tam ale ten tón plumérie vadí)
Masala chai.
Plnotučným mlékem se prohnala minerálně slaná pára islandského gejzíru, vyšlehala ho v oblak pěny, který byl prodchnut a provoněn kardamomem, hřebíčkem a medovou esencí černého čaje. Prostě skvělost. //A to prosím nejsem na „jedlé“ vůně...//
Opakovat se a přitom vytvořit něco nového? Ano, Cécile Zarokian se to tentokrát podařilo. Použila bergamot s pocukrovaným citrónem, vanilkou a dřevem z Aura Sublime, ale jen tolik, aby s její pomocí podbarvila důvěrně známou vůni čaje s medem (plumérie), kardamomem, zázvorem a kondenzovaným mlékem.