Remember Me Jovoy Paris
...mléčně černo-čajová pudrovost,
zpočátku hedvábně nasládle citronová,
táhlá a
plné chuti,
vyplňující chřípí do posledního nanomístečka.
Z povrchu těla sálající,
jakoby se mi na pokožce ohřívala, prohřívala černá lesklá kůže se semišem. A tím vzájemným prohříváním, po chvíli téměř tavením se ony dvě struktury prolnou.
Semišové mirkochloupečky a kožená hladkost vytvoří něco zvláštně lahodného, jakýsi podprahový, fascinujícně celou kompozici, zahušťující tón...
...při jakémkoliv pohybu paže na sebe vůně upozorňuje a
při zvýšené tepové frekvenci, pokaždé s jistou proměnlivostí, se
připomíná...
...byť si sedí u mě velmi těsně,
vydrží přes noc
(Remember Me - krásný název...
...ano, zapamatuj si mě.
Protože nikdo takový jako já
není...)
Měkká bílá střída sladké vánočky jemně ochucené vanilkovým luskem a namazané máslem a tenkou vrstvou meruňkové marmelády s pikantní zázvorovou špičkou. K tomu servírujeme teplý čaj s mlékem, medem a na jemno namletým kardamomem. Naaranžujeme vše na dřevěný tác a vezmeme si takovou snídani ven do zahrady, kde se s ní usadíme na lavičku pod košatým stromem a užíváme si brzkého rána.
Nádherný čaj, s trochou rozpuštěného hnědého cukru/příjemná měkká nasládlost, s delikátním drhnutím z bergamotu
začíná po chvilince mléčnět, velejemně se dochucovat nepatrnými stopami plumérií a houstnout vanilkou změklými cedrovými dřevy.
Příjemné, letní.
(mně osobně tam ale ten tón plumérie vadí)
Plnotučným mlékem se prohnala minerálně slaná pára islandského gejzíru, vyšlehala ho v oblak pěny, který byl prodchnut a provoněn kardamomem, hřebíčkem a medovou esencí černého čaje. Prostě skvělost. //A to prosím nejsem na „jedlé“ vůně...//
Opakovat se a přitom vytvořit něco nového? Ano, Cécile Zarokian se to tentokrát podařilo. Použila bergamot s pocukrovaným citrónem, vanilkou a dřevem z Aura Sublime, ale jen tolik, aby s její pomocí podbarvila důvěrně známou vůni čaje s medem (plumérie), kardamomem, zázvorem a kondenzovaným mlékem.
...po čase opět -
Remember Me Jovoy Paris
...mléčně černo-čajová pudrovost,
zpočátku hedvábně nasládle citronová,
táhlá a
plné chuti,
vyplňující chřípí do posledního nanomístečka.
Z povrchu těla sálající,
jakoby se mi na pokožce ohřívala, prohřívala černá lesklá kůže se semišem. A tím vzájemným prohříváním, po chvíli téměř tavením se ony dvě struktury prolnou.
Semišové mirkochloupečky a kožená hladkost vytvoří něco zvláštně lahodného, jakýsi podprahový, fascinujícně celou kompozici, zahušťující tón...
...při jakémkoliv pohybu paže na sebe vůně upozorňuje a
při zvýšené tepové frekvenci, pokaždé s jistou proměnlivostí, se
připomíná...
...byť si sedí u mě velmi těsně,
vydrží přes noc
(Remember Me - krásný název...
...ano, zapamatuj si mě.
Protože nikdo takový jako já
není...)
Měkká bílá střída sladké vánočky jemně ochucené vanilkovým luskem a namazané máslem a tenkou vrstvou meruňkové marmelády s pikantní zázvorovou špičkou. K tomu servírujeme teplý čaj s mlékem, medem a na jemno namletým kardamomem. Naaranžujeme vše na dřevěný tác a vezmeme si takovou snídani ven do zahrady, kde se s ní usadíme na lavičku pod košatým stromem a užíváme si brzkého rána.
Nádherný čaj, s trochou rozpuštěného hnědého cukru/příjemná měkká nasládlost, s delikátním drhnutím z bergamotu
začíná po chvilince mléčnět, velejemně se dochucovat nepatrnými stopami plumérií a houstnout vanilkou změklými cedrovými dřevy.
Příjemné, letní.
(mně osobně tam ale ten tón plumérie vadí)
Masala chai.
Plnotučným mlékem se prohnala minerálně slaná pára islandského gejzíru, vyšlehala ho v oblak pěny, který byl prodchnut a provoněn kardamomem, hřebíčkem a medovou esencí černého čaje. Prostě skvělost. //A to prosím nejsem na „jedlé“ vůně...//
Opakovat se a přitom vytvořit něco nového? Ano, Cécile Zarokian se to tentokrát podařilo. Použila bergamot s pocukrovaným citrónem, vanilkou a dřevem z Aura Sublime, ale jen tolik, aby s její pomocí podbarvila důvěrně známou vůni čaje s medem (plumérie), kardamomem, zázvorem a kondenzovaným mlékem.