Amaretto říznuté nemocniční dezinfekcí a šťávou z třešňového kompotu - věru divoký začátek. Po rozvonění dezinfekce ustoupila, kompot taktéž a přidaly se jemné bílé kytky a hořké mandle. A jak slábla, tak sládla a byla hëzčí a hezčí. Škoda toho začátku...
Ze začátku je Louve hodně šťavnatá, jako sladké ovoce v hořkém marcipánu. Postupně se šťáva ztrácí, vůně je lehce krémově mandlová a objevuje se zvláštní (pro mě rušivý) nádech něčeho kořeněného, jako anýz nebo dokonce kmín. Mandlové vánoční cukroví, zapíjené kmínkou? A můžeme k němu přikousnout i větvičku s jehličím. V té mandlovo-kmínové podobě už na mně vůně zůstane, něčím mi chvílemi připomíná L'Instant Magic. Je příjemná, jen toho "kmínu" by mohlo být méně.
Na jazyku se rozplývajíci se krémové mandlové pokušení z francouzské cukrárny s vanilkou, třešňovým dipem, muskem a lehkým závanem růže. FEST držák. Léčivá do splinů.
Jestli bych nějakou z Lutensových vůní, které jsem doposud zkoušela, označila za jedlou, pak to bude určitě Louve. A není to jenom o hořkosladkých mandlích, alespoň ne celou dobu. Ano, začíná nástupem chutného amaretta, jehož nahořklost vám v jednu chvíli poměrně silně zaútočí na patro, ale je doplněno i výraznou třešňovou příchutí. Takhle vydrží nějakou dobu, než se zničehonic odněkud vyloupne křehounká růžička, jejíž okvětní plátky jsou zlehýnka posypané marcipánem .
A pozor jedeme dál: jak růžička mizí ze scény, objevuje se pudrové pižmo – to je vám lidi čisťounký jak dětská prdýlka . Ha, a je tu nahořklá „balzámová“ ambra (lehce zakouřená), sice jí chybí ta jistá slanost, i tak si ovšem troufám tvrdit, že by se mohlo jednat o pravou ambergris , která se ke konci tu a tam halí do tenkého, téměř nesladkého vanilkového oparu.
Višně, resp. griotka přechází do sladce sirupové vůně spolu s prohřátým bílým pižmem, mandle příliš nevystupují. Zimní, hebká, hladká vůně; a když počkáte, vsákne se do kůže a splyne s ní a bude jako nasládlá teplá vůně těla.
Amaretto likér.
…jako když oloupané bělostné mandle naložené v amarettu vylovíte lžičkou a pomalinku vložíte do úst...
…hmmm…!
…je to gurmánský požitek !
Nasládlá hladkost mandlí v kombinaci s pikantní a jemnou kořeněností zlehýnka pudrově zastřeného likéru povyšuje vůni na malý zázrak!…
22/09/09
Amaretto říznuté nemocniční dezinfekcí a šťávou z třešňového kompotu - věru divoký začátek. Po rozvonění dezinfekce ustoupila, kompot taktéž a přidaly se jemné bílé kytky a hořké mandle. A jak slábla, tak sládla a byla hëzčí a hezčí. Škoda toho začátku...
Ze začátku je Louve hodně šťavnatá, jako sladké ovoce v hořkém marcipánu. Postupně se šťáva ztrácí, vůně je lehce krémově mandlová a objevuje se zvláštní (pro mě rušivý) nádech něčeho kořeněného, jako anýz nebo dokonce kmín. Mandlové vánoční cukroví, zapíjené kmínkou? A můžeme k němu přikousnout i větvičku s jehličím. V té mandlovo-kmínové podobě už na mně vůně zůstane, něčím mi chvílemi připomíná L'Instant Magic. Je příjemná, jen toho "kmínu" by mohlo být méně.
Na jazyku se rozplývajíci se krémové mandlové pokušení z francouzské cukrárny s vanilkou, třešňovým dipem, muskem a lehkým závanem růže. FEST držák. Léčivá do splinů.
Mandlové pokušení ... slonovinově bílé mandlové lupínky pokapané hřejivým likérem a zamíchané do nadýchaného slaďoučkého vanilkového krému.
Jestli bych nějakou z Lutensových vůní, které jsem doposud zkoušela, označila za jedlou, pak to bude určitě Louve. A není to jenom o hořkosladkých mandlích, alespoň ne celou dobu. Ano, začíná nástupem chutného amaretta, jehož nahořklost vám v jednu chvíli poměrně silně zaútočí na patro, ale je doplněno i výraznou třešňovou příchutí. Takhle vydrží nějakou dobu, než se zničehonic odněkud vyloupne křehounká růžička, jejíž okvětní plátky jsou zlehýnka posypané marcipánem .
A pozor jedeme dál: jak růžička mizí ze scény, objevuje se pudrové pižmo – to je vám lidi čisťounký jak dětská prdýlka . Ha, a je tu nahořklá „balzámová“ ambra (lehce zakouřená), sice jí chybí ta jistá slanost, i tak si ovšem troufám tvrdit, že by se mohlo jednat o pravou ambergris , která se ke konci tu a tam halí do tenkého, téměř nesladkého vanilkového oparu.
Višně, resp. griotka přechází do sladce sirupové vůně spolu s prohřátým bílým pižmem, mandle příliš nevystupují. Zimní, hebká, hladká vůně; a když počkáte, vsákne se do kůže a splyne s ní a bude jako nasládlá teplá vůně těla.
Amaretto likér.
…jako když oloupané bělostné mandle naložené v amarettu vylovíte lžičkou a pomalinku vložíte do úst...
…hmmm…!
…je to gurmánský požitek !
Nasládlá hladkost mandlí v kombinaci s pikantní a jemnou kořeněností zlehýnka pudrově zastřeného likéru povyšuje vůni na malý zázrak!…
22/09/09