Máte rády rtěnkové vůně a taková Lipstick Rose je na vás příliš sladká, bonbonková či ovocná a Iris Poudre přiliš pudrová? Pak by se tato vůně mohla stát vaší „vytouženou hodinou“, protože zde má kosatec navíc i trochu té „máslovosti“, svěží šťavnaté zeleně, navíc pokud vám není cizí květinově pikantní karafiát. Vraťme se však na začátek.
Po kratičkém závanu čerstvě rozmačkaných jahod zasypaných zelenými lístečky jahodníku tu máme vůni čerstvé rtěnky se sametově hebounkými zelenými listy fialek. Potom rtěnka mizí a ukazuje se nádherný dvojtakt kosatce a karafiátu. Karafiát je lehce posypaný hřebíčkem a voňavě mi tak trochu připomíná něco z Lutensovy Vitriol d’œillet.
Asi právě díky hřebíčku vůně získává hřejivě pižmovitý nádech. A pochopitelně abych nezapomněla, kolem karafiátu se ovíjí kosatec několika podob: máslový, zároveň mírně zapudrovaný, trochu zemitý a zároveň šťavnatě zelený. No a nakonec, nevím, jak je to možné, ke mně odněkud z dálky zavane gurmánský podtón ledových kaštanů.
Máte-li náhodou v oblibě karafiát, Druhou hodinu byste měli vyzkoušet. Je v ní autentický, jako rovnou ze zahrady k nosu, měkký jako květinový polštářek. Lehce nasládlý, svou pikantní lehce kořenitou vůni zvýrazňuje ještě růžovým pepřem. Později se objevuje dřevitost a poprašek nesladkého kosatcového pudru.
Máte rády rtěnkové vůně a taková Lipstick Rose je na vás příliš sladká, bonbonková či ovocná a Iris Poudre přiliš pudrová? Pak by se tato vůně mohla stát vaší „vytouženou hodinou“, protože zde má kosatec navíc i trochu té „máslovosti“, svěží šťavnaté zeleně, navíc pokud vám není cizí květinově pikantní karafiát. Vraťme se však na začátek.
Po kratičkém závanu čerstvě rozmačkaných jahod zasypaných zelenými lístečky jahodníku tu máme vůni čerstvé rtěnky se sametově hebounkými zelenými listy fialek. Potom rtěnka mizí a ukazuje se nádherný dvojtakt kosatce a karafiátu. Karafiát je lehce posypaný hřebíčkem a voňavě mi tak trochu připomíná něco z Lutensovy Vitriol d’œillet.
Asi právě díky hřebíčku vůně získává hřejivě pižmovitý nádech. A pochopitelně abych nezapomněla, kolem karafiátu se ovíjí kosatec několika podob: máslový, zároveň mírně zapudrovaný, trochu zemitý a zároveň šťavnatě zelený. No a nakonec, nevím, jak je to možné, ke mně odněkud z dálky zavane gurmánský podtón ledových kaštanů.
Máte-li náhodou v oblibě karafiát, Druhou hodinu byste měli vyzkoušet. Je v ní autentický, jako rovnou ze zahrady k nosu, měkký jako květinový polštářek. Lehce nasládlý, svou pikantní lehce kořenitou vůni zvýrazňuje ještě růžovým pepřem. Později se objevuje dřevitost a poprašek nesladkého kosatcového pudru.