Po úvodní náloži příjemně štiplavého vetiveru (i když ve složení není uveden) se na mně vyklubalo vánoční koření s kardamomem, troškou švestkových povidel rozpuštěných v pomerančovém džusu a v základu s příjemnou vanilkou. Výdrž na kůži přesahuje 8 hodin.
Vánoční perníčky, u kterých se nešetřilo s kardamomem, rozložené na tácku z olejnatého santalu a posypané sladkým pepřem a jemným prachem z nového koření. Vedle stojí sklenky s nalitým neidentifikovatelným sladkým alkoholem. A všechno zahalil lehký oblak sladce kouřového vetiveru. Trochu to připomíná cukrářské "umění" pejska a kočičky (taky dali do dortu samé dobré věci), ale kupodivu to vůbec není špatné...ba právě naopak.
Alkohol nepiju, ale velice ráda mlsám. Úvodní nádech je jako když rozkousnete slivovicovou pralinku, tekutina se rozlije po jazyku a mezi zuby zaskřípou krystalky cukru. Chvíli nato se slivovicová pralinka změní na rumovou a přidá se kompotované ovoce a koření - hřebíček, pepř a takový ten sladce dřevitý tón z nového koření. Vůně opilého ovoce se vznáší kolem - což bylo fajn dnes v koloně, protože jsem díky tomu měla opile příjemnou náladu, na druhou stranu jsem se bála, že zastaví-li mne hlídka, opilství budu těžko vyvracet. :-) K závěru se vůně malinko zahušťuje karamelem a slábne a slábne. A jakmile jsem si přečetla, že ve složení jsou mrkvová semínka, tak tam místo ovoce cítím sladkou dušenou mrkev.
Kéž bych v ní měla vánoční punč jako Renusatko, ale mrkvovou polévku s pepřem, protož Jerome Epinette asi ví, jak nemám mrkev ve vařené podobě ani trochu ráda. Přikápnul mi do ní rum, přilil trochu zázvorového piva, nakrájel pár fíků a osolil želatinovým kašmeranem. Ještě pár takových novinek a začnu to brát osobně.
Smíchejte rum, skořici, anýz a nechte 30 minut odpočívat. Rum s kořením, zázvorové pivo a pomerančový džus vlijte do nádoby, promíchejte a ozdobte pomerančem. Podávejte na ledu.
Koření připravené na vánoční punč. Není to nic jiného, i ten alkohol se přidá. I když vůně koření postupně slábne, alkohol se malinko vynořuje a mění se, zjemňuje se tonkou a ušlechtilým dřevem, tak v ní nic jiného nějak nenacházím.
V jejím popisu je ...optimistická vůně, která přichází s nadějí, že by lidstvo ještě stále mohlo změnit směr, kterým se ubírá. No tak určitě, pokud se všichni zlijeme vánočním punčem, tak směr můžeme změnit.
Po úvodní náloži příjemně štiplavého vetiveru (i když ve složení není uveden) se na mně vyklubalo vánoční koření s kardamomem, troškou švestkových povidel rozpuštěných v pomerančovém džusu a v základu s příjemnou vanilkou. Výdrž na kůži přesahuje 8 hodin.
Vánoční perníčky, u kterých se nešetřilo s kardamomem, rozložené na tácku z olejnatého santalu a posypané sladkým pepřem a jemným prachem z nového koření. Vedle stojí sklenky s nalitým neidentifikovatelným sladkým alkoholem. A všechno zahalil lehký oblak sladce kouřového vetiveru. Trochu to připomíná cukrářské "umění" pejska a kočičky (taky dali do dortu samé dobré věci), ale kupodivu to vůbec není špatné...ba právě naopak.
Alkohol nepiju, ale velice ráda mlsám. Úvodní nádech je jako když rozkousnete slivovicovou pralinku, tekutina se rozlije po jazyku a mezi zuby zaskřípou krystalky cukru. Chvíli nato se slivovicová pralinka změní na rumovou a přidá se kompotované ovoce a koření - hřebíček, pepř a takový ten sladce dřevitý tón z nového koření. Vůně opilého ovoce se vznáší kolem - což bylo fajn dnes v koloně, protože jsem díky tomu měla opile příjemnou náladu, na druhou stranu jsem se bála, že zastaví-li mne hlídka, opilství budu těžko vyvracet. :-) K závěru se vůně malinko zahušťuje karamelem a slábne a slábne. A jakmile jsem si přečetla, že ve složení jsou mrkvová semínka, tak tam místo ovoce cítím sladkou dušenou mrkev.
Kéž bych v ní měla vánoční punč jako Renusatko, ale mrkvovou polévku s pepřem, protož Jerome Epinette asi ví, jak nemám mrkev ve vařené podobě ani trochu ráda. Přikápnul mi do ní rum, přilil trochu zázvorového piva, nakrájel pár fíků a osolil želatinovým kašmeranem. Ještě pár takových novinek a začnu to brát osobně.
Smíchejte rum, skořici, anýz a nechte 30 minut odpočívat. Rum s kořením, zázvorové pivo a pomerančový džus vlijte do nádoby, promíchejte a ozdobte pomerančem. Podávejte na ledu.
Koření připravené na vánoční punč. Není to nic jiného, i ten alkohol se přidá. I když vůně koření postupně slábne, alkohol se malinko vynořuje a mění se, zjemňuje se tonkou a ušlechtilým dřevem, tak v ní nic jiného nějak nenacházím.
V jejím popisu je ...optimistická vůně, která přichází s nadějí, že by lidstvo ještě stále mohlo změnit směr, kterým se ubírá. No tak určitě, pokud se všichni zlijeme vánočním punčem, tak směr můžeme změnit.