značka: |
Annette Neuffer
|
parfumér: |
Neuffer, Annette
|
rok: |
2012
|
určení: |
pro ženy
|
hlava:
|
indická klementínka, medová tangerinka, bergamot, kvet čiernej ríbezle
|
srdce:
|
kosatcový koreň co2, tuniský pomarančový kvet, egyptský jazmín, turecká ruža Otto
|
základ:
|
kakaový absolute, bourbonská vanilka, vyzretý myzorský santal, molekulárna destilácia z pačuli
|
..tak, první dojem - "chcanky" z tygřince. Po chvilince to zmizí. Bude to ten echt destilát z pačuli, který v kombinaci s kvalitním santalem a jasmínem vytvářejí dojem intenzivní, až iritující živočišnosti.
Ale je to nakonec příjemné, vlastně se mi to po pár vteřinách líbí moc!. Asi že je to zvrácené...
...teplá čokoláda mísící se s teplem vnitřku těla, a voní hedvábně hutně,
nadýchaně klouzavě, étericky mazlavě.
Nutellu asi každý zná. Tohle není nutella z oříšků, tohle je hustý, těžko mazací krém z tmavé čokolády patlané po horkém těle a oním živým sáláním taje, matlá se a nesladká růže a tmavé bobulky rybízu to vše nadlehčují, téměř protahují, ajk jindy toto činí pepř či byliny.
Stručně.? Sex v lékárně mezi rozsypanými čokoládovými bonbóny.
Začátek monstrózní, pak - nejkrásnější,
a nakonec - celkem nuda. Pouze akorát husté pastové větrovo.
(v té lékárně to byl nejspíš sex s jeptiškou)
Bola som trochu zvedavá, či sa to nebude podobať na Iris Ganache, ale absolútne nie. Najprv prehrmia nejaké indoly, našťastie rýchlo stratia na sile, potom ostré čiernoríbzľové kvety a potom to príde...kosatec mrkvový ako nos snehuliaka, nahorklé neroli, čokoláda. Veľmi zaujímavá a neobvyklá kombinácia, nie úplne pre mňa, ja mám kosatec radšej v iných formách, ale ak ho niekto má rád mrkvový, odporúčam aspoň skúsiť. Len netreba očakávať žiadnu kosatcovú "vzdušnosť", táto vôňa je rovnako hutná, ako ostatné Annettine vône.
Krásnou čokoládovou vůni hned v začátku přeruší dost výrazný animální pach. Z těch složek mě napadá jen jasmín. Je to opravdu hodně výrazné. Mrtvé zvíře zabalené v čokoládě. Naštěstí je to krátká, rychlá akce. Když se vše usadí, tak je to tmavá, hustá, nesladká, rozpuštěná čokoláda.