Život s Bossem ve dne v noci

Avatar od Hoolinkah, 27. dubna 2015

Po nějakém čase jsem se zase rozhodla pokračovat v rozšiřování obzorů a vrhla se na další z moderních velkosérií. Bossova řada vůní s uraženým vrškem víčka se sice ještě tak moc nerozrostla, ale přesto, nebo možná právě proto, jsem dostala chuť si teď proklepnout právě tuhle rodinku.

Název Nuit pour Femme se mi nelíbí. Já osobně bych ji nazvala Déja Vu, protože tohle už tu prostě několikrát bylo. Podobně voní třeba Allure. Nuit ovšem postrádá tu úvodní citrusovou jiskřivost (a kvalitu). Nebo taky Twin od Azzara. Nuit ovšem není tak krémová. Nebo ještě Sexy Amber… jenže Nuit není tak „sexy“. Šoupnu sem klidně i Beyonce Rise…a i ta se mi zdá lepší. Nuit prostě vyhrává nálepku nepovedený odvar. Čest si zachraňuje celkem příjemným, ovocno-zeleným úvodem. Není to špatná vůně, ale marketingoví specialisté se nám tu opět snaží prodat čokoládu bez kakaovýho másla. Zařadila bych ji jako ideální nekonfliktní univerzálku do kanclu nebo za katedru. Na noční život je moc odtažitá, slabá a sterilní. Nevadí. Komu je to málo, pro toho je tu verze Intense. Nebo ne?


Nuit pour Femme Intense


Tak tu tak sedím, zkouším to už po několikátý…a marně si lámu hlavu nad tím, kde se stala chyba. Hlasem Kevina Sorba pravím: Tohle NENÍ Intense. Jedná se o jakousi podivnou, osekanou a zvětralou verzi, jejíž smysl mi uniká. Postrádá šťavnatý zelený začátek i pozdější hutnější santalovou krémovost první Nuit pour Femme a prvních pár minut jako by váhala, co si se sebou má vůbec počít. Nakonec se rozloží do vyvoněného základu. Prim hrají ocucané broskvové pecky s otravným cedrem a la často zmiňované ořezané tužky. Trocha kytek se tam taky najde, ale jejich intenzitu si snadno představíte třeba tak, že si stříknete na zápěstí Pleasures od Estée Lauder a vzápětí tu ruku strčíte pod tekoucí vodu. A ve chvíli, kdy se první Nuit ve svém vývoji začne teprve ubírat tímhle směrem, verze Intense už definitivně šeptá au revoir.



Jour pour Femme


Jour má s Nuit pour Femme společné snad jen to, že bych ji použila v úplně jinou denní dobu, než doporučuje název. Na večer to sice taky úplně není, ale pokud bych chtěla po celodenním sezení u počítače ve společnosti nuipurrrfam něčím nabudit, klidně bych sáhla po tomhle. Tedy, já nejspíš ne, ale někdo jiný by mohl. Úvodní limetka oslazená cukrem z hrany sklenice od mojita se drží zuby nehty až do samotného konce. Nečekejte ale osvěžující citrusovou šťávu. Tohle je krapet syntetika. Jak se k tomu přidají bílé květy a březová kůra, začne celá kompozice balancovat mezi lakem na vlasy a šumákem. Alespoň tedy v mém případě. Postupně se přidá trocha tělového krému.  Na rozdíl od nočních Femme je to alespoň trochu zapamatovatelný počin. Možná by se mohla líbit fanynkám Hypnose (Tam mám ten šumák taky.), které si potřebují odpočinout od vanilky…


Ma Vie pour Femme


Hugo Boss Ma Vie si dovoluji zhodnotit jako nejpovedenější (Nezaměňujte za „nejoriginálnější“ a už vůbec ne „nejsofistikovanější“. Prostě mi to šlo nejvíc pod nos.) z čtveřice protáhlých flakonků. Nepatřím mezi velké fanynky frézií, ale tady ta kytička voní rozkošně. Mladistvou šťavnatost tomu má podle složení dodávat kaktus, ale mně se hned vybavily starý Fáčka a ta jejich rozjuchaná šťavnatost (hodně jsem v 6. třídě nosila třeba Kiwi). Když chvilku počkáte, dočkáte se příjemného růžového mýdla. V tu chvíli Ma Vie vyhraje první cenu i co do intenzity a sladkosti. Rozmazlené nosy by v tom mohly vyčenichat i špetku osvěžovače na záchod, optimisté koupelnu plnou různých lahviček s čistícími a pečujícími tentononcy. Neuráží mě to, baví mě to, docela ráda bych to potkávala. Jen trochu marně přemýšlím na kom, protože v úvodu by nejvíce slušela školou povinným dívkám, ale postupem času se dostane až k tomu černému sáčku, co má na sobě Gwyneth na reklamních fotkách.

Komentáře k článku (3)
chanelka
chanelka (30.4.2015 )

Ještě jsem nezkoušela ani jednu,ale nejvíc mě zajímala Ma Vie,právě pro ty frézie.Takže budu muset co nejdříve zkusit a i když nejsem obdivovatelka Bosse,jako nenáročnou vůni si ji klidně pořídím.

wendulka
wendulka (29.4.2015 )

Tak jsem dnes na popud Ma Vie vyzkoušela a jako jo. Nenosila bych ji, ale ta frézie je tam tentokrát vážně zapracovaná tak, že mi nevadí stejně jako ty tužkové odřezky. A čistící prostředky jsem tam neměla, takže zase tak rozmazlenej nos nebudu :) . Ráda ji na někom potkám.

andry
andry (28.4.2015 )

zkoušela jsem akorát tu Ma Vie, a to jen proto, že ji v kterési parfumerii měli označenou čísílkem jako jednu z nejprodávanějších. tož kdybych měla říct, jak voní - těžko říct, lecjak a univerzálně (najde se svěžest, kytičky i ovocíčko), je to líbivka na entou, ale nebyla špatná. teda na papírku..