Třešňový květ a amaretto v Blossom Love od Amouage

Avatar od wendulka, 29. dubna 2017

S třešňovým květem mám trochu svízelný vztah podobně jako se šeříkem. Prakticky ve všech vůních je totiž zpracovaný na asijský způsob. Ten sice v létě hezky osvěžuje, za to v zimě na mně kysne a nepříjemně řeže. Nicméně když se na začátku února objevila na parfémových blozích zpráva o tom, že kolekce Secret Garden se rozroste o Blossom Love, mající zpracovávat právě téma třešňového květu, zpozorněla jsem, jelikož to loni byla zrovna Lilac Love, která prolomila moje letité šeříkové prokletí. Můj tajný odhad, že tentokrát by to mohl být jiný třešňový květ, pak na začátku března potvrdila domenica a o pár dní později jsem pak měla možnost se o tom poprvé přesvědčit na vlastní nos.

Původně to vypadalo, že exkluzivitu prodeje bude mít na 6 měsíců zajištěný výhradně ruský trh. Když se ovšem před měsícem objevila na oficiálních stránkách značky a pár dní na to i v Paříži, bylo jasné, že Christopher Chong si svůj původní plán rozmyslel a velmi brzy budou následovat i zbývající prodejní místa Amouage a na důkladnější seznámení nebudu muset čekat tak dlouho. A moje prvotní nadšení nyní vygradovalo. Čím je tedy Blossom Love podle mě tak výjimečná?

Klasický svěží třešňový květ totiž obsahuje jenom na samotném začátku. Během několika minut se promění v tenkou růžovou niť, až jej nakonec nahradí ho třešňové tóny sladce aldehydového heliotropinu, které se pozvolna vpíjí do sklenky lahodného amaretta, zahuštěného krémovou vanilkou a tonkou a ylangem s vůní zralých banánů. Nenechte se však mýlit, Blossom Love má ke gurmánce asi tak blízko jako Dries Van Noten, s nímž ho mimochodem pojí hřejivý kašmeran se santalem v základu.

(http://static.theglobeandmail.ca)

V Blossom Love to ale parfumérky Nathalie Lorson, jíž dodnes velebím za (bohužel již skončenou) Peut-Être (Lancôme) a mladičká Elise Bénat s kašmeranem nepřeháněly a místo toho jej prolnuly s balzamickou ambrou a trochou hebounkého semiše. Výsledkem tak je nádherná květinově krémová vůně ryze evropského střihu, která je něžná a zároveň dostatečně proměnlivá, aby uspokojila i náročnější nosy. Sice nemá až zase takovou projekci jako třeba Sunshine, avšak je dostatečně plná na to, aby kolem nositelky vytvořila na několik hodin příjemně nadýchaný obláček. A od pondělí máte možnost si ji vyzkoušet i v pražském Ingredients, případně si objednat vzorek v rámci jejich sample service. Já už mám v plánu udělat Blossom Love v dohledné době místo na svojí poličce.

Diskuze:
Amouage (Značky)
Komentáře k článku (2)
wendulka
wendulka (30.4.2017 )

Evanilla: Určitě. Je mnohem zajímavější než Lilac Love :) .

Evanilla
Evanilla (30.4.2017 )

Tak to vypadá zajímavě :-) Musím vyzkoušet, až se dostanu do Prahy.