Amouage: Sunshine (kéž slunce svítí nám)

Avatar od wendulka, 25. února 2015

Už loňské uvedení Journey Woman trošičku naznačilo, že Amouage se po sérii velkých orientálek pravděpodobně vydá i jiným směrem než obvykle. Definitivně pak spekulace na podzim objasnil sám kreativní ředitel Christopher Chong, když oznámil, že do kolekce Midnight Flower, nazvanou podle jména, které měla v rodokmenu uvedené jeho milovaná kokršpanělka Cavalier King Charles, o níž přišel před dvěma lety, a má tak vyjadřovat vzpomínky na jejich vřelý vztah, zařadí první parfém. Tato kolekce dosud obsahovala pouze vůně interiérové, ale je zajímavá tím, že na rozdíl od ostatních vůní Amouage má být veselá, zářivá a vyjadřovat pocity jako štěstí a láska.

(http://cdn5.arabiastyle.com)

...

Tuto první vůni tak nazval zcela prostě Sunshine. Ačkoliv to původně vypadalo, že bude dostupná exkluzivně jen v buticích Amouage (nové balení v dřevěné krabičce, v němž je flakon tentokrát usazen horizontálně), nakonec přece jen následovala trendu Beloved a byla nyní během února uvolněna i na ostatní prodejní místa s vůněmi Amouage. Christopher tentokrát oslovil parfumérku Sidonie Lancesseur, která vám bude možná známá především dosavadní spoluprácí se značkou By Kilian nebo Terry de Gunzburg.

(http://fimgs.net)

...

A jak tedy voní? Musím říct, že k posledním vůním Amouage jsem přistupovala dosti obezřetně, Fate jsem byla kvůli nízké intenzitě nucená odepsat, "asijskou" Journey považuju za omyl a na místě byly i obavy, zda v ní přece jen nebude třeba i něco svěžího ve stylu Reflection Woman, s níž se doteď taky nesnesu. Absolutně jsem tak nebyla připravená na to, co v okrově žlutém flakonu čeká doopravdy. U Amouage si skutečně vzpomněli na milovníky gurmánštějších vůní, avšak ve stylu letní dovolené u moře.

...

Sunshine se otevírá avizovaným svěžím, během pár vteřin sládnoucím černorybízovým likérem, jaký budete znát z vůní Micallef, některých Xerjoffů nebo třeba z poslední novinky Epine Mortelle od LM Parfums. Jenže zatímco v nich nabere bonbónový směr, zde mu po pár minutách dodá hloubku davana s vůní dalšího hustého, tentokráte švestkového likéru s lehounkými kouřovými podtóny.

...

Ale to je veškerá "temnota", neboť po rozvonění vůni rozzáří absolutní vonokvětka s hladkými, čerstvě vyloupanými bílými mandlemi a mléčnou vanilkou. Ano, v řadě vůní mám s touhle květinou obrovský problém, jelikož svojí ovocností dovede být pěkně otravná. Nikoliv v Sunshine. Zde je to broskev šťavnatá, masitá a v kombinaci se zmiňovanými dalšími složkami tak vytváří voňavou představu poháru luxusní broskvové zmrzliny, polité smetanou a zdobenou bílými mandlemi a opalovacího krému.

(http://www.footndrinkrecipe.com)

...

Konkrétně ten zmiňuji zcela záměrně, jelikož najít pro mě vhodnou vůni opalovacího krému nebo vůbec vůni, připomínající prázdniny ve flakonu, bylo doteď zhola nemožné. Většinou jde totiž o vůně vystavené na ylangu, dalších bílých květech a kokosu, viz např. loňská Terracotta Le Parfum. Na nic z toho jsem v Sunshine naštěstí nenarazila. V základu se naopak přidává suché dřevo s trochou zeleně (pačuli a papyrus a dřevo z jalovce červenoplodého), která ještě umocňuje dojem, že s tím pohárem zmrzliny ležíte na lehátku u moře ve stínu palmy (dokonce i nepatrný náznak písečných tónů by si v Sunshine tipla), zatímco se vám na stolku u slunečníku povaluje kabelka z měkounké kůže a vedle ní tuba s opalovacím krémem.

(http://at-web.org)

...

Na rozdíl od takové Fate Woman oplývá Sunshine nadprůměrnou intenzitou, na kůži vydrží několik hodin, což je nesmírně potěšující, když uvážím, že při ceně 355 euro za 100 ml flakon se v této chvíli jedná o nejdražší Amouage. Ale čert to vem, já jí chci!!! Pokud jde o příbuzné vůně s broskvovou zmrzlinou, momentálně si matně vzpomínám snad jen na Caresse od Fragonardu, to je ovšem jen pro velmi, velmi hrubou představu, jelikož v ní se velmi brzy projeví chemie. Takže pokud jste dosud nenašli tu svojí Amouage, máte rádi sladké nebo jste jako já zatím marně hledali dokonalou vůni opalovacího krému, potom Sunshine vřele doporučuju vyzkoušet.

...

...

Internetové zdroje:

http://www.amouage.com

https://www.facebook.com/pages/The-Real-Amouage-Page/136562936396159

http://www.cafleurebon.com/new-perfume-review-amouage-sunshine-eau-de-parfum-the-midnight-flower-collection-creative-director-christopher-chong-finds-love-and-happiness-draw/

...

...

Titulní obrázek:

http://static.allure.ru

Diskuze:
Amouage (Značky)
Komentáře k článku (7)
wendulka
wendulka (26.2.2015 )

cinkja: Já za normálních okolností už ovocné vůně taky moc nevyhledávám, i proto mě Sunshine tak překvapila, že ji takovou mám nejen na papírku, ale i na kůži :) .

cinkja
cinkja (25.2.2015 )

Sunshine jsem si podle avizovaného složení a flakónu představovala jako jiskřivou vůni s gurmánskými tóny. Nejvíce se mně líbí ve své poslední fázi, kdy vnímám pačuli s jemným tabákovým kouřem.
Předesílám, že ovocné složky ve vůních moc nevyhledávám a především si s mou kůží vůbec nesednou. A tak je to bohužel i v Sunshine. To, co u tebe vyvolává nadšení, na mně vyznívá poněkud hnilobně. Rozhodně je tato vůně pro mě daleko více přijatelná na papírku, kde vnímám i ten krémově - smetanový tón.

barbucha
barbucha (25.2.2015 )

Kreativní ředitel je fešák :-)

Tassia
Tassia (25.2.2015 )

Je to veľmi lákavé, popis aj obrázky. Ale tá cena.....

wendulka
wendulka (25.2.2015 )

andry: Tě znám už dobře, ne :D ? Ale za zkoušku fakt stojí.

Miru: Jo, zrovna ty jsi byla jednou z těch, na které jsem při té zmínce o hledání svojí Amouage myslela. Typ vůně nejen pro mě, ale i pro tebe :) .

andry
andry (25.2.2015 )

máš pravdu, nebude to pro mě :D

Miru
Miru (25.2.2015 )

...zní to velmi lákavě až mlsně.!