Gabrielle (Eau de Parfum) (Chanel)
|
Gourmand Coquin (Guerlain)
Začátek byl kakaový. Čerstvě upražené kakaové boby, suché, teplé a neslazené. Přesně takové mám ráda. Tato fáze trvala asi hodinu. Pak kakaové boby jemně nameleme a začneme z nich míchat čokoládu… je teplá a krémová, spíš hořká, než mléčná. Postupně přidáme rum a vanilku… vůně se změní na čokoládovou pralinku z hořké čokolády s krémovou náplní s rumem a vanilkou… pomalu se rozpouští na jazyku. Není v žádném případě přeslazená. V pozadí stále voní ty suché, pražené kakaové boby. Čekala jsem, že takto vůně už více méně zůstane, ale to jsem se spletla. Po několika hodinách čokoládová pralinka postupně pomalu zmizela a zůstalo suché teplé kakao. Spíš než čokoládu vnímám vůni jako kakaovou, nevyznívá na mně zdaleka tak sladce, jak jsem čekala, což se mi opravdu líbí. |
Green Tea (Eau Parfumée) (Elizabeth Arden)
Moje dlouholetá stálice. Myslela jsem, že půjde nahradit jinou čajovou vůní, ale ne. Alespoň malý flakón musím mít na poličce. Snesu ji celé léto - v chladnějších i teplých dnech. |
Green Tea Fig (Elizabeth Arden)
|