Areej Le Doré

30. srpna 2020 09:22
Offline Korsičanka
Avatar
12832 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 09:22

Zdá se, že jsme ještě nezaložili vlákno o této navýsost zajímavé niche značce, tudíž tak činím:)

A prosím všechny recenzenty a zkoušející, především Martula, ModestMourek, prďola, pentacon  a Cervanek, 

aby sem přispěli svými již vloženými či novými postřehy

Offline prďola
Avatar
3721 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 09:33

Korsičanka Skvělé! Tak já přispěji hned prvním lehce naštvaným konstatováním, že jsem včera prošvihla nákup sady vzorků 6. kolekce

Tak snad jako minule bude nabízet "dotisk"

Offline Korsičanka
Avatar
12832 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 09:38

prďola To abys byla sama hlídací pes

Offline Martula
Avatar
1746 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 09:54
Reakce na prďola:

Korsičanka Skvělé! Tak já přispěji hned prvním lehce naštvaným konstatováním, že jsem včera prošvihla nákup sady vzorků 6. kolekce

Tak snad jako minule bude nabízet "dotisk"

​Tak to jsme dvě, sada mi taky utekla! Sakryš

Offline prďola
Avatar
3721 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 10:23

Martula To je teda pech! Minule ta druhá várka vzorků proběhla ve větším klidu, tak snad bude další šance

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 19:59

prďola Já ji ještě vidím nevyprodanou.

Edit: Navíc je to jen předobjednávka.

Offline Korsičanka
Avatar
12832 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 20:13

ModestMourek Díky - předám dál:)  A dej sem recenze, prosím

Offline Korsičanka
Avatar
12832 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 20:14

Martula Marti, vidíš to???

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 20:22

3. kolekce

Indolis

Krásná hebká vůně. Hořké bylinné galbanum se prolíná s nádherným sladkým jasmínem, který přechází na dlouhotrvající jemně parafínovou gardénii, prohřátou kadidlovým kouřem a oslazenou benzoinem. Závěr tvoří hřejivé pižmo. Větší obsah syntetických složek oproti parfémům ze čtvrté série dodává vůni uhlazenější a líbivější podobu. Výdrž přesahuje 6 hodin.


Walimah

Svatební vůně pro královské snoubence. Úvodní nádherný champacový pudr, prohřátý perníkovým bengálským oudem, během půl hodiny získá starosvětský charakter díky mechovému přírodnímu pižmu. Současně se oud za podpory tabáku změní na nahořklé dýmkové dřevo, které posléze ve vůni převládne. V další fázích dýmkový oud zesládne ylang-ylangem a přejde na závěrečnou směs peruánského balzámu a balzamického labdana. Výdrž přesahuje 8 hodin.

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 20:23

4. kolekce

Baikal Gris

Russian Adam, sídlící v Thajsku, patří k těm nemnoha parfumerům, kteří si sami vyrábějí vonné složky do svých parfémů. Jeho Baikal Gris je poctou jezeru Bajkal a šedé ambře (franc. ambre gris), voskovému výměšku trávicího traktu vorvaně tuponosého (Physeter macrocephalus), který dlouhodobým působením vzduchu, světla a mořské vody zoxidoval z původního černého zapáchajícího na šedý vonící. Zemité sušené zelené řasy se zde snoubí s přírodní šedou ambrou, která voní po starém papíru a jemně vydělané kůži povoskované včelím voskem, zároveň však vzdušně, místy až slaně. Kůže postupně přibírá kouřové podtóny a šedá ambra po hodině přechází na nasládlý skořicový krém, který svede nerovný boj se závěrečným drsným suchým kouřem, za nějž zodpovídá olej získaný destruktivní destilací jantaru. Projekce je slabší, výdrž přesahuje 5 hodin. Je to geniální vůně s podílem přírodních vonných složek přes 90 %.

Malik Al Taif

Nádherná přírodní vůně, jejíž kvality ostatní kombinace růže, oudu a pižma, vytvořené tak, aby vyhověly nesmyslným regulacím organizace IFRA, zdaleka nedosahují. O 40 % růžového esenciálního oleje si v jiném parfému opravdu můžete nechat jen zdát. Dokonce ne zrovna levný attar Al Hajar Al Aswad (Abdul Samad Al Qurashi) působí ve srovnání s tímto parfémem jako vytvořený rukou nezkušeného chemika. Propolisový oud, odlehčený citrusově svěžím olejem z královské růže z města Ta'if, přechází na nasládlý kořeněný olej z indické růže, který se velmi podobá oleji z bulharské růže a vydrží vonět přibližně hodinu, než začne ustupovat zakouřenému oudu, připomínajícímu vnitřek dýmky. Na rozdíl od parfému Oud Al Melka (Royal Crown) však zde jeho hrubost zjemňuje hřejivé sametové přírodní pižmo s čokoládovými podtóny, které postupně zesládne prašným vanilkovým benzoinem. Projekce je střední až slabší, výdrž přesahuje 4 hodiny.

Oud Luwak

Oud Luwak se liší od parfémů Malik Al Taif a Baikal Gris tím, že jeho složky nerozlišitelně splývají do jednoho akordu. Stará kůže, propolisový oud, mastná mrkvová semínka, zemitý nard a aromatická káva dohromady vytvářejí drsnou vůni koželužny, která se zvolna mění na vůni staré sakristie nasáklé kadidlovým kouřem. Závěr tvoří sladké sametové santalové dřevo prohřáté oudem. Projekce je slabší, výdrž přesahuje 8 hodin.

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 20:24

5. kolekce

Siberian Summer

Krásné autentické jehličí osvěžené hořkým bergamotem a chladivým kafrem přechází přes doutnající dřevo březového dehtu na mechové syntetické pižmo, které se uhlazuje a sládne čokoládovými tóny. Z páté kolekce mi tato vůně přijde nejpovedenější, ovšem na léto si ji nedovedu představit, spíše na podzim. Použití syntetického pižma je každopádně krok zpět. Projekce je střední, výdrž přesahuje 8 hodin.

War and Peace Part II

Dlouhotrvající válka, která končí mírem z důvodu únavy válčících stran. Nahořklý kouř smíchaný se sladkou hutnou růží přechází přes olejovité labdanum a zašlou nevětranou kůži podbarvenou temně živočišným kastoreem na pudrový kosatec prohřátý pryskyřičný dřevem atlaského cedru a hedvábným čokoládovým přírodním pižmem. Závěr patří přítulné balzamické cibetce. Tentokrát se Adam do mého vkusu úplně netrefil. Projekce je v úvodu ohromná a výdrž přesahuje 8 hodin.

Offline prďola
Avatar
3721 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 20:28

ModestMourek MÁM! Paráda... Moc díky!

Offline Martula
Avatar
1746 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 20:31
Reakce na Korsičanka:

Martula Marti, vidíš to???

​Přes odkaz od Jakuba ano, předtím ne.ModestMourek Díky!

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 20:31

prďola Já taky mám.Pokud si je viděla vyprodané, je možné, že Adam uvolnil do předprodeje ještě další kousky.

Offline Korsičanka
Avatar
12832 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 20:36

ModestMourek Asi budeš mít svatozář A dík za recenze!

Offline prďola
Avatar
3721 příspěvků moje polička 30. srpna 2020 20:37

ModestMourek Včera opravdu nebyly nikde v nabídce, takže podle mě musel uvolnit další. Navíc si mu na Insta stěžovalo poměrně dost lidí, že v rámci enormního zájmu padal eshop. 

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 27. zaří 2020 09:25

6. kolekce

Santal Galore

Úvod ze šťavnatého durianu a pryskyřičného santalového dřeva přechází přes svěží růži oslazenou broskvovou vonokvětkou na mechové přírodní pižmo podbarvené temným zakouřeným větvičníkem, který vůni propůjčuje vintage vyznění. V závěru pižmo zesládne santalovým dřevem. Přiznávám, že jsem čekal dřevitější vůni. Projekce je slabá, výdrž přesahuje 6 hodin.

Agar de Noir

Agar de Noir představuje nové zpracování tématu známého z parfému Oud Luwak. Propolisový indický oud oslazený ovocně sladkou fialkou v něm přechází přes sametovou směs pravé ambry a arabské kávy na olejovité labdanum uhlazené zakouřeným peruánským balzámem a prašnou pryskyřicí benzoe. Na celé vůni se mi nejvíce líbí fáze peruánského balzámu. Projekce je slabší, výdrž přesahuje 6 hodin.

Musk Lave

Krásný trpký bergamot přechází přes na troud vysušenou levanduli a hedvábné přírodní pižmo na sladké sametové santalové dřevo zaoblené labdanem. Dokonale vyvážená, snadno nositelná vůně. Projekce je slabší, výdrž přesahuje 4 hodin.

Offline Korsičanka
Avatar
12832 příspěvků moje polička 27. zaří 2020 10:18

ModestMourek Už jsme měli v Praze zkoušet, ale nebezpečí nákazy je přeci jen velké...a to nejsem žádný strašpytel Díky za popis, čekám na další

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 29. zaří 2020 14:38

6. kolekce

Cuir de Russie

Ovocně sladká fialka provzdušněná vodními tóny modrého lotosu se halí do zakouřené kůže surového březového dehtu, která přes přítulnou živočišnou cibetku přechází na hedvábné čokoládové pižmo. Projekce je slabší, výdrž na papírku přesahuje 12 hodin. Vzhledem k tomu, že surový březový dehet obsahuje karcinogenní polycyklické aromatické uhlovodíky, používat tento parfém byť jen na oblečení mě neláká.

Grandenia

Krásná vůně, která se mi navzdory názvu jeví jako klasická pánská. Citrusové kadidlo z Messe de Minuit (Etro) se prolíná se svěžím růžovým olejem a stopou gardénie a přes sametovou směs jemně minerální ambry, kořeněného muškátového oříšku a jehličnaté rozmarýny přechází na nasládlé zemité pačuli, které se prohřívá hedvábným santalem s čokoládovými podtóny. Projekce je slabší, výdrž přesahuje 6 hodin.

Offline Korsičanka
Avatar
12832 příspěvků moje polička 29. zaří 2020 16:25

ModestMourek Díky za popis té, která mě zatím zajímá nejvíc. A pokud bude Grandenia opravdu působit pánsky, jupííí! Nebudu po ní toužit