Slumberhouse

15. května 2020 19:45
Offline slniecko admin
Avatar
17556 příspěvků moje polička 15. května 2020 19:45

Šokovalo ma práve, že takáto výrazná značka tu nemá vlastné vlákno.

Tak som sa to rozhodla napraviť.

Slumberhouse je jedna z najvýraznejších súčsných niche / indie značiek , resp. skôr indie v dnešnom poňatí.

Jej zakladateľom je Josh Lobb, známy tým, že sa za jednak nebabre s niečím tak pominuteľným, ako sú head notes a jednak tým, že sa hrdo rozhodol IFRA ukázať stredný prast.

A ešte aj vytvoril vôňu inšpirovanú death metalom.

No, dá sa ho nemilovať ?

Offline slniecko admin
Avatar
17556 příspěvků moje polička 15. května 2020 19:45

Slumberhouse - Sådanne

Jahodová vôňa, ktoré mi nepripomína nijaký dezert. Proste vôňa živých jahôd spolu s ľahko olejnatým tónom pripomínajúcim bulharskú ružu a jemnými živičnatými tónmi. Veľmi pekné, veľmi zaujímavé a originálne.

Offline slniecko admin
Avatar
17556 příspěvků moje polička 15. května 2020 20:03

Norne

Výrazná vôňa ihličia (tipovala som jedľu, ale je to borovica). Intenzívna vôňa hlbokého lesa. Vlhké papradie, mach a lišašajníky spolu s intenzívnym ihličím mi veľmi evokujú ihličnaté lesy Veľkej Fatry. V suchšom počasí sa primieša sladší, klinčeková tón, ktorý vôňu "zvianočnieva". Posedenie pri stromčeku s vianočnými medovníkmi. Atmosféra podobná niektorým vôňam Vala's Enchanted Perfumery. Pozor - farbí!

Ore

Nádherná gurmánka. Začína čokoládovými bonbónmi s tmavým koňakovým krémom, do toho sa postupne pridá stará, v dubovýc sudoch vyzretá whisky, a hlavne, hlavne tie staré drevené sudy po desaťročia presiaknuté vyzretým alkoholom. Do toho balzamické tóny. Všetko dohromady to ale tvorí jeden viacmenej jednotný prúd, nádherne spojený a vyvážený. Je fantastická.

Offline slniecko admin
Avatar
17556 příspěvků moje polička 15. července 2020 11:52

Keby náhodu, náááhodou niekto hľadal, s kým by sa podelil o nákup nového Fjerne,tak dopredu hlásim,že mám záujem o odstrek.

Offline prďola
Avatar
3717 příspěvků moje polička 15. července 2020 13:12

slniecko A to i když není známé složení, jen bývá zařazena ke skupině vůní GREV a SADANNE?

edit: mám načtené nějaké poznatky z fóra, které Fjerne označují za velmi výraznou nesladkou gurmánku se stopami kokosu

Offline prďola
Avatar
3717 příspěvků moje polička 15. července 2020 13:40

A ještě kopíruju poznámku z testování Fjerne (a tímto zdravím Dali2011 )

"The closest other scent I can compare it to is Sonoma Scent Studio's Champagne du Bois, which if we're being honest I prefer over the SH, since I really appreciate the aldehydes in it, and i don't have to compromise and deal with the play dough accord. (Seriously, if you like this one, try Champagne du Bois)"

Online Dali2011
Avatar
příspěvků moje polička 15. července 2020 14:47

prďola No to ne toto

Offline prďola
Avatar
3717 příspěvků moje polička 15. července 2020 16:12

Dali2011 No ale všichni jsou z ní nadšený! A jak zmínili tu Sonomu Champagne du Bois, tak jsem ti to musela nahlásit

Offline slniecko admin
Avatar
17556 příspěvků moje polička 15. července 2020 18:06

prďola keď je to od Josha, tak sa to rada dozviem hoci aj neskôr. Toto je proste srdcovka .

A ja mám kokos vo vôňach rada a nemyslím si, žeu neho hrozí nejaké tuctové spracovanie.

Online Dali2011
Avatar
příspěvků moje polička 16. července 2020 08:57

prďola slniecko Věřim, že z ní budu nadšená i já Navíc, pokud je tam jistá podobnost se Sonomou. Určitě se kdyžtak hlásím o odstřik, popř. můžu naporcovat

Offline Korsičanka
Avatar
12829 příspěvků moje polička 16. července 2020 19:27

Dali2011 Naporcovat

Offline prďola
Avatar
3717 příspěvků moje polička 31. května 2021 19:49

Tedy vím o tom už pár dní, ale teď s tím vyšel Josh oficiálně:

Norne was created back when Slumberhouse was a relatively unknown project in the fragrance world and since then it has gone on to make quite a name for itself. As it nears its ten years I wanted to do something special to commemorate it. I’ve always advised customers to treat this one more like a perfume oil and to rub it into pulse points. It really should’ve been released as an oil in the first place, and as I used to create and sell a number of oil based perfumes I decided to revisit that format with a special ‘decennial Norne’.

First thing I did was take the formula for Norne and tweak it ever so slightly, then I added a massive dose of Mysore Sandalwood to help whittle down the trebly terpenic crackle of evergreen materials like an olfactory airbrushing. As I knew this would be a limited run, I dug deep into my drawers of special raw materials that I’ve amassed over the years, the unique and magical materials that are impossible to find anymore, no longer extracted, lucky finds or generous gifts of vintage materials.

The new notes list is quite exhaustive but of note: cedar, tree and oak mosses are dosed extra strong, I then created the fougere base in the cask, ‘cauldron style’. Bergamot, sage, flouve, spikenard fractions, concretes of lavender, geranium, deertongue as well as a generous dose of vintage corps champetre 2811 base to dress it up from an atmospheric nocturnal forest fragrance to a snobby, aloof, spicy masculine fougere, Norne suited in herringbone.

The entire thing is dosed at 68% potency in a proprietary oil blend of my own creation. It is no joke and I’m serious when I say all you need is a pin drop worth of oil rubbed into your neck or wrists. It will never go rancid and it will age beautifully, I promise.

This version of Norne comes in a special 15ml flacon. It will be available for purchase ($200) on Friday June 4th through Luckyscent. 222 bottles have been made.

Luckyscent has also received a replenishment of last year’s autumn/winter releases (Sova, Jeke, Ore) so for those wanting to purchase any of those, please do so before they are gone.

This summer: Sibet, Kiste, Sadanne, Grev and a newly reformulated Eki.

Offline slniecko admin
Avatar
17556 příspěvků moje polička 31. května 2021 22:11

prďola ten flakón

Offline Sweet Potato
Avatar
34762 příspěvků moje polička 01. června 2021 09:08

prďola Krasavec.

Offline prďola
Avatar
3717 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 11:33

Týden jsem neměla čas sledovat dění kolem Joshe a hle hle - ona se mezitím vykulila "teplá" opozitní varianta vůně Grev složení je úplně jiné než má Grev a vlastně by si zasloužila úplně jiný název, ale Josh to má takto ložené

A co je důležité: bude k dispozici v lulua

Offline černá káva
Avatar
1904 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 11:50

prďola A co naznačuješ

Offline prďola
Avatar
3717 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 12:00

černá káva velmi nenápadně tím dávám vědět, že mám snahu si to v lulua trochu "vošéfovat" a pokud se to povede, tak bychom mohli dát zase nějaký společný nákup a porcování

Jen tedy doufám, že se zásilka cestou US=>PL neztratí, tak jako loňské čtyři. Vlastně se divím, že je Josh ochotný posílat vetší zásilky mimo US.

Offline černá káva
Avatar
1904 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 12:18

prďola jojo, hlavně nenápadně. Láká mě, ale nevím. Co myslíš?

Offline prďola
Avatar
3717 příspěvků moje polička 13. zaří 2021 12:32

černá káva Původní (světle modrá Grev) byla spíš chladivá (máta + minerální tóny) a z mého pohledu výrazně pánská vůně. Červená verze má být jejím podzimním protikladem, ve složení jsou zmiňované tlející listy, absolut goji, skořice a amaretto. Vzhledem k tomu, že Joshův fan-klub vnímám jako převážně "pánský", tak si nemyslím, že vůně by byla přeslazená a dámská. Ale to jsou zatím jen moje rychlé odhady, nemám ještě dočtené všechny informace.

Jakmile budu vědět víc, tak to sem doplním už i proto, že vůně této značky nejsou za hubičku

A každopádně budu znát reakce na vůni dřív, než se zásilka do lulua dostane.