Bortnikoff

17. listopadu 2019 12:54
Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 17. listopadu 2019 12:54

Dmitry Bortnikoff založil spolu s Russian Adamem značku Feel-Oud zaměřenou na výrobu oudových olejů a sám pod vlastním jménem vytváří parfémy na alkoholové bázi, obdobně jako se Russian Adam realizuje ve své značce Areej Le Doré.

Jeho parfémové extrakty obsahují 25–30 % vonných složek, z nichž 85–100 % je přírodního původu. V nabídce značky jsou kromě 9ml odstřiků i 50ml flakony, přičemž cena menšího balení se pohybuje kolem 90 dolarů a cena většího kolem 350 dolarů.

(https://fimgs.net/himg/o.78090.png)

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 17. listopadu 2019 13:00

Oud Maximus

Krásná vůně přírodního oudu. Úvod je drsnější, romadurový, osvěžený kouskem pomerančové kůry. Mýdlový jasmín je v oblaku oudu stěží cítit. Ovšem jak se oud mění na hedvábný živočišný krém podbarvený kouskem vonného dřeva, květiny sládnou a vystupují na povrch, aby se v závěru spojily s přírodním hřejivým pižmem vykazujícím čokoládové podtóny. Projekce je střední, výdrž přesahuje 8 hodin.

Mysterious Oud

Nádherná kandovaná pomerančová kůra zakápnutá hořkou čokoládou přechází přes stopu živočišného krému na směs palčivého hřebíčku a svíravého vyuzeného vnitřku dýmky, kterým zvolna prostupuje olejovité a následně balzamické labdanum. Závěr patří hřejivému pižmu oslazenému myrhou. Výdrž přesahuje 6 hodin.

Amber Cologne

Nádherný šťavnatý pomeranč podbarvený jasmínem přechází přes pudrovou plumérii (frangipani) na mírně minerální ambru, která se uhlazuje na nasládlý hřejivý prach. Oud ze Srí Lanky, který voní po slané mořské vodě a ovoci, pouze tónuje hlavní složky. Škoda, že vůně nemá propracovanější střed a závěr. Po hodině už ji cítím jen těsně u kůže. Její cena je nicméně poloviční, než bývá u značky běžné.

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 20:31

Zemfira

Nádherný šťavnatý olej z májové růže, v úvodu osvěžený bergamotem a okořeněný krémovým santalem, přechází přes zakouřený vietnamský oud, nesoucí podtóny tropického ovoce, na živočišně hřejivé sametové pižmo. Projekce je ze začátku střední, později o něco poklesne. Výdrž přesahuje 6 hodin. Řekl bych, že Zemfira je Dimitrijovou odpovědí na Adamův parfém Malik Al Taif.

Sir Winston

Hutná tuberóza oslazená pomerančem a sametový zelený čaj, obojí provzdušněné a zároveň zastřené nasládlou hebkou přírodní ambrou s jemnými minerálními podtóny, které tabák dodává kořenitost. V závěru výrazněji vystupuje jemně dýmkový tabák oslazený vanilkou. Projekce je slabá, výdrž přesahuje 3 hodin.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 22:49

ModestMourek 

U Sir Winston mě dnes nalákala právě ta krásná přírodní ambra u rozprašovače. Aniž bych dopředu znala složení, tak jsem si ji na sebe stříkla a až pak mi vylezla ta tuberóza a bylo jasný, že to nepude

Nicméně potvrzuji, že tuberóza je tam zapracovaná hezky, máslově ovocně a pro milovnice této kytky rozhodně v pohodě nositelně

Offline Korsičanka
Avatar
12832 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 10:12

wendulka Za mě jako milovníka tuberózy bohužel Winstonova tuberóza nee Ale na chlapovi bude ta kombinace dobrá - vyzkoušeno

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 19:57

Korsičanka Potvzuji, je moc dobrá. Osobně ji vnímám spíše jako pánskou.

Offline prďola
Avatar
3721 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 20:23

ModestMourek ​souhlasím! a to právě mně usnadňuje její nošení ... prostě mě neválcuje

Korsičanka   Ale na chlapovi ...a prďole... bude ta kombinace dobrá

Offline Korsičanka
Avatar
12832 příspěvků moje polička 29. listopadu 2019 20:34
Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 20. ledna 2020 21:57

Symphonie de Néroli

Propracovanější verze parfému Amber Cologne. Začíná úžasnými šťavnatými nahořklými citrusy, z nichž výrazněji vystupuje nasládlá mandarinka a jež podbarvuje hedvábný bílý jasmín z parfému Shiragoromo (Di Ser), nesoucí stopu indolické živočišnosti. Pokračuje hořkým jemně zeleným neroli smíchaným s pudrovou plumérií. A končí minerální ambrou doplněnou sametovým suchým dřevem, které v závěru zesládne balzámem tolu. Výdrž přesahuje 3 hodiny.

Musk Khabib

Úvodní nahořklý bergamot podbarvený sametovým ylang-ylangem a pryskyřičným cedrovým dřevem vzdáleně připomíná parfém Luci ed Ombre (Masque Milano). Po něm následuje nasládlý římský kmín, který přes ambrový krém na holení přechází na závěrečný sladký hřejivý pižmový prach. Příjemná vůně, akorát ten krém na holení si mohl Dimitrij odpustit. Na to, že nese jméno zápasníka Khabiba, je překvapivě jemná. Výdrž přesahuje 6 hodin.

Offline Korsičanka
Avatar
12832 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 11:40

ModestMourek Díky za recenze, chystáme se zkoušet, tak alespoň víme, co čekat:)

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 13:30

Lucky Oud

Krásný květinový unisex, který se nemůže nelíbit. Prašné kakao prohřáté propolisovým oudem ustupuje hutné růži oslazené opojným thajským lotosem, který zvolna přechází na závěrečnou sametovou směs santalového dřeva a sladké pryskyřičné benzoe. Výdrž přesahuje 6 hodin.


Triad

Úvodní propolisový oud se prolíná s krásným růžovým olejem vonícím po meruňkové marmeládě, který postupně ustupuje oudu, v této fázi dýmkově svíravému jako v Oud al Melka (Royal Crown), až zůstane jen samotný oud, tentokrát hedvábně živočišný, oslazený pryskyřicí benzoe. Je to povedená kombinace růže a oudu, ovšem její originalita je nízká i v rámci značky Bornikoff, natož v rámci podobně zaměřených značek (Areej le Doré, Ensar Oud). Projekce je ze začátku střední, později o něco poklesne. Výdrž přesahuje 4 hodiny.