Pigmentarium

29. října 2019 17:12
Offline slniecko admin
Avatar
17561 příspěvků moje polička 29. října 2019 17:12

Veľmi zaujímavá, pomerne nová, sympatická česká niche značka, prvý parfém vydali len vlani

Zatiaľ majú na svedomí 3 parfémy:

Ad Libitum

Veľmi sľubné zloženie a veľmi pekný výsledok. Jediný háčik je, že na mne tak nejako spolu nesúvisia. Zloženie sľubuje nálož citrusov, ovšem moja pokožka ju pretvorí na krásnu zeleno-bylinkovú vôňu. Niečo, ako keby človek skrížil zelený nástup z Knightsbridge s hravosťou a šmrncom starších Goutaliek, keď to ešte bola niche značka a šlo jej aj o parfémy a nie len o trh. Rozmýšľam, či za to môže Etrog, ktorý som ešte nikdy nemala možnosť ovoňať v realite. Ako milovníčka citrusov by som aj hádam bola sklamaná, ale výsledok sa mi napriek tomu páči. V každom prípade je to vôňa veľmi prírodne pôsobiaca (v dobrom slova zmysle), ako čerstvá zeleň s malou troškou vlhkej hliny, o ktorú sa pravdepodobne postaralo pačuli, ako čerstvo pokosená lúka začiatkom babieho leta.

Erotikon

Je veľmi zaujímavé, že kým kedysi sa pod erotičnom v parfuméroch považovali buď ruže, alebo orientálne zložky, neskôr tuberóza, v poslednej dobe sa často stretávam s tým, že za erotické sa považujú zložky gurmánske. V tomto prípade ide predovšetkým o čokoládu. Alebo, na mne skôr o kvalitné suché práškové kakao, také, ako mama a stará mama vždy obháňali po tuzexoch s dievčinou v kostýme Holanďanky na obale. Nepôsobí však prvoplánovo „jedlo“, je nesladká, vnímam aj drevité zložky, trošku korenia (a tipla by som si možno aj malú troch ruže, ale v zložení nie je) navrch je to jedna z mála čokoládových vôní, ktoré pôsobia skutočne unisexovo.

Murmur

Pri jej uvedení som mala možnosť byť, takže viac postrehov v článku:

https://www.leparfumlechic.sk/pigmentarium-murmur/

Offline Korsičanka
Avatar
12831 příspěvků moje polička 29. října 2019 19:35

slniecko Jsem na Šepot moc zvědavá, neb obě předešlé vůně se na mně přetáčí na pánskou stranu

Offline slniecko admin
Avatar
17561 příspěvků moje polička 30. října 2019 16:53

Korsičanka aj by som si to u teba tipla. Som veľmi zvedavá, čo na tebe spraví ten Murmur.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 21. listopadu 2019 23:03
Reakce na slniecko:

Murmur

Pri jej uvedení som mala možnosť byť, takže viac postrehov v článku:

https://www.leparfumlechic.sk/pigmentarium-murmur/

​Dnes jsem měla možnost ji prvně vyzkoušet a za mě určitě zatím to nejlepší, co značka nabízí. Tu už bych unosila i já.

Na druhou stranu objektivně vzato ve své kategorii mi takhle na první dojem přijde, že ve svojí kategorii zase nic moc nového nepřináší.

No mám vzorek, tak uvidím, jak bude zkoušení pokračovat dál.

Offline Fleur blogger
Avatar
6070 příspěvků moje polička 06. května 2020 19:52

Paradiso:

Prvních patnáct minut je to skutečný ráj pro milovníky citrusového sorbetu. Tenhle je připravený z bio citrónů a jen nepatrného množství cukru, ozdobený rozmarýnem. Dětem by nejspíš nechutnal, ale dospělému stačí zavřít oči a už se přenese do středomořské atmosféry, prázdniny v Itálii, cypřiše, citroníky, exotické a přitom blízké... No ano, Hadriánovy paměti a ikonická vůně Annick Goutal, tady má důstojného pokračovatele. To ovšem platí pouze do okamžiku, kdy lžička naposledy cinkne o prázdný skleněný pohár a vůni sorbetové loužičky na dně přehluší závan pepře, vetiveru a pačuli. Tohle přece taky znám! Samozřejmě, je to Terre d´Hermes Eau Intense Vétiver, kterou používá můj muž. 

slniecko já bych ji chtěla, kdyby na mé kůži vydržela jako ten sorbetový začátek. Potom se ale otočí vysloveně do pánské vůně. Je nutné zkoušet na vlastní kůži a nos, protože na papírku ta nepatrně oslazená kombinace citrusů, citrusové kůry, silic trvala podstatně déle, zatímco na kůži už řádil vetiver s kořením.

Offline slniecko admin
Avatar
17561 příspěvků moje polička 06. května 2020 22:01

Fleur to znie príjemne. Hej, na mne aj Ad Libitum voňalo dosť zeleno, hoci to mala byť citrusovka, ale páčila sa mi. No, hádam budem môcť čo najskôr vyskúšať.

Offline Fleur blogger
Avatar
6070 příspěvků moje polička 06. května 2020 22:16

slniecko Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit.

Offline Fleur blogger
Avatar
6070 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 11:58

Azabache

Po všech úžasných recenzích na tuto vůni v naší databázi, se mi už ani nechtělo nic připojovat, ale nakonec alespoň pár řádků:

Pepř, kov, verbena, růže, kadidlo. Jako branka z kovu vonícího pepřem a střelným prachem, po které se pne růže, možná zplanělá, protože má spoustu drobných trnů a voní jen v okamžiku, kdy se někdo odváží popíchat si prsty, aby k sobě přiblížil její květ s šafránovým středem. Za tuhle krásu se platí bolestí a kadidlo napovídá "odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme našim viníkům". Vůně štíhlá jako gotická věž a hluboká jako zámecká studna.

Offline Miru
Avatar
13842 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 16:09

Fleur 

...krásné...

Offline Fleur blogger
Avatar
6070 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 17:16

Miru Mně se zase moc líbilo, jak jsi vůni přisoudila, že je "vědoucí" . Přesně to si s ní spojuji, tu hloubku, klid, vyrovnanost...

Offline Miru
Avatar
13842 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 17:20

Fleur 

...

Offline euridike blogger
Avatar
3489 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 17:43

Fleur 

Nádherné...

Offline Fleur blogger
Avatar
6070 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 07:34

Oratorio

Riviéra, aromatická citrusová kůra, sladké dozrávající mandarinky, terasa s kvetoucími mučenkami, svěží vítr o intenzitě, která pouze jemně pohne dřevěnými okenicemi. 

A kadidlo. 

Teplé, bez dýmu, jen tavící se nasládlá pryskyřice. Toho, kdo se zhluboka nadechne, prostoupí klid. Vůně soukromé modlitby, aby pocit štěstí, který právě zakouším, zůstal.

Kromě limitované Azabache je to druhá vůně od Pigmentaria, kterou bych chtěla mít.

Offline Miru
Avatar
13842 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:14

Fleur 

...tak to zní krásně...