Stéphane Humbert Lucas 777

09. srpna 2014 03:19
Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 09. srpna 2014 03:19

Jedná se o značku, nesoucí v názvu jméno francouzského parfuméra, jehož budete asi zřejmě znát především díky značkám soOud a Nez a Nez. Všechny vůně jsou v koncentraci čistý parfém (ALZD chybně uvádí EdP).

Původní sedmička vůní (2022 Generation Femme, 2022 Generation Homme, Black Gemstone, Khôl de Bahreïn, Oumma, Rose de Petra a Soleil de Jeddah) se letos rozrostla o další čtyři (Ô Hira, Oud 777, Qom Chilom a Une Nuit à Doha).

 

 

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 09. srpna 2014 03:27

Soleil de Jeddah

Jako u většiny svých vůní se Stephane Humbert Lucas i zde nechal inspirovat blízkým východem. V tomto případě si vybral slunečného město Jeddah (česky Džidda), druhou největší metropoli Saudské Arábie, přes níž každoročně proudí tisíce poutníků do slavné Mekky. A přesně taková vůně na začátku je: zářivá a jiskřivá díky kombinaci svěžího citrónu, hořkosladkého pomerančového květu a podobně laděného heřmánku.

Po chvilce se jiskřivost mírně ztlumí, ale nemizí, jen ustupuje do pozadí, aby v nestřežených chvilkách opět zazářila a vůně začíná ukazovat svůj orientální charakter, který vás bere na výlet do palácových komnat, vykládaných jemnou kůží a sametem. Hřejivá „prachová“ ambra se zvláštně zemitě laděnými tóny a uklidňujícím „pudrovým“ kosatcem pro změnu láká do pouštní oázy na sledování zapadajícího slunce ve jemném víru prachově nadýchané vanilky.

A není to tak, že by se tyto etapy střídaly, jak tomu bývá u řady vůní, ony se jen postupně nabalují na sebe a vzájemně prolínají, čímž zaručí několikahodinovou zábavu. A díky své jiskřivosti za sebou zanechává nesmírně příjemnou a přitom zřetelnou stopu v místnosti – jednou stranou něžná a uklidňující a druhou stranou má v sobě obrovský náboj.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 09. srpna 2014 03:28

Khôl de Bahreïn

K vyzkoušení téhle vůně mě kromě složení nalákal i název. "Khol" je totiž přírodní barvivo, které slouží k nalíčení očních partií. Jakou spojitost to ovšem má s Bahrajnem? Inu v muslimském světě je pro ženy klasické líčení zakázané. Jelikož jde však v tomto případě o přírodní produkt a oči jsou tím jediným, co smí muslimská žena s hidžábem ukazovat na veřejnosti, je prý "kohl" jimi hojně využíván.

Avšak pokud jde o samotnou vůni, nemůžu říct, že bych tam nějaká líčidla našla. Tedy na začátku přivítá chladnými štiplavě pryskyřičnatými tóny, které bych v kombinaci s fialkovým pudrem mohla za onen "khol" snad považovat. Jenže zanedlouho nám fialka zbonbónkovatí a spolu s máslovým kosatcem, krémovým santalem a vůní karamelu nám vytváří spíše příjemně sladkou gurmánskou pochoutku, než něco, čímž bychom se chtěly líčit. Nakonec se přidává "prachová" ambra a pižmo a všechno nám to hezky pěkně prohřívají.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 06. července 2015 23:27

Une Nuit à Doha

Nevím, jak přesně to s tou inspirací letními nocemi v hlavním městě Kataru mysleli, tohle je totiž gurmánka jak poleno, která mně osobně evokuje vydatnou snídani se samými dobrotami. Nejprve si dáte několik větrových lékorek (fenykl) s kousky kandovaného zázvoru a potom vás čekají ty nejúžasnější lívance v kavárně, jejíž místnost je vykládaná jemnou kůží, jaké si jen dovedete představit.

(http://www.pinterest.com)

Ten první je potřený mandarinkovou marmeládou, druhý zase tekutým medem s kousky zkaramelizovaného cukru (slaměnka), třetí javorovým sirupem a ten čtvrtý je nejlepší, protože má na sobě vrstvu mléčné čokolády a je zlehka posypaný vanilkovým cukrem. Doslova se rozplývá na jazyku, zatímco se kolem vás line jemná vůně tabáku.

(http://www.rumourcoffeeshop.co.uk)

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 09. července 2015 23:21

Qom Chilom

Tahle vůně má být údajně inspirovaná perskými vodními dýmkami, ovšem ty bych tady úplně nehledala. Místo toho nabízí sklenici třešňové limonády a pak ještě perlivé malinovky s několika kapkami coca coly. K tomu dostanete talíř mandlových makronek (další poloha otočníku).

Potud by to byla další gurmánka, jen ten medicinální, lehce olejnatý oud, který má společně s drhnoucími dřevy, navlhlým zeleným pačuli a kůží pravděpodobně reprezentovat tu vodní dýmku, mi k tomu nějak nesedí. Chybí mu totiž to zásadní a to je tabák, resp. tabák vonící po ovoci, ne po limonádě. Místo toho oud zjemní poprašek vanilkového cukru s bílým pižmem. Jako gurmánská oudovka dobré, jen se to podle mě nedrží tématu, no.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 09. února 2016 23:07

2022 Generation Femme

Pokud někdo z vás hledá gurmánskou čajovku, potom tahle vůně právě vyřešila váš problém. Kombinuje v sobě několik druhů mandlí a čaje. Nejprve jde o směs pražených a kandovaných mandlí, osvěžených nahořklým neroli. Po chvilce už se objeví i první druh čaje. Přesněji řečeno se jedná o ice-tea s příchutí šťavnaté nektarinky, jelikož tak především zásluhou hořkého zeleného galbana působí.

V další fázi mandličky rozemeleme na jemný prach a jelikož jsme mezitím už náš ovocný ledový čaj stihli vypít, dostaneme místo něj tentokrát hrnek teplého jasmínového čaje s medovými podtóny a další hromadu mandlí. Ale tyhle už mi jsou dobře známé, jsou to totiž svatební mandle s polevou z bílé čokolády a marcipánu. Pokud by se někdy Le Bouquet de la Mariée přestala vyrábět, tahle Stephanova starší verze s čajem místo pomerančového květu je podle mě zcela důstojnou alternativou.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 13. března 2016 21:41

Mortal Skin

Je první vůní zcela nové tzv. hadí kolekce a poznáte to už od prvního nástřiku, že se od svých předchůdkyň dost odlišuje. Kombinuje studenou, nakyslou čerstvou šťávu z ostružin s inkoustem, která se pozvolna s rozpouští v teplém kadidle, čímž malinko připomíná vůně Comme des Garcons s tím, že tohle je ovocnější a uhlazenější.

Po několika minutách se objeví kůže, která mně osobně hada, ovíjejícího se kolem vás, jak slibují propagační materiály, nepřipomíná. Je sice ochlazená kardamomem, avšak díky opopanaxu a pudrovému kosatci působí spíš měkce semišově.a v další fázi zásluhou cibetky i lehce živočišně. Drydown je potom ve znamení dřevité myrhy, balzamické ambry a kakaového aroma styraxu.

Offline slniecko admin
Avatar
17566 příspěvků moje polička 13. března 2016 21:58
Reakce na wendulka:

už si držala v rukách hada :-) ?

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 13. března 2016 22:10
Reakce na slniecko:

Hada přímo ne, ale měla jsem v ruce kabelku z hadí kůže. Byla na omak překvapivě velmi jemná, ale vyloženě semišová, jako ji cítím tady, mi nepřišla. Nebo oni jsou i hadi, co ji takovou mají?

Offline slniecko admin
Avatar
17566 příspěvků moje polička 14. března 2016 11:10
Reakce na wendulka:

Kabelka má už tie šupinky také presušené, drsnejšie, inak je had na omak jemný, fakt semišový a teplý, resp. teploty prostredia.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 14. března 2016 12:10
Reakce na slniecko:

Aha, tak to jsem netušila, že mezi tím může být takový rozdíl. Nicméně terárium našich rodinných známých, kteří chovají krajtu, tak hezky jako Mortal Skin teda nevoní. I když možná se díky téhle informaci někdy v budoucnu osmělím a přece jen si na toho jejich drobečka alespoň sáhnu.

Offline slniecko admin
Avatar
17566 příspěvků moje polička 14. března 2016 12:24
Reakce na wendulka:

Offline Ayuri
Avatar
669 příspěvků moje polička 14. března 2016 13:36
Reakce na wendulka:

Koža hada nie je vôbec slizká, práve naopak, je suchá, jemná a na dotyk veľmi, veľmi príjemná. Skús prekonať odpor a strach, a niekedy si ho v teráriu pohlaď.

Ja som bola tiež prekvapená tým, aký je hebký. 

                    ...ale teda ako domáceho miláčika by som ho aj tak nechcela.

Offline blackviolet
Avatar
3321 příspěvků moje polička 08. června 2016 19:46

Rose de Petra

Petra, antické město z růžového pískovce uprostřed pouště a růže, královna květin.  Růže z Petry je orientální růže, ale klidně zapomeňte na všechny orientální růže s oudem nebo pačuli, tahle růže je jedinečná. Než se objeví ve své orientání podobě na růžovém pískovci a než na horkém slunci zkamení, ukáže svou ovocnou a šťavnatou stránku s granátovým jablkem a sladkým liči. Vzápětí ji zahalí kardamom a lehký obláček pepře se stopou římského kmínu. Od začátku až do konce ale zůstane dominantní červená růže.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 09. června 2016 16:17
Reakce na blackviolet:

Zase máš víc štěstí než já. Mně bohužel s pepřem a kmínem v Rose de Petra nešetřili, jinak by se mi ta samotná růže v ní líbila.

Offline blackviolet
Avatar
3321 příspěvků moje polička 09. června 2016 17:42
Reakce na wendulka:

Naštěstí je jiných růží víc než dost  . Ale tahle pro mě opravdu vybočuje, není ničemu podobná, jedině tak trochu pocitově Sospiro Duetto, i když ta je spíš chypre než kořenitá.

Offline slniecko admin
Avatar
17566 příspěvků moje polička 09. června 2016 21:49
Reakce na wendulka:

To ja mám u Rose de Petra šťastie, že toto na mne nevylieza (konečne u niečoho!), je to krásna temnejšia ruža.

Offline blackviolet
Avatar
3321 příspěvků moje polička 13. zaří 2016 22:37

Taklamakan

Taklamakan, druhá největší písečná poušť na severozápadě Číny. Písek, kam oko dohlédne, až třísetmetrové písečné duny, teploty kolem 60°C a Kara Buran, černá písečná bouře, kdy tuny písku zahalí na celé týdny oblohu a poušť se octne v temnotě. Pod písečnými dunami jsou podle pověstí pohřbeny putující karavany i celá armáda čínského císaře. A přesto po jejích okrajích vedou cesty, jejichž součástí je i dávná Hedvábná stezka, po níž putovalo do Persie a dál do Evropy hedvábí a taky koření.

Vůně Taklamakan je jako hladký zlatý pouštní písek. Hřejivá ambrová vůně se suchým dřevitým pačuli a balzamickou myrhou, vanilkou a krémovou tonkou, sladce kořenitá a geniálně doplněná kosatcem. Se světlým santalovým a temným kouřovým tónem, který se objevuje a zase mizí. Jako duny, které jsou v podvečerním slunci vystaveny hrám světla a stínu a tichu pod nekonečnou oblohou. Nad dunami se vznáší jen tušené stíny karavan, které kdysi táhly tou nekonečnou plání. Nostalgie.

www.nature-pictures.com

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 14. zaří 2016 19:57
Reakce na blackviolet:

Vzorek Taklamakan už mám skoro měsíc doma. Tak po přečtení Tvojí recenze ho budu teda muset urychleně vytáhnout, protože to zní nádherně.

Offline blackviolet
Avatar
3321 příspěvků moje polička 14. zaří 2016 20:04
Reakce na wendulka:

Mě dostala.  Tak rychle se od prvního vyzkoušení na moji poličku už dlouho nic nedostalo (přesně 5 dní).

Pro mě jednoznačně jedna z top roku 2016. Jsem zvědavá, jestli ji překoná Sheiduna.