Puredistance

18. března 2017 23:01
Offline domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 18. března 2017 23:01

Jejda! Značka Puredistance nemá své samostatné téma. 

Tak už ho má. A to u příležitosti oslav deseti let od jejího založení. 

Tady je malé zamyšlení nad značkou, její filozofií a o tom, co mi - vedle parfémů samotných - udělalo před pár dny radost:

http://guerlinade.cz/2017/03/18/puredistance-slavi-desate-vyroci/

Offline domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 19. března 2017 22:40

V průběhu deseti let došlo ke změnám vzhledu u některých flakónů...  například Antonia, balení 17.5 ml, je nyní v zeleném:

Offline domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 21. března 2017 13:05

White

Promo vypráví o tom, s jakou představou o nové vůni byl osloven parfumér Antoine White, tvůrce předchozí temné a hluboké Black (2013). Takže: White měla být vůní, která bude pozitivní a která přivodí svému nositeli pocit klidu a štěstí. White, jako výtah do příjemné nálady, únik z nevlídné reality. A dále: "První zkoušky vůně opravdu dokázaly vykouzlit úsměv na tváři zkoušejících..." Jj, jasně, tohle vyloudilo úsměv i na mé tváři, a to jsem vůni ještě ani nezkusila :-). Jenomže:

... při prvním přivonění si k parfému jsem se i já přistihla, že se tak trochu usmívám. Zaprvé z radosti z krásného parfému a zadruhé proto, že se mi okamžitě vybavil dávno zasutý, ale evidentně nezapomenutelný vjem oblíbené a už nevyráběné vůně. To si nechám na konec.

V prvních okamžicích ukáže White svou svěžejší, bergamotovou tvář a na to, že se jedná o úvod, tak to udělá s překvapující intenzitou a plností. Doslova vás vtáhne do děje s nevídanou razancí. Podporu má v májové růží s medovým podtónem a v kosatci, který dodává pudrový nádech, tentokrát bez stopy zemitosti. A najednou se ocitnete zahaleni v obláčku krémové, neskutečně hladké vůně - stojíte uprostřed rozkvetlé louky za pozdně jarního či raně letního podvečera. Slábnoucí sluneční paprsky začínají na obloze chystat zlaté představení, luční kvítí, bylinky, jeteloviny, všechno kolem vás lehce a přitažlivě voní. Je to směs všech těch květů, lahodné nektarové sladkosti z prohřátých kalichů a slunce. Sedmikrásky ("mám tě rád, nemám tě rád"... mám tě rád! :-) už za chvíli schovají svůj žlutý střed do bílých a narůžovělých okvětních lístků, a pak je tady taky ten jemně vonící heřmánek, fialové zvonky, kopretiny, některé květy jsou spíš pro potěchu oka než nosu, protože téměř nevoní, ale i tak... Je to celé úžasně prosté a přitom zároveň luxusní  (nakonec, ona i taková louka, pravá květnatá louka, se začíná stávat luxusem). Kompozice je příjemně jednolitá, pižmově pročištěná a prosvětlená, počáteční pudrovost mizí, takže za chvíli bude ještě o něco těžší rozklíčovat jednotlivé složky. 

Každý se může chytit toho, co má rád, co mu něco připomene, nebo to nechat jen tak plynout... vůni i obrazy, které vyvolává: čajový dýchánek v altánku, tanec v dlouhých bílých letních šatech, západ slunce, šátek krémové barvy s modro-fialovou bordurou... Později vůni ještě trochu proteplí a osladí (ale opravdu jemně) tonka a zjemní (no, zjemní... přidá jemnost k jemnosti) smetanově krémový santal. Všechny změny v průběhu vývoje jsou téměř nezachytitelné, pokud se vám vůně líbí na začátku, bude se vám líbit uprostřed na konci. White je elegantní květinová vůně a voní opravdu luxusně (prvotřídní ingredience, extrait), dlouho (12 hodin) a má velmi slušnou projekci. Dva střiky zajistí, že si ji budete užívat půl dne a nejspíš vás i po mnoha hodinách někdo osloví s dotazem, čím tak krásně voníte.

A ta vůně, která se mi okamžitě vybavila a kterou už budu mít s White napořád spojenou (resp. vzpomínky na dobu, kdy jsem ji občas nosila)? Loving Bouquet (Escada, 1999). Milá květinová vůně s drobnými kvítky na flakónu i uvnitř něj, rozkošná a prostě "loving" :-), tisíc světelných let vzdálená od dnešní produkce značky.

Offline barbucha blogger
Avatar
30556 příspěvků moje polička 21. března 2017 22:00
Reakce na domenica:

I ty svůdnice jedna! Ta recenze zní prostě tak lákavě... že až pohled na Puredistance eshop mě vzpamatoval.

Offline domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 21. března 2017 22:10
Reakce na barbucha:

Si to ocenit dovedou. Ale zas, jsou to čistý parfémy.

Offline barbucha blogger
Avatar
30556 příspěvků moje polička 21. března 2017 22:26
Reakce na domenica:

No to jsou... pro milovnice klasickýho postřiku další mínus. Jakože zdůvodnění-proč-ne  navíc  Ale zní to fakt  krásně! 

Offline domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 21. března 2017 22:45
Reakce na barbucha:

A teď si uvědomuju, že ač čisté parfémy, stejně je neťupám. A i ta jejich balení jsou ve spreji. Přistupuju k nim jako k extra kvalitním, vysokoprocentním parfémům. Klasický postřik.

Offline euridike blogger
Avatar
3489 příspěvků moje polička 22. března 2017 11:15
Reakce na domenica:

Krasna recenze na White, zkousela jsem ji nedavno a vnimam ji stejne jako Vy. Ale srdecni zalezitosti pro me stejne stale zustava Black... 

Offline domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 22. března 2017 11:57
Reakce na euridike:

Black, že mě to nepřekvapuje.  Taky mi přijde skvostná. Srdeční záležitostí číslo jedna je u mě momentálne Puredistance I, ale ono se to pořád mele, jsem nadšená i z té White, Opardu, Antonie (ačkoli mi trochu připomíná Chamade, ale to není na škodu)...

A děkuji!

Cervanek
Avatar
03. října 2017 16:02

Od pocatku listopadu bude k mani Warszawa - psali mi dnes na FB z Puredistance 

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 03. října 2017 23:01
Reakce na Cervanek:

Jj, už o víkendu jsem na Instagramu narazila na video, jak se v Puredistance finišuje a krabice z Warszawou se převazují mašlemi a exkluzivita polské Missaly bude pomalinku končit.

Offline domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 03. října 2017 23:27

Je to tak. Jak mi o víkendu psala Mary z Puredistance, Varšava je momentálně ve fázi "big launch". Zářijový veletrh niche parfémů a prezentaci novinky letos (překvapivě) vynechali, ale byli o pár dní v později na parfémovém veletrhu v Cannes. Testovací balení parfému Warszawa pro blogery a novináře mám na cestě a nesmírně se těším.  To by mohlo být něco pro mě.  A budu zvědavá, jestli ohrozí pozici mého dlouhodobého favorita - Puredistance I., přičemž ale všechny ostatní parfémy značky se mi líbí taky, a hodně.

Cervanek
Avatar
04. října 2017 05:31
Reakce na domenica:

Moniko, tez jsem zvedava, zda Warszawa ohrozi "MOU" I - cku ( ostatni vune se mi take velmi libi - hned by zatim asi nasledovala White co do nakupu. Pokud bude Warszawa neodolatelna, tak mozna pujdu do sady W+W ).

I ja jsem napjata. nemela jsem moznost W. zatim nikde zkusit  

wendulka je se zase na co tesit, v tom velkem parfemovem svete bez hranic 

Cervanek
Avatar
04. října 2017 05:38
Reakce na domenica:

Black Ti pripomina trosku Chamade?

Cervanek
Avatar
04. října 2017 05:42
Reakce na domenica:

V průběhu deseti let došlo ke změnám vzhledu u některých flakónů...  například Antonia, balení 17.5 ml, je nyní v zeleném:

To je fakt nadhera. Zelena ma tolik vselijakych tonu!

I vune sama o sobe je krasna kvetinovka, pri ktere vzdy zjihnu ( trochu mi pripomina Safari - trochu dost, ale Antonia je nadherne hladka a kulata) 

Offline sisa.b
Avatar
1283 příspěvků moje polička 04. října 2017 08:20
Reakce na Cervanek:

Ja si myslím, že by sa ti Warszawa mohla páčiť Ja by som tiež šla do sady W+W v prospech White

Cervanek
Avatar
04. října 2017 08:29
Reakce na sisa.b:

Take bych to tak videla - souvisi to s vyhrou ve sportce 

Offline sisa.b
Avatar
1283 příspěvků moje polička 04. října 2017 08:51
Reakce na Cervanek:

Tá by sa mi tiež zišla Ičko asi nechcem ani skúšať, keď vás tak čítam...

Offline domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 04. října 2017 09:50
Reakce na Cervanek:

Black Ti pripomina trosku Chamade?

Ne ne, Antonia mi trošku připomíná Chamade. Ale zároveň i Safari, jako tobě. 

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 04. října 2017 10:56
Reakce na domenica:

Zda ohrozí pozici tvé oblíbené I si netroufám odhadnout, tu já zase až tak nemusím. Ani s White jsem si nakonec nesedla, i když kvalitní provedení nemůžu upřít ani jedné. Ale líbit se ti Varšava podle mě bude určitě. Jak už jsem psala v lednovém článku, z mého pohledu je to po "zvláštní" Sheiduně rozhodně návrat na původní úroveň.