Sylvaine Delacourte

06. prosince 2016 12:39
Online domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 12:39

Sylvaine Delacourte a její nová vlastní značka si rozhodně zaslouží své vlákno.

O Sylvaine a její kolekci pěti pižmových vůní Dovana, Florentina, Smeraldo, Lilylang, Helicriss:

Článek: http://guerlinade.cz/2016/12/05/sylvaine-delacourte-la-collection-muscs/

Offline mitford sister
Avatar
1379 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 17:51

já neodolám a pochlubím se - se sylvaine jsem se setkala a strávila den, v podstatě jsem jí dělala společnost - procházka, oběd a tak. bohužel se na pražském hradě dozvěděla, že jí umřel strýček, což nepřidalo na náladě. můj 'claim to (perfume) fame' :)

Offline cinkja
Avatar
1514 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 19:12

Sylvaine Delacourte na mě působí z fotografií jako velmi milá dáma. A její kolekce na mě působí zrovna tak - mile. A má tedy vytříbený parfémový vkus .

Moje parfémová polička je spíše přehlídka výraznějších vůní a po prvním zkoušení kolekce jsem měla pocit, že nic z těchto, až étericky něžných, nekomplikovaných vůní, mě nemůže dostat. Jenže z vzorků toho už v mém případě příliš nezbylo a večery ve společnosti těchto vůní jsem si nakonec moc užila.

Tak moc, že Florentina mi vyloženě chybí. Přijde mi trochu z podobného soudku jako Misia, jako vůně z doby, kdy dámy nosily rukavičky a slunečníky a dózy s pudrem a labutěnkou kralovaly jejich toaletním stolkům. Taková vintage vůně

Online domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 21:53
Reakce na mitford sister:

No to se ale chlub!  To bylo v březnu 2012, když přijela do Prahy uvést exkluzivní řadu? Kde jste byly na obědě? 

Online domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 22:15
Reakce na cinkja:

Sylvaine působí opravdu mile, nejen z fotografií a ano, jak píšeš, i ta její kolekce působí mile

Asi to nemohlo dopadnou jinak než že si Sylvaine založí svou vlastní značku. Dvacet pět let mezi parfémy Guerlainu, léta vedle (teda úplně nejblíž) Jeana- Paula Guerlaina, Thierry Wassera a dalších skvělých parfumérů, každodenní kontakt s francouzskými a zahraničními parfémovými blogery, milovníky Guerlainu, takže zpětná vazba... tolik vjemů, informací.

Mně ty vůně napoprvé příšly... ano, hezké a vytvořené z kvalitních složek. Teprve až při druhém a dalším kole zkoušení jsem zjistila, že se mi líbí natolik, že bych je chtěla nosit. Klidně všechny.

Co jsem zaregistrovala, reakce blogerů jsou zatím vesměs příznivé nebo velmi příznivé a vyloženě negativní kritiku jsem nezaznamenala (snad kromě Wendulčina hodnocení po vyzkoušní třech vůní z pěti ve smyslu, že jsou vůně hrozně ploché a že to nejsou nic víc než miminkovské pižmovky... až pak přišla na řadu Florentina ).

Skvělý je taky ten krok se zasíláním kolekce všech vzorků za 4 eura. Po Francii, po Evropě...  to je geniální tah. Sylvaine a její spolupracovníci dobře vědí, jak na to. 

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 22:37
Reakce na domenica:

"Co jsem zaregistrovala, reakce blogerů jsou zatím vesměs příznivé nebo velmi příznivé a vyloženě negativní kritiku jsem nezaznamenala (snad kromě Wendulčina hodnocení po vyzkoušní třech vůní z pěti ve smyslu, že jsou vůně hrozně ploché a že to nejsou nic víc než miminkovské pižmovky... až pak přišla na řadu Florentina )."

No počkej, já těm třem dala náhodou dala zelený palec taky, což bych řekla, že není negativní kritika, jenom mě ve spolupráci s mojí kůží vyloženě nenadchly. I to je přece vesměs příznivá reakce, když se to tak vezme. To skutečné nadšení ale přišlo opravdu až s Florentinou. Inu jak jsem ti psala dnes odpoledne, té dokonce časem nejspíš udělám místo na poličce.

Jinak plně souhlasím, i mně je Sylvaine už od samého začátku z fotografií i z projevu velmi sympatická. A po odzkoušení celé kolekce jsem moc ráda, že se do tohoto vlastního projektu pustila. Je vidět, že za těch 25 let se naučila opravdu hodně a doufám, že to neskončí jen tady u těch 5 vůní.

Ano, ten krok s poznávacím setem za takovou cenu je skutečně geniální.

Online domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 22:53
Reakce na wendulka:

Tak to jo, já brala v potaz jen příspěvky v diskuzi a hodnocení v databázi jsem nezaregistrovala. 

Offline cinkja
Avatar
1514 příspěvků moje polička 06. prosince 2016 22:56
Reakce na domenica:

Stále říkám, že vzorky jsou základ a možnost objednání za tuto cenu je vážně super možnost. A navíc, i to provedení je vymazlené. Barva krabičky krásně koresponduje s charakterem kolekce, popisy vůní na zadní straně, kartička s poděkováním....Prostě povedené.

Také bych je mohla nosit všechny, dokonce i Lilylang s tuberózou bych zvládla. Chtělo by to celou kolekci v nějakém menším balení - třeba 5x20 ml . Ráda bych si k nim občas odskočila.

Offline mitford sister
Avatar
1379 příspěvků moje polička 07. prosince 2016 11:16
Reakce na domenica:

Ano, to by odpovídalo. Už je to nějaká doba. Sylvaine byla strašně low-key, čekala jsem trochu větší "osobnost" :) Na obědě jsme byly v hotelu Augustine pod hradem. Tenkrát tam byla restaurace Litchfield, měla jsem ji ráda, protože na pětihvězdu nebyla ani moc drahá a formální. Teď se ta restaurace jmenuje nějak jinak, asi s příchodem nového šéfkuchaře.

Offline slniecko admin
Avatar
17566 příspěvků moje polička 06. ledna 2017 20:56

Dovana: Veľmi príjemný, nežný, púdrový kosatec, hneď od prvého nástreku, ktorý od prílišnej krehkosti ľahko uzemní okamžite prítomné neroli. Je to veľmi príjemná kombinácia, trocha pripomína zemitosť ksatca, ale bez akýchkoľvek mrkvovo-polievkových asociácií. Neroli veľmi rýchlo odpadne do úzadia k tam sa už držiacej jemnej štipke vanilky. Celé to drží na veľmi príjemne pôsobiacom pižmovom základe. Veĺmi nežná a krehká kosatcovo - púdrová vôňa, typovo niekde medzi Ibitirou (voči ktorej je trochu menej krehká) a Love, Chloé Eau Florale (voči ktorej pôsobí dospelejšie). Výdrž dobrých 18 hodín. Klobúk dole.

Florentina: Stará dobrá Indulona.

Helicriss: Plná nálož dezinfekčného spreja prechádza do toaletného osviežovača s (asi) morskou vôňou. Našťastie tomu urobí prietrž veľmi slušne spracované suché drevité pačuli (ale fakt dobre spracovné, takto to s pačuli inak dokáže snáď len Ford). Bohužiaľ prvotná formácia sa vypne k hrdinskému výkonu a skóre s pačuli je silne vyrovnané.

Lilylang: Veľmi jemnučký ylang s benzoinom, nadľahčený malou troškou sladkej, zrelej mandarinky. Neskôr tomu trošku pomôže nabrať grády ružové korenie, ale fakt len trošku, čím to tak trošku získa vetrový nádych. Vlastne celá tá vôňa by sa mohla volať "Trošku". Ale je príjemná.

Smeraldo: Limetka trocha zozelení bylinnú archangeliku, aby spoločne vytvorili ten správny uvítací výbor mastixu. To, napriek tomu, že v zložení nie je uvedené, prichádza v spoločnosti púdrového pižma. Postupne sa pridávajúci vetiver zintenzívňuje tón v tóne predošlý vývoj a ustaľuje na nejaký čas vôňu. Po nejakom čase však z ničoho nič zmizne a pošle tam za seba pomerne nečakanú púdrovú vanilku.

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 24. července 2018 18:13

Smeraldo

Trpké sladkosti tón …

Velmi pěkný úvod oscilující na hraně šťavnaté sladkosti a natrpkle hořkých tónin. Voní mi to jako nějaká stará dobrá kolínská vybrané kvality. A je to příjemně osvěžující! Postupně citrusově dřevitá svěžest pudrovatí a celek opouští vody jiskřivých svěženek, aby se vydal směrem k vyprahlé souši provoněné sladce pryskyřičným aroma stále zelených keřů lentišku.

Zajímavá a skutečně hodně příjemná vůně, které to obzvlášť sluší v horkém letním odpoledni.

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 25. července 2018 16:52

Dovana

Mýdlo, voda, vzduch …

Než se vyloupne nekonfliktní krémová vypulírovanost, chvíli to trvá. Vůně škádlivka se nejprve prezentuje v suše drhnoucím, až lehce nahořklém, duchu a než se pěkně do čista vymydlí, je to taková malá a vlastně nenápadná šmudla s vrabčím hnízdem na hlavě.

Dalo by se v tom lenošit i pracovat, smutnit i radovat … ale já osobně bych se s Dovanou musela především nudit.

Online domenica blogger
Avatar
7968 příspěvků moje polička 29. července 2018 10:25

A tentokrát v hlavní roli VANILKA:

(fotka: web sylvainedelacourte)

Offline Fleur blogger
Avatar
6084 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 17:34

Sada vzorků je opět pěkně zabalená, tentokrát přišla i s testovacími papírky. Ale obcházím kolem ní jako mlsná kočka a zkoušela jsem jenom letmo, poněvadž počasí nějakým sofistikovaným analýzám a zodpovědným závěrům příliš nepřeje.

První dojmy jsou docela dobré - vanilka je rozhodně průraznější než pižmo v předchozí kolekci. A tentokrát je pořadí mých oblíbenců identické s řazením vzorků v balení.

Na prvním místě Valkyrie, byť ovocná složka je tu až příliš sladce šťavnatá a prvoplánově líbivá. Připisuji to horku, které smazává citrusové a mátové tóny. Tohle je zatím také kandidát na koupi.

Druhou příčku obsadila Vahina, v níž je hezká krémová tonka. Ve Vanori mi trošku vadí takový voskově umělý tón a Vangelis, který mě podle složení zaujal nejvíce, se mi nakonec na ruce nerozložil nejlépe, trošku se v něm perou zelené s nasládlými tóny, což já nerada. Propadákem je pro mě Virgile, kde je tak autentický rozmarýn, že mi to připomíná výpary z italské kuchyně.

Offline Korsičanka
Avatar
12834 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 22:40

Fleur Hezky stručně popsáno, ale nápad SD pojmenovat všechny vůně v sadě od "V" mi způsobuje v přehledu značný zmatek. A nevím, zda se to někdy změní

Offline Fleur blogger
Avatar
6084 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 22:46

Korsičanka Mně to naopak připadá vtipné: vanilková kolekce jako pocta hlásce "v".

Offline Fleur blogger
Avatar
6084 příspěvků moje polička 04. srpna 2018 07:49

Ráno jsem si přivstala, abych mohla kolekci prozkoušet v relativním chládku. Testování probíhalo na balkóně při optimálních 23 stupních a potvrdilo první dojmy.

Valkyrie je stále na první příčce, i když jsem zaznamenala podobnost s Epidor (ve Valkyrie sice nejsou švestky, ale ovocná šťáva je tam dost silná, spřízněnost spočívá hlavně v jejich celkovém vyznění).

Virgile a Vangelis zůstávají na chvostu. Virgile jsou pro mě výpary z italské pekárny, kde připravují rozmarýnovou focacciu - voní to sice hezky, ale vonět bych se tím nechtěla.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 12:39

Valkyrie

Je smetanově vanilkovým krémem s plátkem limetky, svěžího bergamotu, hořkého pomeranče, bazalkou a lístkem máty. Tím bohužel to nejzajímavější končí, jelikož citrusy se zelení po rozvonění zmizí a do vanilky se místo toho vmíchá lžíce benzoinu s hřejivě mléčným santalem a vznikne nám tak teplé mléko s medem v ozdobné dřevěné konvičce.

Vahina

Máme tu znovu smetanovou madagaskarskou vanilku, tentokrát osvěženou kromě bergamotu i mandarinkou, pomerančovým květem a kapkou neroli ve spojení se sametově meruňkovou vonokvětkou. V základu nám potom vanilku zahustí bíločokoládová tonka.

Offline Fleur blogger
Avatar
6084 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 07:34

Znovu jsem prozkoušela celou vanilkovou sadu a na žádnou novou parfémovou lásku to nevypadá. S výjimkou Vangelis, kde mi ovšem vadí mísení zeleně nahořklých a nasládlých tónů, a Virgile, kde cítím výhradně rozmarýnové výpary, jsou zbývající tři vůně až prvoplánově líbivé a příliš sladké, nebo vanilka v nich nabere plastový nádech. Moje počáteční kandidátka Valkyrie se mi pak na pokožce vždycky stočí živočišným směrem. Nakonec jsem musela zkonstatovat, že podstatně hezčí vanilku znám z jiných vůní.

A přitom je mi značka sympatická a tak by mě těšilo mít nějaký její flakón! Budu muset počkat na další kolekci...

Offline Korsičanka
Avatar
12834 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 09:19
Reakce na Fleur:
A přitom je mi značka sympatická a tak by mě těšilo mít nějaký její flakón! Budu muset počkat na další kolekci...

 ​Měla jsem to stejně s muscovou kolekcí a mám obavy, že to u mě dopadne podobně Asi jsme už příliš rozmazlené