Divadlo, opera, balet, klasická hudba

13. října 2016 12:59
Offline Bugatti
Avatar
29 příspěvků moje polička 13. října 2016 12:59

Pište, co jste viděli, na co se chystáte, co doporučujete vidět  i co považujete za ztrátu času.

Offline Bugatti
Avatar
29 příspěvků moje polička 13. října 2016 13:05

A hned na úvod bych doporučila Káťu Kabanovou v režii Roberta Carsena v Janáčkově divadle v Brně. http://www.janacek-brno.cz/program/leos-janacek-kata-kabanova

Offline Lamicka
Avatar
13300 příspěvků moje polička 13. října 2016 13:19

Louskáček a MyšákvPlyšák se moc líbil mé čtyřleté dceři. Byla nadšená z kostýmů, poznala Orloj, líbily se jí tančící ozdoby, hodně si toho pamatuje. Mně to nepřišlo až tak zlé, ale chyběl mi tam balet...  Pro děti bych to doporučila :)

Teď řeším na co jít letos s dcerou. Určitě balet. Co myslíte? Sněhová královna nebo Malá mořská víla? Zvládnu klidně zase Louskáčka, ale radši bych změnu. 

Online Malvin
Avatar
1017 příspěvků moje polička 13. října 2016 13:34
Reakce na Lamicka:

Louskáček a MyšákvPlyšák se moc líbil mé čtyřleté dceři. Byla nadšená z kostýmů, poznala Orloj, líbily se jí tančící ozdoby, hodně si toho pamatuje. Mně to nepřišlo až tak zlé, ale chyběl mi tam balet...  Pro děti bych to doporučila :)

Teď řeším na co jít letos s dcerou. Určitě balet. Co myslíte? Sněhová královna nebo Malá mořská víla? Zvládnu klidně zase Louskáčka, ale radši bych změnu. 

Mně se líbila v ND pro děti Šípková Růženka, ale tu už nedávají. I Popelka, které byla spíše pro dospělé, neb ty kostými nebyly líbivé, ale tu už taky nedávají. Sněhová královna je hezká, výprava a la Mrazík. Malou mořskou jsem ještě neviděla, premiéra je až v listopadu, tak je představení zatím bez recenzí. Pokud není dcera moc bojácná, skvělý je Čarodějův učeň. Ale vyskytuje se tam téma smrti a je to lehce hororové. Ale režie SKUTR nezklammala. Viděno asi třikrát. Můj nejoblíbenější balet v ND je Brel-Vysockij-Kryl/Sólo pro tři. Viděla jsem to mnohokrát a vždy odcházím nadšenější, neboť objevím něco nového. V červnu chystají Sólo pro nás dva (písně Nohavici a Boceka), tak jsem natěšená.

Offline Lamicka
Avatar
13300 příspěvků moje polička 13. října 2016 13:50
Reakce na Malvin:

Děkuji. Zkusím koupit lístky na Sněhovou královnu. Dcera není bojácná, ale potřebuje pohádkovou výpravu nebo baletky v krásných sukních. Jinak asi nevydrží celé představení. 

Offline Bugatti
Avatar
29 příspěvků moje polička 13. října 2016 14:03

Kdo máte blízko do Brna, mohu doporučit Sněhurku. Představení je staré několik desítek let a je moc krásné. Letos ji v tomto provedení dávají naposledy, bude se nově nastudovávat. Je tam spousta zvířátek, na své si přijdou i chlapečci. Čtyřletí to zvládli celé úplně bez problémů.

Offline Emerald
Avatar
2587 příspěvků moje polička 13. října 2016 15:21
Reakce na Lamicka:

Na Sněhovou královnu bych šla s dětmi taky, ale bohužel to nedávájí o vánočních prázdninách, kdy se dostaneme do Prahy.

Dětem se teď pokusím divadlo vynahradit ještě v Londýně ( ať žije místní muzikálová scéna ) - se synem se chystáme na Wicked, s dcerou na Mamma Mia ( je teď posedlá ABBOU, většinu textů už umí zpaměti, tak si to dost užije ). V Londýně je teď  velký fenomén Alladin, podle toho taky vypadá cena lístků, ale dokud jsme tady, tak chci děti na ty hlavní muzikály vzít, protože jejich výprava i výkony účinkujících jsou vždycky úžasné.

Hmmm, tak co nám ještě zbývá - Fantom Opery, Bídníci, Matylda.... Vypadá to, že jsem si dneska koupila na dlouhou dobu svůj poslední kousek do skříně. 

   

Offline Sweet Potato
Avatar
34713 příspěvků moje polička 13. října 2016 15:25
Reakce na Emerald:

Matylda? Ta od R.Dahla? To by mne zajímalo.

Offline Emerald
Avatar
2587 příspěvků moje polička 13. října 2016 15:37
Reakce na Sweet Potato:

Ano, od Dahla. Všichni to hrozně chválí, výprava je prý taky úžasná, ale zase ta cena lístků. Aby člověk dobře viděl, tak za 3 lidi zplatí cca 150 liber. Samozřejmě jsou i levnější, ale to je pak s omezeným výhledem apod. Uvidím, na jednom Dahlovi ( Kralík a továrna na čokoládu ) jsme už byli, tak třeba jim to bude stačit.

Offline Emerald
Avatar
2587 příspěvků moje polička 13. října 2016 15:40

Díky této diskuzi jsem si vzpomněla, že chci koupit lístky do divadla pro sebe a pro muže, a už je mám - na Silvestra půjdeme do ABC na Simonu Stašovou a Michala Dlouhého ve Vím, že víš, že vím. Už se těším!

Offline Grossularia
Avatar
123 příspěvků moje polička 13. října 2016 16:41
Reakce na Lamicka:

Přiznávám, že jste v mém vesmíru první, kdo na Myšáka plyšáka nenadává z plných plic:)

Je fakt, že mému čtyřletému synovi se taky moc líbily ty ozdoby, ty mně vlastně také, to bylo jediné nápadité. Ale tu první půlku jsem měla pocit, že tam nepřežiju.

Mimoto se mi těžce vysvětlovalo, co to jako má být, když jsme předtím (vzhledem k tomu, že to pro syna bylo první "velké" divadlo) provedla důkladnou přípravu s převyprávěním děje, ukázkami nejznámějších scén z Louskáčka na youtube, návštěvou baletního zákulisí ND... no a pak todle:(

Offline Grossularia
Avatar
123 příspěvků moje polička 13. října 2016 16:45
Reakce na Emerald:

To je hezký překlep :)

Offline Emerald
Avatar
2587 příspěvků moje polička 13. října 2016 17:06
Reakce na Grossularia:

A jo, koukám, že jsme byli na Králíkovi... Toho ještě nikdy nikdo v továrně na čokoládu neviděl. 

Offline ionicera
Avatar
2238 příspěvků moje polička 13. října 2016 17:29
Reakce na Emerald:

Jestli si vzpomenete, napište, jak se vám líbilo Vím, že víš, že vím. 

Kvůli lístkům jsem brzo vstávala, nastydla, protože v tom průchodu, kde jsem stála frontu na lístky byla děsná zima a průvan a nakonec jsem byla ze hry hodně zklamaná. Vadil mi přehrávající Dlouhý. Do manžela jsem musela strkat, aby nespal.

A vemte dceru do musea Abby ve Stockholmu. Tam jsme byly nadšené a to dcera není žádný fanoušek. 

( boží smajlíci)

Offline ionicera
Avatar
2238 příspěvků moje polička 13. října 2016 17:47

Jinak téma se mi hodně líbí, miluju divadlo. V sobotu jdeme na Pankrác 45. Jsem zvědavá.

Největší zklamání pro mne asi bylo Vše o mužích. Hrůza hrůzoucí.

A naopak - pro mne asi nejhezčí představení jsou Audience u královny a Podivný případ se psem.

A miluju Shakespeara na Hradě a oddechovky na Vyšehradě- letos se mi nejvíc líbily 4 sestry.

Offline nellielovett
Avatar
5486 příspěvků moje polička 13. října 2016 17:57
Reakce na Emerald:

Já už vám to myslím kdysi psala, ale ta představení, která jste viděla v Londýně, vám fakt závidím.

Příští návštěvu budu muset pojmout trochu kulturněji něž kluby v Soho. 

Offline Tangerine
Avatar
3 příspěvků moje polička 13. října 2016 18:11

Téma mi akorát padlo do noty. Včera jsem byla na CRY BABY CRY - v rámci abonomá přijelo Švandovo divadlo. Trochu jsem litovala, že v obsazení nebyl Michal Dlouhý ale Jaroslav Šmíd, ale nakonec jsem byla ráda, že je tam více neokoukaných herců a hlavně hereček. Kolega v práci byl ze hry znechucený, ale prý se nediví, že se mi to líbilo, jeho žena prý byla nadšená. Jak by se to líbilo mému muži nedovedu odhadnout, šla jsem s mamkou a ta se smála celou dobu.

Offline Tangerine
Avatar
3 příspěvků moje polička 13. října 2016 18:21

Příště má být Pardubické divadlo - Konec masopustu. Chtěla jsem se zeptat, zda to náhodou někdo neviděl, trochu mě děsí přívlastek básnické drama, délka skoro 2,5 hodiny a autor Josef Topol. Nebude to až moc umění najednou? Operu bez poblému vydržím, tam je možné zavřít oči a zaměřit se na hudbu.

Offline Dahllie
Avatar
23 příspěvků moje polička 13. října 2016 18:54
Reakce na Emerald:

Jé, tak to až budete mít Wicked za sebou, tak napište jaké to bylo. Mně vždycky fascinovaly ty zelené plakáty v metru, jenže jsme se nakonec nikdy nevyhrabali.

Offline Emerald
Avatar
2587 příspěvků moje polička 13. října 2016 19:04
Reakce na nellielovett:

No jo, jenže ta kultura v Londýně leze strašně do peněz ( aspoň že muzea mají zadarmo  ). Na druhou stranu, kde jinde ale na představení s takovou úrovní chodit ( do NY daleko ), že... Už dlouho ale nikde nevystupovala mně blízká "hvězda". Pořád sleduju Stars on stage a pořád marně - i když pokud někdo obdivuje Daniela Radcliffa, Eda Harrise nebo Iana McKellena, tak si na svoje momentálně přijde. Jak to píšu, tak si říkám, že Ed Harris by vlastně vůbec nemusel být marný.  

A když jsme u těch hvězd, tak v listopadu tady bude Dejvické divadlo a odehraje 3 představení.  Já se chystám na to nejsprostší.