Čaj

16. zaří 2014 16:39
Offline Lalaith
Avatar
261 příspěvků moje polička 16. zaří 2014 16:39

Vím, že čajovky nemají kdovíjak dobrou pověst, jelikož jsou to většinou lehké svěženky, které spoustu lidí asi neuspokojí... Čajů je hodně, ale čajových vůní, které by za něco stály, už je mnohem míň. 

Eau Parfumé au Thé Rouge: černý čaj s fíky a ořechy, lehce mléčný (moje nejoblíbenější)

Eau Parfumé au Thé Vert: zelený čaj s trochou pepře na lehounkém pižmovém základě, který ale vůbec nic nevydrží. 

Al  Rehab - Green Tea: limeta, citrusy, zelený čaj končící spíš jako trpká zmrzlina, než jako čaj. Krásná letnička, od Arabů bych to nečekala. 

Offline slniecko admin
Avatar
17514 příspěvků moje polička 17. zaří 2014 16:43

Tourbillon de Thé je nádherná čajovka

Offline wendulka admin
Avatar
16570 příspěvků moje polička 20. zaří 2014 12:18

Pokud chcete autentický ledový broskvový čaj za hodně peněz, pak rozhodně vyzkoušejte Flower of Immortality (By Kilian).

A jako zajímavá čajovka se mi jeví Cendres de Thé (Phaedon Paris). Čaj s kořením a prašnými zemitými tóny (asi aby to vytvořilo ten popelavý dojem). Zajímavé na ní je, že začíná jako teplá vůně a postupně chladne.

Offline Leisha
Avatar
79 příspěvků moje polička 20. zaří 2014 16:32

Tea For Two L'Artisan - černej čaj se zázvorem, hřejivá konejšivá až meditační vůně, ta mi bude chybět.

Paris - Tokyo Guerlain - krásnej zelenej čaj s cedrem a s fialkama, dost proměnlivá, celkem držák. Hravá noblesa.

Aqua Aromatica Thé Vert Florascent - suchej zelenej čaj, vůně sena, citrónová šťáva. Moc nedrží, ale tuze krásnej, svěžest a křehkost.

Offline MirkaU
Avatar
271 příspěvků moje polička 20. zaří 2014 23:01

Jacomo Art Collection #9

Moc příjemná čajovka: černý čaj s mlékem a kořením. Ze začátku v něm plavou i kousky sušeného ovoce a hlavně květy sladké frézie, potom už je to jen ten sladký, kořeněný čaj s mlékem podávaný s kouskem ambry. Ze začátku výrazná vůně jde i do prostoru, ale rychle slábne. 

Offline barbucha blogger
Avatar
30397 příspěvků moje polička 21. zaří 2014 10:22

Prada Tendre - jednoznačnej sladkej čaj...

A kupodivu velice čajově na mně vyšel i L´Instant Magic.  

Offline Lalaith
Avatar
261 příspěvků moje polička 21. zaří 2014 13:56
Reakce na barbucha:

L'Instant Magic?!?  Fíha, tak u něj jsem měla pocit, že kolem čaje ani nešel... Na mně vyzníval jako dost sladká kombinace mandlí a květinek, pěkná, nadýchaně pudrová, ale pro mě po čase moc sladká a tím pádem trochu otravná. 

Offline Fleur blogger
Avatar
6064 příspěvků moje polička 21. zaří 2014 15:21
Reakce na Lalaith:

Na mně je L´Instant Magic jako karlovarská oplatka, v koncentraci extrait je více květinový, ale s čajem to také nemá nic společného.

Offline Fleur blogger
Avatar
6064 příspěvků moje polička 21. zaří 2014 15:44

Au Thé Rouge (Bvlgari): nádherný unisex, má hodně společného s pánskými vůněmi Bvlgari (např. Soir), ale zároveň obstojí i jako dámská. Je zde rooibos a vlašský ořech, vůně má vynikající výdrž na to, že je v koncentraci EdC. Nejkrásnější je na podzim, v mírně vlhkém počasí. Škoda, že se už nevyrábí.

Au Thé Vert (Bvlgari): znám pouze verzi Extreme a tam si nemohu stěžovat na slabou výdrž, je jako běžná EdT. Zelený čaj s kapkou citrónu, suchý pudr v papírové krabičce, osvěžující, ale ne vlezle.

Malabah (Penhaligons): granulovaný citrónový čaj v plastové nádobce (připomíná mi to dětství), čerstvé květiny, suché voňavé seno, výdrž a sillage na EdP směšné.

Thé Vert a la Menthe (L´Occitane): poctivý zelený čaj, vychlazený a ochucený mátou, zakápnutý citrónem a nepatrně oslazený, bohužel se již odebral na parfémovou věčnost stejně jako jeho verze s jasmínem a bílý čaj od L´Occitane.

Still (J. Lopez): osvěžující čajovka, která má k pravému čaji asi tak daleko, jako ochucené čaje prodávané v plastových lahvích ve srovnání s šálkem čaje někde v čajovně. Nicméně ve spojení s fréziemi a citrusy odvede svou práci docela dobře.

Offline barbucha blogger
Avatar
30397 příspěvků moje polička 21. zaří 2014 15:45

No vždyť říkám, že na mně!  Nevěřily byste, co já s parfémem dokážu 

Offline Miru
Avatar
13803 příspěvků moje polička 05. října 2014 12:22

...brala bych vůni silného a oslazeného černého čaje.

Taková nějaká vůně, hustá ale tlumená, nasládlá, silná, hladivá, jemně orientální, nepřeslazená...

Offline 74SLena
Avatar
466 příspěvků moje polička 09. října 2014 21:48

Koupila jsem si od Biogenny Bílý čaj s granátovým jablkem. Ta chuť i vůně je normálně stará In love Again od YSL. Ochutnávám to tu už celej večer.

Offline qanik
Avatar
76 příspěvků moje polička 10. října 2014 19:25

So elixir od YR na mojej pokožke splýva v tón, ktorý by som označila ako typický silný čierny čaj, mierne osladený a ovoňaný kvetmi. Azda to má na svedomí bergamot s kadidlom a pačuli.  

Offline wendulka admin
Avatar
16570 příspěvků moje polička 18. října 2014 21:19

Z těch, co tu zatím nebyly jmenované, cítím čaj v Unter den Linden (April Aromatics), překvapivě však ne lipový, ale spíš Earl Grey.

Offline dynda
Avatar
7247 příspěvků moje polička 26. října 2014 00:56

Tady by neměl chybět čaj s medem a citrónem - L´Instant, krásný v létě i v zimě. 

Eau Parfumée Au Thé Vert Extreme - Nevšední vůně na čajovém základu. Citrusy, dřeva a ta růže, ta růže! Oblečení, na které dopadne. Extreme mě vždycky druhý, třetí a možná i další den mile překvapí. Nástup má hodně silný bergamotový, pepřový a nakyslý, ale určitě se vyplatí si počkat, co bude dál. Vůně se totiž usadí do velice příjemného čaje se dřevem, které postupně ustupují růži, díky které je celá kombinace celkem nevšední. A nemůžu si pomoct, cítím jistou podobu s AA Cherry Blossom. Jako fanynka J. C. Elleny ji musím mít stále v zásobě.

Eau Parfumée Au Thé Blanc - Suchý bílý na patře drhnoucí čaj s příjemným pižmem. Sice čajová vůně, ale z úplně jiného soudku než zelená sestřička. Považuji ji především za výbornou interpretaci pižma, které je podkreslené čajem, dobře zkroceným pepřem, kořením a květinami.

Eau Parfumée Au Thé Rouge - Hodně zajímavý vývoj, stejně jako Thé Vert Extreme - můj první dojem po nástřiku byl naprosto jasný, ač možná překvapivý – thajské zelené curry, ještě teplé, zatím bez rýže. Směs koření zjemněná kokosovým mlékem. To bude tím pepřem ve složení. Až po delší době na mě vyskočil pomeranč a celá výsledná směs byla krásně opojná. Někdy mi závanem připomíná Indian Summer.

Za povedené citrusové čaje považuji i Green Tea od E. Arden a Thé Vert od Y. Rocher.

Offline Lalaith
Avatar
261 příspěvků moje polička 26. října 2014 09:17
Reakce na dynda:

Hmm, v L'Instant jsem čaj nikdy nenašla... Ani náznakem. Ale na mě voní asi vážně divně, jako pouťové citronové žužu, je to vůně sice hebká a hladká, ale na mě tak otřesně sladká, až z toho trnou zuby. 

Offline Fleur blogger
Avatar
6064 příspěvků moje polička 26. října 2014 11:02
Reakce na Lalaith:

V L´Instant EdP mi připadaly dominantní dvě složky: med a citrón (někteří lidé je přidávají do čaje v takové míře, že potom vůně a chuť samotného čaje mizí ), připomínal mi limitovanou toaletku od L´Occitane Miel et citron, ovšem ve srovnání s ní byl podstatně méně sladký. 

Offline slniecko admin
Avatar
17514 příspěvků moje polička 26. října 2014 14:11

Dnes som si uvedomila, že v Sands of Aqaba je dosť jasný kamilkový čaj s medom...

Offline Fleur blogger
Avatar
6064 příspěvků moje polička 07. března 2017 15:41

Milým čajovým potěšením je letošní White Tea od Elizabeth Arden. Ke zkoušení jsem přistupovala s určitými předsudky, ale již samotný hezký flakón (na rozdíl od těch předchozích čajů se všemi možnými i nemožnými příchutěmi) je rozptýlil.

Svěží začátek s citrusy a špetkou soli, hrst bylinek, to vše po určité době nabere obrat k mandlovému pudru a pryskyřičně hřejivému dřevu. Vůně čaje je zakleta někam doprostřed. Je to vlažný a jemný japonský čaj, jakoby z druhého nálevu, ale přesto výrazný a zároveň bez svíravosti.

Offline slniecko admin
Avatar
17514 příspěvků moje polička 08. března 2019 16:18

Vlastne tu úplne chýba klasika klasík - Green Tea od Elizabeth Arden !