Přírodní, “kompromisní” a méně konvenční kosmetika

12. ledna 2021 14:38
Offline marieu
Avatar
4473 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 14:38

Doufám, že neobjevuju objevené a nezakládám nějaké zasuté téma. V opačném případě prosím o napomenutí. Zajímají mě vaše tipy a praktické zkušenosti s pleťovou i tělovou kosmetikou mimo běžnou, nebo většinovou produkci, s kosmetikou, která neobsahuje ropné deriváty a laciná plnidla, tou, která splňuje kritérium "organická" ale i tou, která stojí na klinických formulacích a zároveň neobsahuje výše popsané. Velmi uvítám poznatky ohledně ingrediencí, účinných látkách, formulacích a značkách.

Tak teda vykopávám- ve snaze zlepšit pleť jsem opustila micelární vody (příliš mě vysušivaly), silikony (příliš mi ucpávaly póry) a zbavit se přílišných parfemací (což začlo v těhostenství přecitlivělým nosem) se pokouším najít pro sebe vhodné produkty a řešit sklon k nedokonalostem, pigmentacím, dehydrataci a někdy citlivosti. Je to trochu tanec mezi vejci... funguje mi občasný chemický peeling, kyselina hyaluronová, vitamin C, občas zkouším peptidy (všechno The Ordinary). Používám spíš pleťové oleje (Aurelia Probiotic, přes zimu kdy se mi objeví i lehká periorální dermatiris Cannor olej s CBD, ten je boží), Chtěla bych výhledově vyzkoušet bakuchiol a potřebuju něco lehčího k hydrataci na léto... 

Tak já budu doufat, že tady nezůstanu tak trochu ujetá sama- pojďte do toho! Přinejhorším zhasnu, než odejdu 

Offline Martula
Avatar
1746 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 11:52

Tak já zkusím zmínit své oblíbené produkty k péči o pleť, bez kterých se neobejdu:

Egyptian Magic multifunkční krém (Sephora nebo Ingredients) - kupuji ho už roky a je to to nejlepší, co mi vždy zklidní podrážděnou pleť. Mám ji suchou a citlivou a tohle je jedna z mála věcí, která mě nijak neštípe.

Používám i pleťové oleje, hlavně squalane oil, který je velmi lehký (v poslední době od značky Onest) a taky marulový olej - super kvalita je od African Botanist.

A na odlíčení kokosový olej od RMS Beauty, kterým se občas taky i namažu.

S tímto bych vystačila na opuštěném ostrově

Offline slniecko admin
Avatar
17561 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 21:47

No, momentálne na odlíčenie používam Emma Hardie Moringa cleansing balm, potom ešte umyjem pleť hydrofilným olej Saloos, resp. ak nie som nalíčená tak len ten Saloos, tonikum Alcina Skin manager, potom ružová voda, rôzne značky, väčšinou Purity Vision, ale používam len čisté hydroláty, potom Omorovicza Illumineye C ako očný krém prestriedavam s Krásnou Kurtizánou od Havlíka, Decleor White Magnolia Anti-Ageing Cream Absolute a Smyssly Výživný balzam na rty.

A ešte mi celkom sedí značka Ahava, samozrejme nie vždy úplne všetko, ale tam neviem celkom, ako je to so zloženiami.

Sérum nemám teraz žiadne, čo by mi sadlo.

A občas keď som lenivá, tak len hydrofilný olej na čistenie a buď marhuľový, alebo mandľový olej na to.

Inak na toto je tu totálny expert prďola.

Offline prďola
Avatar
3717 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 23:29

slniecko Jsi moc milá, ale určitě žádný expert nejsem Já moc ty různý značky neznám, takže nemůžu radit s konkrétními produkty.

Offline Korsičanka
Avatar
12831 příspěvků moje polička 14. ledna 2021 14:31

prďola Nebuď zbytečně skromná, kamarádko milá, stačí na tebe vychrlit složky

Nic jiného neprozradím

Offline katie
Avatar
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 17:16

Ahojky, možná to sem úplně nepatří ale už nevím kde se ptát. Hledám nejlepší a nejspolehlivější sérum na růst řas a nemůžu se rozhodnout. Pár jsem jich zkusila a buď mě šíleně pálily oči nebo mi obsah ztvrdnul a nedal se použít. Máte tu někdo zkušenost?

Předem děkuji :)

Offline prďola
Avatar
3717 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 19:55

katie a můžeš napsat, jaké jsi zkoušela? 

Offline katie
Avatar
příspěvků moje polička 20. ledna 2021 07:54

Zkoušela jsem Biovene lash a tuším že Lavera .. snažím se držet v nižší cenové relaci možná to je kámen úrazu.

Offline prďola
Avatar
3717 příspěvků moje polička 20. ledna 2021 17:16

katie Tak Lavera sérum obsahuje alkohol a je parfémované, tzn. bez ohledu na ostatní aktivní složky bych zrovna toto sérum na víčko očí nedávala. I když se aplikuje ke kořínkům řas, tak to sérům vzlíná a do očí se dostane.

Biovene Lash Plus by neměl mít moc důvodů k dráždění očí, ale ono to stejně může být velmi individuální.

Offline katie
Avatar
příspěvků moje polička 21. ledna 2021 15:33

Děkuji za odpověď :) Ještě mi byla doporučená značka di angelo ale jejich sérum je trošku dražší prý ale kvalitní tak nevím.. 

Offline tina
Avatar
5847 příspěvků moje polička 21. ledna 2021 20:44

katie hairplus sérum - cena už ale tak skvělá není:(

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 29. ledna 2021 19:35

Mám velmi dobrou zkušenost s Havlíkovou apotékou, která mojí pleti dělá vyloženě dobře. Používám od nich masky, odličovací vodu a krém na obličej.

Dlouhé roky mám doma vždy něco od Saloos - pletové i tělové oleje, květinové vody a odličovací olej.

Účinkem většiny svých produktů je fajn značka Bione, ale bohužel používají silnou parfemaci, kvůli které jsem se této značce začala vyhýbat. 

Poměrně nedávno jsem objevila slovenskou značku Kvítok, od které mám dva šlehané tělové krémy. Ráda od ní vyzkouším i obličejovou péči.

A objednaný mám oční krém od Atok a pletový krém s probiotiky od značky Santé. Se značkami zatím nemám zkušenost, takže jsem zvědavá.

slniecko Prosím, jaký je ten oční krém Krásná kurtizána? Je drahý, stojí za ty peníze?

Offline slniecko admin
Avatar
17561 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 20:52

Dalia auuuvajs "stojí za ty peníze"...no, ja neviem...prestriedavam ho s Omoroviczou za 4-násobok a som s ním spokojná, ale ja všeobecne nemám problém vysoliť za kozmetiku.

Mne rozhodne sadol. Rozmýšľam, či som prvý kupovala naslepo, alebo či mali vzorku

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:01

slniecko Asi ho časem zkusím, jsou na něj dobré recenze.

Offline marieu
Avatar
4473 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:44

Jé!!  Nevím proč jsem si myslela, že se mi objeví upozornění na nové příspěvky (trošku pako, já vím... ????‍♀️) a tady se to rozjelo aniž bych si všimla!
Martula egyptian magic jsem taky měla, ale nějaká přísada mi zhoršovala akné. Buď lanolin nebo vosk, nechci kecat. Jinak to bylo moc příjemné mazání. Squalen od Onest jsem si kdysi koupila v Ingredients a i s tou krásnou taštičkou jsem ho někde zapomněla cestou domů. To byla tenkrát děsná blamáž

slniecko růžovou a levandulovou vodu mi nabídl nedávno facebook v reklamě od nějaké bulharské rodinné firmy, jak vovce jsem objednala a musím říct, že příjemnější jsem neměla. Značka Ina, myslím. Havlíkovu apotéku bych taky ráda víc prozkoumala. Měla jsem teď královskou snídani pro pleť, přijde mi na zimu dost dobrá.

Dalia s Bione mám stejnou zkušenost. Sympatický projekt, česká značka, ale ty parfemace prostě nešly. A ano, Na Kvitok jsem už taky přišla, asi zkusím ten Bakuchiol od nich. A podívám se i na ten krém s probiotiky od Santé, to ti moc děkuju za tip- zní to dobře.

Offline marieu
Avatar
4473 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 21:47

slniecko taky nemám někdy problém vysolit za sebe, myšleno nejen za kosmetiku,  ale vždycky jsem tak nějak vnitřně spokojenější, když objevím funkční a levnější variantu. 

Offline Dalia
Avatar
10851 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 22:23

marieu Od Kvitku mám doma, kromě těch šlehaných krémů na tělo, tento peeling na obličej, ale ještě jsem ho nezkusila, dodělávám jiný. https://www.biooo.cz/jemny_sipkovy_peeling_pro_zralou_plet_kvitok-p-16117.html?

Co se týče květinové vody, tak většinou používám Saloos produkty, ale už mám nachystáno něco nového - https://www.biooo.cz/ruzova_voda_z_bile_ruze_bio_alteya_organics-p-16905.html?

Ten krém od Santé je tento - https://www.biooo.cz/24h_hydratacni_krem_bio_inca_inchi_olej_a_probiotika_sante-p-19886.html?

Královská snídaně od HA je výborná! Už jsem ji měla a plánuju si ji pořídit znovu. 

 

Offline marieu
Avatar
4473 příspěvků moje polička 30. ledna 2021 22:45

Dalia ten krém se mi opravdu líbí, budu ráda, když dáš časem vědět, jak ti sedl.

Já jsem teď někde zas narazila na produkty s propolisem od COSRX (ampoule a krém), to mě taky láká, ale musím nejdřív spotřebovat ty oleje, které mám otevřené. Tak možná na léto, až taky přibyde víc recenzí.

Offline Martula
Avatar
1746 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 07:22

marieu V Egyptian Magic lanolin není, tam jsou pouze "včelí" ingredience a olivový olej. Takže možná vosk.

Offline marieu
Avatar
4473 příspěvků moje polička 31. ledna 2021 10:09

Martula on i ten olivový olej a jeho deriváty, stejně tak kokosový a deriváty můžou být pro někoho komedogenní. No a vzhledem k tomu, že už opravdu nevím, čím tenhle svůj problém vyřešit, vyhýbám se i výše uvedeným . Řešila jsem u dermatoložky, nechtěla jsem úplně retinoidy celkově, antibiotika na 3 měsíce pro mě taky nebyla volba, nechtěla jsem ani klasické exfolianty jako benzoylperoxid (ten hlavně kvůli povlečení), jsem taková šedá zóna- nemám úplně těžké akné, abych se úplně pouštěla do nějaké drastické léčby, ale zjevně nikdy nebudu mít jemnou hladkou pleť. Po roce a půl, co jsem jí "otravovala" a chtěla nějakou léčbu na míru mě odpálkovala slovy "vy prostě máte takovou pleť"... takže hledám, zkoumám, vyhýbám se některým složkám kosmetiky a celkem to ujde. Hormonální výsevy ale budu mít nejspíš pořád...