Kosmetické propadáky

15. října 2016 21:10
Offline cinkja
Avatar
1514 příspěvků moje polička 15. října 2016 21:10

Sto lidí sto chutí a v případě kosmetiky to chápu tak, že co nevyhovuje jednomu, může vyhovovat druhému. Ale i tak, je nějaký kosmetický výrobek, který vás vyloženě zklamal, nesplnil vaše očekávání nebo investici do něj pokládáte za zbytečnou.

Téma zakládám pod dojmem nákupu Alverde Beauty & Fruity čisticích pleťových ubrousků. Koupila jsem je v DM drogerii na příležitostné odlíčení a použila jen jednou a naposledy. Účel neplní nic moc, jsou poměrně suché, na oči jsem musela stejně použít tamponek s odličovačem. Od dalšího použití mě vyloženě odradila parfemace. Avizované bio suroviny (limetu a jablko) museli zřejmě sklízet ve fázi rozkladu, protože to se prostě nedá .

Offline coralline
Avatar
2154 příspěvků moje polička 15. října 2016 23:16
Reakce na cinkja:

Já jsem si jednou koupila tyhle Alverde ubrousky s růží - to samý v bledě modrým. Byly příšerný.

Offline Jiná Realita
Avatar
12314 příspěvků moje polička 16. října 2016 00:12

já jsem si takovéhle ubrousky, jen jiné značky, koupila v DM, myslím, že balea. jinak mi balea nepřijde jako tragédie, ale tohle byla. zapomněla jsme si totiž na služební cestě doma odličovač. nakonec jsem se stejně mydlila hotelovým mýdlem, protože ubrousky nevyčistily zhola nic, jen jem se z nich oloupala (byly na citlivou pleť...).

Online Potrefenáhusa
Avatar
33662 příspěvků moje polička 16. října 2016 06:33

Ja mam špatnou zkušenost s vlhcenymi odlicovacimi tampony balea,jsou tak strasne nacucane,ze se samotné vubec nedají použit, ja je vzdycky zdimala mezi dvěma obyčejnými tampony, koupila jsem je na cesty,přišlo mi to šikovný,ale nebylo

Offline šťastná13ka
Avatar
437 příspěvků moje polička 16. října 2016 07:04
Reakce na Potrefenáhusa:

Tyhle tampony mam take. Baleu a Alverde normalne muzu, ale tohle je des. Rozhodne nedoporucuju majitelkam citlivych oci a nositelkam kontaktnich cocek (jsem oboje).

Online Potrefenáhusa
Avatar
33662 příspěvků moje polička 16. října 2016 07:08
Reakce na šťastná13ka:

Jj, mne z dm vyhovují jejich vlhcene ubrousky na mimina,myslím,ze jsou modré,kupuju si je na cesty a nepali me nic, projdou mi lepší i než jiné drogerkove odlicovaci ubrousky

Offline šťastná13ka
Avatar
437 příspěvků moje polička 16. října 2016 07:30
Reakce na Potrefenáhusa:

Priznavam, ze uz si radsi vozim obri flasku micelarni vody od Mixy. Ty svedici a palici zarudly oci mi za trochu usetreneho mista v tasce nestoji :-) Spis zkusim sehnat nejakou mensi lahvicku a budu si do ni odlivat. 

Offline andry
Avatar
2698 příspěvků moje polička 16. října 2016 07:43

řasenka a peeling Clinique. po prvním jsem slzela, sotva jsem kartáček přiblížila k oku, po druhém se mi osypaly tváře. a to že prý hypoalergenní...

rtěnky Rimmel a Yves Rocher. tak moc "hydratační", až ta barva prostě nedrží a při každém dotyku rtů o sebe se v daném místě smaže.

gel na holení Balea. potřebovala jsem cestovní balení, tak si říkám - provizorně dobrý. že je to růžový a parfémovaný tomu ještě odpustím, ale že to šíleně štípe, to snad jako nemyslí vážně.

krémy na ruce a tělová mléka Avon. jako kdybych potřebovala podivnou vrstvu, co se nevsákne a hlavně nedělá nic, co by od takového produktu člověk očekával, zabalím se do igelitové folie.

Offline šťastná13ka
Avatar
437 příspěvků moje polička 16. října 2016 07:47
Reakce na andry:

S rasenkama jsem mela potiz: vetsina se rozmazavala, z nekterych me palily oci. Pak jsem ze zoufalstvi zkusila Miss Sporty (zluta, cena asi 70 korun) a je super. Jsem ji verna uz asi dva roky a jeji slavu sirim dal a dal ;-)

Offline andry
Avatar
2698 příspěvků moje polička 16. října 2016 08:00
Reakce na šťastná13ka:

záleží ještě jestli neslepuje, nedrolí se a dělá krasomilný objem já už léta používám Maybelline Colossal klasickou, za ty peníze paráda a i to škaredé balení přežiju. občas ovšem neprozřetelně experimentuju a neletěla snad jenom Lancome a Estee Lauder. větší pohroma jsou ale rozmazané stíny a tužka, od té doby, co mi zrušili bázi Zoeva v kelímku, jsem po pracovní době jak po dvoudenní pařbě, ať použiju cokoli (a moje velkosuperní báze od UD funguje jen na levé oko, pravé se vždycky rozmaže ...!!!??). ze zoufalství jsem v pátek koukala na báze od NARS a MUFE, ale že by se mi chtělo dávat přes 700 za minibalení něčeho, co ani nevím, zda bude laskavě fungovat...

Offline šťastná13ka
Avatar
437 příspěvků moje polička 16. října 2016 08:12
Reakce na andry:

Jsem troskar, trapak, minimalista: pouzivam vetsinou jen tu rasenku :-) A rekla bych, ze krasomilni efekt ma. Dokonce se me ptala i kosmeticka, co je to zac, ze to dobre vypada. Ovsem zalezi taky na tom, jak moc se mi rano klepe ruka, jestli jsou erupce na slunci, pms boucha na dvere ... Znate to :-) Tuzky nepouzivam, moc to s nimi neumim a taky se mi mazou. Ve svatek obcas pouziju stiny, ruzove a sede. Myslim taky Miss Sporty. Jsem ten typ, co to s dekorativkou moc neumi a proto se tvarim, ze spoleham na charisma :-D

Offline andry
Avatar
2698 příspěvků moje polička 16. října 2016 08:21
Reakce na šťastná13ka:

to má ale nesporné výhody: méně utracených peněz za nefungující produkty a delší spánek

Offline šťastná13ka
Avatar
437 příspěvků moje polička 16. října 2016 08:38
Reakce na andry:

Ani ne: usetreny cas beze zbytku vyuziju vztekanim se, ze nemam co na sebe :-D

Offline Miru
Avatar
13848 příspěvků moje polička 16. října 2016 08:48

Propadákem jsou u mě

voděodolné řasenky.

Nechápu je - 

řasy jsou po nich stejně(co do objemu, délky) jako nenalíčené,

sice se trochu načerní, ale, a to hlavně

matlá se to kolem očí tak, že to z kůže nejde ani snad rejžákem, natož jakýmkoliv odličovačem(všech druhů a konzistencí) a, světe div se, jakmile na to přijde voda, maže se mi to kolem očí jak saze...

Nikdy více.

Ad oči

Hm, pravidelně mi cestou do práce odteče pravé oko kamsi k uchu...,

a poku nestihnu vyndat papírový kapesníček a odchytávat ho, tak mi kape po tváři na límec....

Offline Chemička
Avatar
78 příspěvků moje polička 16. října 2016 13:28

Já se přidám. Mám špatnou zkušenost s touto řasenkou od Maybelline. Sexy pohled, mega objem se v mém případě nekonal. Spíše jen pavoučí nožičky a drolila se jak sviňa. 

Za mě ještě jsou propadáky vlasové šampony z Avonu. Při použití řady na "mastné vlasy" jsem z vlasů měla olej do pár hodin. 

kerrankin
Avatar
16. října 2016 16:24

Ani ne tak propadák jako spíš zklamání pro mě byly řasenky Lancome. Četla jsem na ně tolik chvály... Naštěstí jsem teda nekoupila, jen testovala v Sephoře.

Jsem obecně k řasenkám dost skeptická - těžko může řasy prodloužit ani po ní nepřibydou, takže můj požadavek je jediný - aby se neslepily do muších nožiček. A ten objemová Hypnose nesplnila :-(

Offline Myrtila
Avatar
2950 příspěvků moje polička 16. října 2016 18:59
Reakce na šťastná13ka:

A reaguji jeste na Potrefenahusa:

Ja casto nekde cestuju na 1-2 noci a nejvic se mi osvedcilo vzit maly zipovaci sacek, navlhcit tamponky svou obvyklou micelarkoi, zavrit do sacku a odlicovat se s nimi. Micelarku kupuju ve velkem baleni, tahat s sebou celou.lahev se mi nechce.

A s rasenkama taky bojuju, mam hodne citlive oci a maloco mi sedne, tak si rasy nechavam barvit.

Offline slniecko admin
Avatar
17569 příspěvků moje polička 16. října 2016 19:09

Šampón od Yves Rocher I love my planet. Nielenže vlasy po ňom sme mali obe s dcérou prakticky nerozčesateľné (a to aj za použitia overeného kondicionéru), ale mne okrem toho aj toľko vlasov po ňom vypadalo naraz, že ako mi dorastajú, tak mi to teraz normálne robí takú trochu ofinku.

Online Potrefenáhusa
Avatar
33662 příspěvků moje polička 16. října 2016 19:10
Reakce na Myrtila:

pro mě na tohle odličování byl před několika lety v Lushi geniální Babyface - takový malý bílý mastný jakoby mejdlíčko a celej obličej tím šel bezvadně odlíčit, už to nedělaj :-( Tak aspoň že maj ty šampuky, na cesty geniální.

Z dražších řasenek mi přijde nejlepší Dior Diorshow, řasy mám dobrý, nepotřebuju je ani prodloužit, zahustit, natočit, jen obarvit a zvýraznit, a tahle řasenka nepatlá, namaluje opravdu všechno a dlouho drží. 

Offline Guinea Pig
Avatar
519 příspěvků moje polička 16. října 2016 20:04
Reakce na Chemička:

Já se přidám. Mám špatnou zkušenost s touto řasenkou od Maybelline. Sexy pohled, mega objem se v mém případě nekonal. Spíše jen pavoučí nožičky a drolila se jak sviňa. 

Za mě ještě jsou propadáky vlasové šampony z Avonu. Při použití řady na "mastné vlasy" jsem z vlasů měla olej do pár hodin. 

Já se musím zastat šamponu od Avonu, aspoň teda z takové zelené řady (nature?), černá ředkev - na jemné vlasy jsem pro získání objemu nenašla nic lepšího za vtipných 30 kč v akci.

A obecně teda nesnáším řasenky s plastovým kartáčkem. Jako k čemu to je?