cz.strawberry.net (Jahoda)

19. zaří 2014 15:18
Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 19. zaří 2014 15:18

Dlouho jsem s první objednávkou váhala. Zlákat jsem se nechala až koncem minulého měsíce na Habanitu L´Esprit za příjemnou cenu. A fajn byla i mírná sleva za registraci. Objednala jsem 28.8., platila PayPalem a hned 29.8. objednávku odeslali. Tady do ČR dorazila už 3.9, což je opravdu fofr. No jo, ale kámen úrazu nastal v tom, že i když to na dodacím listu uvnitř krabice není uvedené a na balíčku je uvedený P.O.Box ve Švédsku, čeští celníci prostě podle všeho vědí, že Strawberry Ltd. je firma z Hongkongu, čili odchytli to, na což mají nárok.

Inu 10.9. jsem si vše vyřídila na vyměňovací poště a 11.9. jim odeslala žádost o vrácení zaplacené DPH a poplatku poště vč. naskenovaných obou dokladů o zaplacení. A tady je další kámen úrazu, který jsem si pořádně neprostudovala předem, že ač na svých stránkách píšou, že vše pošlou zpět do 1 až 2 týdnů, je vracení jejich dobrá vůle, nikoliv povinnost. Tím pádem bych řekla, že vrací podle nálady, protože mně doposud nepřišlo nic a nějak se mi nechce věřit po tom, co ostatní psali, jak rychle měli zpátky poplatky, že by se mi na PayPalu do čtvrtka nějakým zázrakem ještě zjevily. Samozřejmě pokud se to přece jen ještě změní, tak to budu editovat.

A je-li to tedy tak, v tom případě nedoporučuji nákup tam, protože v případě nějaké větší sumy, by se vám to tak mohlo sakra prodražit a přičteme-li k tomu to papírování. I když jinak zboží mají bezpečně zabalené, to zase jo.

A jaké máte vy zkušenosti s Jahodou?

Offline ntiti
Avatar
364 příspěvků moje polička 19. zaří 2014 16:17

checheche....sice s černou Habanitou - ale úplně stejné

Offline Barbarella
Avatar
207 příspěvků moje polička 19. zaří 2014 16:33

Já zatím za ty dlouhý roky vše ok, kromě pár vyschlých řasenek.

A asi mi to nebylo ponaučením, jelikož mi jedna právě sviští domů a teda byla ku... drahá!!

Pokud nebude ok, reklamovat tentokrát budu, jinak jsem to nikdy nedělala, nestálo mi to za to.

Ale svýho času mi vrátili bez potíží peníze za ztracený balík.

Platím tam kartou.

Offline dynda
Avatar
7249 příspěvků moje polička 19. zaří 2014 18:20
Reakce na wendulka:

Mně vrátili peníze snad hned ten den, kdy jsem poslala scany. Takže jsem čekala a čekala, až jsem po několika týdnech pořádně prohledala výpis z účtu a bylo to tam. Upozornění jsem os nich žádné nedostala. Prostě byli rychlejší, než kde jsem v historii pátrala...

Offline Alena_In
Avatar
671 příspěvků moje polička 24. zaří 2014 07:45
Reakce na wendulka:

Wendulko, tak jsem na tom byla podobně. 8.9.2014 jsem odesílala na Strawberry žádost o vrácení DPH a dalších poplatků (taky za bílou Habanitu) a od té doby ticho po pěšině.

Včera odpoledne jsem jim zkusila napsat, slušně je poprosila o informaci, zda mi budou poplatky vráceny a do e-mailu jsem znovu přiložila doklady o vrácení poplatků. Dnes ráno jsem už viděla e-mail z Jahody i z Paypalu, že poplatky byly vráceny a ve výpisu z Paypalu vidím, že Jahoda poplatky v plné výši skutečně vrátila a Paypal už je vrací na mou kreditku.

Babička mi vždycky říkala - líná huba, holé neštěstí. Takže já jsem spokojená a na Strawberry budu nakupovat i nadále. To, že je musím popostrčit, mi nevadí.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 24. zaří 2014 12:22
Reakce na Alena_In:

No mně doteď nic. Na který e-mail jsi jim napsala, prosím? Na ten orders@strawberrynet.com? Tak já to tedy ještě naposled zkusím a dám vědět. Díky.

Offline Alena_In
Avatar
671 příspěvků moje polička 24. zaří 2014 19:06
Reakce na wendulka:

Asi už odpovídám pozdě, ale psala jsem na tenhle mail a pak ještě na mail, ze kterého mi potvrdili přijetí mé žádosti o vrácení poplatků (jennifer@strawberrynet.com). Tak držím palce, ať to dobře dopadne.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 24. zaří 2014 19:16
Reakce na Alena_In:

No mně před těmi 2 týdny po odeslání té žádosti přes formulář přišel jakýsi e-mail z jahody a ten začínal sun@strawberrynet.com, ale byl prázdný. Netušila jsem, že to je potvrzení toho, že mou žádost přijali. Ale poslala jsem to ve 14 hodin na ten orders a podle všeho to klaplo, protože už teď večer mi přišlo potvrzení z PayPalu, že to opravdu refundovali. To je mi najednou fofr. A na ten druhý e-mail mi přišel zase prázdný e-mail, tentokrát phillip@strawberrynet.com, tak to bylo asi potvrzení na ten odpolední e-mail.

Každopádně moc děkuju za radu

I když pořád mám malinko pochyby, zda by to s tím upomínáním klaplo i u nějaké opravdu už větší částky. No ale takhle časem možná přece jen ještě u nich něco menšího objednám.

Offline Alena_In
Avatar
671 příspěvků moje polička 24. zaří 2014 19:20
Reakce na wendulka:

Tak to jsem ráda, že to klaplo. A mě od Jennifer taky přišel prázdný mail, ale neřešila jsem to, když mi poplatky vrátili.