LA PROFUMERIA ITALIANA

31. července 2016 23:24
Offline domenica blogger
Avatar
7966 příspěvků moje polička 31. července 2016 23:24

Butik LA PROFUMERIA ITALIANA (Non plus ultra) najdete přibližně v místech, kam jste chodívali do Madeleine, čili v pasáži Černá růže. Čekají vás zde pečlivě vybrané italské značky, které lpí na ruční práci a potrpí si na maximální kvalitu surovin. Zatím je součástí obchodu Elazar, ale dojde tam ještě k úpravám interiéru.

A značky? Angela Ciampagna, Mendittorosa a Maria Candida Gentile, Profumi del Forte a velmi brzo i lahůdka jménem Claudia Scatolini

Článek o butiku (a o nedávno otevřeném butiku ODÉR) ZDE: http://guerlinade.cz/2016/07/31/cerna-ruze-se-znovu-rozvonela/

Offline cinkja
Avatar
1514 příspěvků moje polička 31. července 2016 23:54
Reakce na domenica:

A pak se řekne okurková sezóna .

Offline domenica blogger
Avatar
7966 příspěvků moje polička 01. srpna 2016 00:54
Reakce na cinkja:

Přesně tohle jsem si dnes říkala. 

Offline cinkja
Avatar
1514 příspěvků moje polička 01. srpna 2016 01:29
Reakce na domenica:

Italské parfémové značky mám hodně v oblibě, tak se moc těším. Jejich vůně jsou pro mě synonymem elegance, kvality, řada z nich je úžasně ženská a sytá, mají v sobě takovou zvláštní jiskru. Něco jako Sophia Loren nebo Monica Bellucci ve flakónu .

Offline Miru
Avatar
13842 příspěvků moje polička 01. srpna 2016 06:30
Reakce na cinkja:

...ano, to je přesné.!

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 01. srpna 2016 13:59
Reakce na domenica:

Tak to je další báječná zpráva. O to víc se na zítřek těším. Vůně Maria Candida Gentile si rozhodně zaslouží být v Praze.

Akorát trochu nechápu tu značku Angela Ciampagna, když ta se prodává jen o pár desítek metrů dál v Empathii v Pánské pasáži. Podle mě trochu hloupé lézt si takhle do zelí až takhle.

Offline domenica blogger
Avatar
7966 příspěvků moje polička 01. srpna 2016 17:57
Reakce na wendulka:

Pokud jde o Angelu, může to být tak, že chtěla mít v Praze dvě prodejní místa. Nebo to v Empatii zatím nejde podle očekávání... nebo je zvyklá se přimykat  k některé z vůní portfolia butiku atd... 

Offline domenica blogger
Avatar
7966 příspěvků moje polička 01. srpna 2016 17:58

... a vůně značky Profumi del Forte jsou už také na místě! 

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 01. srpna 2016 18:55
Reakce na domenica:

No jak jsem vyrozuměla od paní majitelky Emphatie minulý týden ve čtvrtek, tak si vybírá takové značky, kdy jedná přímo s výrobci. Nechce jít přes distributory z důvodu, aby se pak ty vůně neobjevily třeba v některém českém e-shopu (viz Byredo, Maison Francis Kurkdjian) nebo právě jiné parfumérii (viz M. Micallef, Olfactive Studio).

Její vůně prodává teprve od letoška, před nedávnem ji dokonce pozvala do Prahy na prezentační akci, přibrala i její kolekci čistých parfémů a na stránkách AC je pro ČR uváděná pouze Empphatia, vícero prodejních míst uvádí pouze v Rusku, kde je to vzhledem ke kupní síle pochopitelné a v domovské Itálii, proto mi to její náhlé zjevení se i tady přijde překvapivé a zvláštní.

Offline domenica blogger
Avatar
7966 příspěvků moje polička 01. srpna 2016 19:26
Reakce na wendulka:

Mně to "zjevení" tak zvláštní nepřipadá. Ten samý systém vybírání značek má i majitel obchodu La Profumeria Italiana. Jedná přímo s výrobci, ne s distributory, takže pokud nemá Emphatie exkluzivitu pro ČR, může platit, že se Angela rozhodla i pro dalšího prodejce. Ale nevím to přesně, zatím. 

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 01. srpna 2016 21:09
Reakce na domenica:

No ale zrovna značka Profumi del Forte, která je už dva roky na parfums v poměrně uceleném sortimentu s tímhle pravidlem úplně nekoresponduje, že by nešla i přes distributory. Čímž rozhodně nechci říct, že se jí v Non Plus Ultra nebude dařit, povedou-li si tam s ní stejně dobře jako v Ingredients s Amouage. Bude mi mnohem příjemnější potkávat ji v Černé Růžinež až v Drážďanech.

Jasně, tomu rozumím, že se Angela s největší pravděpodobností asi rozhodla pro dva prodejce, když byla oslovena. Jen mi takové rozhodnutí vzhledem k poloze obou parfumérií nepřijde jako strategicky nejšťastnější. Totiž nevím, jestli už jsi ty sortiment Angely Ciampagna zkoušela, ale je to trochu styl jako vůně Mona di Orio, tzn. velmi zajímavé originální, ale ne tak "líbivé" kompozice jako By Kilian, Byredo nebo Profumum Roma, které oslovují mnohem širší spektrum zákazníků.

Tudíž si nedovedu dost dobře představit, že jejich prodej bude pro obě parfumérie (zejména kvůli těsnému sousedství) v dlouhodobém horizontu rentabilní - přece jen Praha není Moskva, Londýn nebo Itálie.

A samozřejmě jsem tím nechtěla říct, že bych nějak v tomhle ohledu stranila jedné z parfumérií. Jen jsem si prostě při tom nemohla nevzpomenout na již zmíněnou Monu di Orio, u níž tenhle krok nakonec přispěl k tomu, že z Prahy zmizela úplně. Tak jsem to celé myslela.

Offline domenica blogger
Avatar
7966 příspěvků moje polička 01. srpna 2016 23:36
Reakce na wendulka:

Je to mnohem složitější, než jak to od stolu vypadá. To, že značka je na Parfums.cz ještě nemusí znamenat, že neproběhlo jednání přímo s výrobcem nebo "jakože" prostředníkem (ale ne oficiálním distributorem). Konkrétně Parfums.cz se často holedbá tím, že jedná s mnoha niche značkami přímo, bez distributora - např.  s takovými jako Nasomatto nebo Francis Kurkdjian. Tak buď je to pravda nebo mlží nebo lžou.

Angele, pokud se má někde dařit, tak spíš to vypadá na Non Plus Ultra v Černé Růži, tipuju, a to hned z několika důvodů. Rentabililitu ať si pak zhodnotí zainteresovaní, to naštěstí řešit nemusím.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 23:28
Reakce na domenica:

"Angele, pokud se má někde dařit, tak spíš to vypadá na Non Plus Ultra v Černé Růži, tipuju, a to hned z několika důvodů."

Tak včera jsem se cestou z Odéru zastavila pochopitelně i tady. Bohužel pan majitel tam nebyl. Čili pokud bych to měla brát čistě podle prezentace nebo spíš neprezentace slečny prodavačky obchodu Elazar, která podle všeho není na vůně proškolená (např. vůbec netušila, že MCG vyrábí cestovní 15 ml balení, ale byla příjemná) a když vezmu v úvahu ještě menší prostory, tak bych prozatím ještě neviděla tu převahu Non Plus Ultra v případě této značky tak jednoznačnou a viděla výhodu prozatím jedině v umístění v atraktivnější pasáži. Ale kdo ví, pokud budu mít příště štěstí už na pana majitele, je dost možné, že svůj názor přehodnotím. Přece jen beru v potaz, že teprve začínají a jistě se budou dál vyvíjet.

Nicméně i tak tato návštěva přinesla své ovoce, jelikož jsem zjistila že naprosto nutně budu potřebovat cestovní balení Rrose Sélavy, kterou jsem si zkompletovala znalost základní řady vůní MCG. Nádherná dlouhodržící přírodní růže - Mitzi by ji tam měla povinně zajít vyzkoušet. Kam se hrabe Rose de Grasse.

Jinak zařízené je to na parfumérii trochu nezvykle podobně, jako jsem to vnímala v Emphatii, ale útulně. Jsem zvědavá, jestli proběhnou ještě nějaké úpravy. Předpokládám, že ano.

No tu a tam se tam asi zastavím, láká mě ta ohlášená značka Claudia Scatolini a Mendittorosa (i když od té mě včera na první počich vyloženě zatím nezaujala žádná), ale častějším návštěvníkem asi budu přece jen v Odéru - sakra, to jméno se mi najednou začíná líbit.

Offline domenica blogger
Avatar
7966 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 00:02
Reakce na wendulka:

Tak tos měla smůlu. Pan majitel je tam skoro pořád. Škoda. Menší prostory nevadí, ale pracuje se na tom, aby se butik jasně oddělil do obchodu Elazar, čili ideálně to znamená zprovoznění vlastního vchodu a odstranění jakéhokoli zboží, které nesouvisí s parfémy. I tak, už v tuhle chvíli, u mě vede Non Plus Ultra před Emphatií víc než o (hodně velká) prsa. Kromě umístění v atraktivnější pasáži to je samotná prezentace vůní. Emphatie ty vůně totálně pohřbívá ve změti keramických nesmyslů a pokud někdo nejde cíleně do konkrétního butiku za konkrétní vůní, nemá šanci si všimnout, že se tam vůně vůbec prodávají.

Ohledně značky Mendittorosa, mám už asi rok vzorky většiny jejich vůní, některé jsou fajn, jiné mě úplně neoslovily, až na Le Mat, ale hodně zajímavé je nové Nettuno.

Claudia Scatolini, ano, to je velká očekávání a případ značky, která si nenamlouvá prodejce, ale prodejci o ní musejí delší dobu usilovat a namlouvat si ji. 

Maria Candida Gentile - učebnice nikovek, kapitola: "Velmi ženské parfémy."

A Profumi del Forte? Klasická Itálie, jak ji mám ráda. Velmi kvalitativně vyrovnaná řada. Navíc jsem tam našla vůni, kterou jsem si myslela, že už nikdy neucítím (bude recenze).

Takže, jak píšu jinde, pro mě takto vzniká trojkombinace: Ingredients - ODÉR - Non Plus Ultra. Tím, že se každý den pohybuji v místech, kde se tato lákadla nacházejí, není moc co řešit. 

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 00:46
Reakce na domenica:

"Emphatie ty vůně totálně pohřbívá ve změti keramických nesmyslů a pokud někdo nejde cíleně do konkrétního butiku za konkrétní vůní, nemá šanci si všimnout, že se tam vůně vůbec prodávají."

To mi třeba nepřišlo, že by se nedalo si všimnout. Tohle vnímání má asi každý nastavené odlišně. Totiž nevím, jestli jsi někdy v Berlíně navštívila The Different Scent, ale to je teprve šok pro parfémového maniaka - niché parfumérie skladiště. Tento, ehm, "butik" má člověk problém postřehnout, i když tam jde cíleně. Tomu teprve říkám pohřebiště vůní. Doteď nechápu, jaktože stále fungují.

Jo, i slečna prodavačka mi říkala, že prý je tam skoro pořád, takže je mi jasné, že jsem měla smůlu. Proto jsem psala rovnou, že pokud se s ním příště už neminu a uvidím ten následný vývoj, tak pak se třeba vyhraním stejně jako ty. Bez něj zatím takto. I když pokud jde o zařízení parfumérií, já mám obecně ráda moderní styl jako Ingredients anebo teď nově Odér, v Paříži pak samozřejmě Jovoy Paris anebo když už tak historizující styl Sens Unique nebo butik Oriza L. Legrand.

Nettuno jsem zadávala do databáze už před časem, ta nechybí.

Jasně, tak o úspěšnosti vůní Maria Candida Gentile nemám pochyby už teď na začátku. Ty se budou prodávat skoro samy. To akorát já bych od ní užila spíš ta cestovní balení, pokud je pan majitel v budoucnu zařadí do sortimentu. Ty stovky jsou na mě moc velké. Profumi del Forte rovněž.

Já jsem to vedle četla. Jasně, tak u Tebe není co řešit. U mě to bude těmi zastávkami dané tím, že víc nového studijního materiálu pro mě osobně budou mít za rohem.

Offline domenica blogger
Avatar
7966 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 01:31
Reakce na wendulka:

The Different Scent v Berlíně jsem nenavštívila, ale nichparfumérie skladiště by mě určitě odradilo. 

Pokud jde čistě o design parfumérií, tam je to bez debat. Ingredients a ODÉR jsou jasné. Moderní, stylové, hipe... La Profumeria Italiana si buduje vlastní, "italský" styl, lehce historizující (viz logo a banner) a to je pro mě taky ok. Tím spíš, že  mám pro ty italské niche značky slabost.  A studijního materiálu budu mít dost a dost jak v "Italské parfumérii", tak v Odéru. 

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 11. srpna 2016 23:41

Tak dnes už jsem měla na pana majitele štěstí. To jste nemohly napsat rovnou, že neumí česky a anglicky asi jako Pařížan a tudíž si spolu moc nepokecáme?

Ale ne dobrý.  Má to s ním určité kouzlo, že si člověk nepřipadá jako v Praze a dojmy jsou po druhé návštěvě značně lepší. Pokud bych však měla být malinko kritická, jedna drobná "chybička" se vloudila, kdy se mě snažil přesvědčovat, že Rrose Sélavy v 15 ml cestovním balení neexistuje, když jsem ho viděla nejen na švédském e-shopu, ale i na oficiálním e-shopu MCG, ale pro ty jeho modré oči mu budiž odpuštěno.

Pokud jde o ten pomyslný "souboj " s Emphatií ohledně Angela Ciampagna: vidím to tak, že vzhledem k jazykovým dispoziciím pana majitele, La Profumeria Italiana asi má předpoklad dominovat u zahraničních klientů, ovšem jazykově nevybavení čeští klienti, si myslím, že spíš zamíří vedle. Samozřejmě je otázka, která skupina bude početnější.

Tím chci říct, že aktuálně už mi nepřijde vůbec divné, že je jedna niche značka prodávána jen pár desítek metrů od sebe, ale prostě to bude jen zajímavá koexistence s dvěma odlišnými způsoby jazykové a vizuální prezentace.

Moc se těším na září a na Claudii Scattolini.

Cervanek
Avatar
15. srpna 2016 11:26
Reakce na domenica:

Velmi ráda čtu, jak se Praha rozvíjí i parfémové, jak zde přibývají butiky na dobré značky s dobrými vůněmi.

Pokud jde o parfums.cz a jejich holedbání se s jednáním s mnoha niche značkami, Vám mohu říct jen tolik, že mě nedávno zarazila jedna arabská vůně od Designer Shaika, kterou parfums nabízí za "lukrativní" ceny. Napsala jsem tedy přímo do značky Designer Shaik a přišla mi odpověď od jejich manažerky, že DS nabízí vůně 3 vždy dámské a pánské a že v ČR žádného autorizovaného prodejce nemají. Odkázali mě na 2 obchody v PL, z nichž jeden (Yasmeen) má oprávnění prodávat i v ČR, avšak žádný jiný. Tento dotaz jsem vznášela před prázdninami.

Offline batta
Avatar
25 příspěvků moje polička 02. listopadu 2016 20:49

Podle dnešní ústní informace od pana majitele se obchod do 15 dnů přestěhuje do samostatných prostor v Kotvě, údajně do 1.patra, ale dle doprovázejícího posunku bych si tipla spíš přízemí

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 07. listopadu 2016 20:03
Reakce na batta:

Ano, dnes jsem byla v Černé Růži a vůně jsou z toho miniprostoru už pryč a je tam zpátky oblečení. Tak jsem se šla schválně mrknout i do té Kotvy. Prošla jsem prošla celé přízemí i 1. patro a neviděla jsem žádný volný koutek, kde by se něco mělo chystat.

Souhlasím s tím, že cokoliv je lepší než ten kamrlík obchodu Elazar a je mi jasné, že pan majitel asi spoléhá na to, že tou Kotvou projde víc lidí, jen si nejsem jistá, zda to budou i noví potenciální zájemci o italské niche vůně. Nemůžu si totiž nevzpomenout na nicheparfum.cz v Palladiu, což je ještě živější místo než Kotva, která odtamtud po krátkém působení nakonec zmizela jak pára nad hrncem. Chci říct, že bez patřičné propagace kolem jenom samotné přestěhování a nějaký hezky zařízený prostor podle mě stačit nebude.