Nová akvizice A. Puiga - Penhaligon´s + L´Artisan

23. ledna 2015 17:28
Offline MS61
Avatar
58 příspěvků moje polička 23. ledna 2015 17:28

Podle čerstvé zprávy na Twitteru (via Basenotes) španělský parfémový dům Puig koupil 2 významné a etablované značky - Penhaligon´s a L´Artisan.
Více přímo u zdroje: http://bit.ly/188qM1E

EDIT - ještě odkaz přímo na web Puig: link

Ačkoliv se mi klasická pánská produkce A. Puiga velmi zamlouvá, s napětím očekávám další osud respektovaných a luxusnějších značek...

Michal

P.S. V tomto světle bych se přimlouval, aby se doplnění vůní A. Puig do DTB zařadilo mezi priority.

Online wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 26. ledna 2015 15:56
Reakce na MS61:

Četla jsem to hned, jak to na basenotes zveřejnili. Vypadá to, že tenhle osud připojení se ke koncernům čeká v budoucnu asi hodně nikových značek. U L´Artisana jsem tak nějak čekala už dlouho, že se s někým spojí, jen byla otázka s kým.

U Penhaligon´s mě to tak trochu překvapilo, protože to je značka z více než stoletou tradicí.

No jako s napětím teď sleduju osud vůní Frederic Malle, tak si k tomu přidám i tyhle značky.

I když pokud jde o Comme des Garcons, tam zrovna na jejich poslední vůni a jakože spolupráci s Pharellem Williamsem http://www.parfumanie.cz/database/detail/47989 tuším diktát právě ze strany Puiga.

Offline Hoolinkah
Avatar
1641 příspěvků moje polička 29. ledna 2015 22:46
Reakce na wendulka:

"Vypadá to, že tenhle osud připojení se ke koncernům čeká v budoucnu asi hodně nikových značek."

No, to nezní zrovna pozitivně. Předpokládám, že koncernům jde i v tomhle případě v první řadě o zisk...

Offline domenica blogger
Avatar
7966 příspěvků moje polička 29. ledna 2015 23:17

Seznam nikových značek, které přešly nebo právě přecházejí do náruče obřích koncernů, se v posledních měsících rozrůstá. Ale bez ohledu na to jestli - a jak moc - se změní jejich vůně, jak pak po takovém "přechodu" nadále nazývat značku? Nikovka v pravém smyslu to už není, ztrácí jeden z hlavních atributů pro zařazení do téhle kategorie. Vím, že někdo označuje pojmem nikovka i exkluzivní řady Chanelu, Dioru, Guerlain atd... ale to mi právě nikdy nesedělo, to je samostatná kategorie.

Offline Hoolinkah
Avatar
1641 příspěvků moje polička 29. ledna 2015 23:45
Reakce na domenica:

Vidím to tak, že obří koncern projeví zájem o takovou značku ve chvíli, kdy je to pro něj ekonomický výhodný...z čehož ale plyne, že ta značka ten hlavní atribut ztratila ještě před tím samotným přechodem. Jednoduše už ji vyhledává a kupuje až příliš mnoho lidí na to, aby se dala charakterizovat jako výrobce produktů pro malou a omezenou část trhu...

Každopádně v tom ale začíná být pěkný bordel.

Offline domenica blogger
Avatar
7966 příspěvků moje polička 30. ledna 2015 00:10
Reakce na Hoolinkah:

To si umím představit, že u některých značek to tak bude. A jak chce konglomerát vydělávat v první řadě, tak malá značka už potom taky, když třeba předtím to bylo jinak (no, možná ). U některých jiných značek mi přijde, že může jít o jistou formu "záchrany" (dobře vypočítané) a tam se obávám změn kompozic nejvíc.

Online wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 30. ledna 2015 18:57
Reakce na domenica:

To mě taky napadlo, že nazývat tyhle značky nikovkami v pravém smyslu slova už úplně nejde.

Exkluzivky jsem vždycky brala za samostatnou skupinu, protože je mi jasné, že byť je tam oproti mainstreamu kvalitnější zpracování a nehledě na omezenou dostupnost, pořád tam v pozadí ten diktát koncernu je.

Jinak pořád přemýšlím o tom Fredericovi a čím dál tím víc si taky spíš myslím, že v tomhle konkrétním případě bude důvodem finanční záchrana. U L´Artisan a Penhaligon´s bych se už víc přiklonila k tomu, že u nich spíš mohlo sehrát roli to, co napsala Hoolinkah.

Každopádně ať už jsou ty důvody jakékoliv, je jasné, že beze změn to nebude. Pokud to nebude změna kompozice, ukončení výroby cenově nákladné vůně (to se může za určitých okolností stát i těm nikovkám, ať už je to jednání s IFRA - můžeme se jen dohadovat, do jaké míry hrají roli finance i tady - viz např. nedávné ukončení Enlevement au Serail, ohlášený důvod konce byly regulace ze strany IFRA, ale kdo ví, že jo), tak minimálně tam bude vliv na veškeré budoucí vůně, které značka bude nadále uvádět.

Offline MS61
Avatar
58 příspěvků moje polička 03. března 2015 08:05

A. Puig znovu zasahuje: 

Podle zprávy z twitteru Basenotes skupina Puig intenzivně jedná se zástupci Shiseido. V plánu je kompletní přechod parfémů J. P. Gaultier pod křídla Puigů od ledna 2016. Nabízí se jedna otázka: je hlad "Katalánců" po rozšíření portfolia již u konce?
Srv. http://t.co/lRaG3fDFOL

MS61

Offline Ef
Avatar
25 příspěvků moje polička 10. října 2015 19:36

Tímto počinem ovšem zaniká řada parfémů značky L'Artisan, dneska jsem objevila seznam těch co vypadly ze hry: Traversée du Bosphore, Voleur de Roses, Mimosa Pour Moi, Al Oudh, Seville à l'Aube, Piment Brûlant, Poivre Piquant, Safran Troublant, Mon Numéro 9 and L'Eau de l'Artisan.

Offline Ledifia
Avatar
71 příspěvků moje polička 10. října 2015 22:52
Reakce na Ef:

Tímto počinem ovšem zaniká řada parfémů značky L'Artisan, dneska jsem objevila seznam těch co vypadly ze hry: Traversée du Bosphore, Voleur de Roses, Mimosa Pour Moi, Al Oudh, Seville à l'Aube, Piment Brûlant, Poivre Piquant, Safran Troublant, Mon Numéro 9 and L'Eau de l'Artisan.

Travesée ne, PROČ??????

Příčí se mi dělat zásoby, tu vůni pak stejně nenosím a jen syslím.... ale Traversée fakt potřebuju.

Offline andry
Avatar
2697 příspěvků moje polička 11. října 2015 08:23
Reakce na Ef:

nekončí náhodou ještě Drole de Rose? a Seville byla tuším (minimálně původně) jako limitka.

Offline blackviolet
Avatar
3312 příspěvků moje polička 11. října 2015 11:49
Reakce na andry:

Drole de Rose skončila, ale na svých stránkách mají ještě 100 ml flakony. Dokonce momentálně ve slevě. (Tak přemýšlím, jestli si nemám vzít do zásoby ještě jeden.)

Offline andry
Avatar
2697 příspěvků moje polička 11. října 2015 15:37
Reakce na blackviolet:

vezmi

Offline blackviolet
Avatar
3312 příspěvků moje polička 11. října 2015 15:44
Reakce na andry:

když já normálně nerada syslím

Online wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 12. října 2015 10:59
Reakce na Ef:

Ha, jsem si říkala, kdy to přijde. Tak u Seville jsem to čekala, protože tu už od začátku ohlašovali jako limitku, ale ten zbývající seznam je teda pořádně dlouhý.