Padělky Montale?

25. prosince 2015 10:43
Offline Fleur blogger
Avatar
6070 příspěvků moje polička 25. prosince 2015 10:43

Mám dotaz. Kamarádka zakoupila jako vánoční dárek v Egoistu Red Vetyver od Montale. Zatímco na krabičce je Red Vetyver, na flakónu má Red Vetiver. Setkali jste se s tím i někde jinde? Nejde náhodou o padělek? Jakou máte zkušenost s vůněmi z Egoistu?

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 25. prosince 2015 19:11
Reakce na Fleur:

Tyhle dvojí názvy pro tutéž vůni nejsou u Montale ničím neobvyklým. Týká se to právě této vůně, která existuje jak s názvem Red Vetyver, tak i Red Vetiver, kromě Egoist Royal Parfums ji v téhle variantě prodává i osvědčený německý e-shop meinduft http://www.meinduft.de/montale-parfum-red-vetiver.html . Nemám přesně časově zmapováno, kdy přesně k těmhle změnám dochází. Ono to při tom množství, které Montale chrlí, ani moc nejde.

Dalšími vůněmi, kterým se takto prostřídaly názvy jsou Aoud Moon / Moon Aoud, Dark Purple / Black Purple, Mukhallat/Mukhalat a Rose Elixir / Roses Elixir. Všechny máme tady v databázi zanesené vč. Red Vetyver / Red Vetiver http://www.parfumanie.cz/database/detail/red-vetiver-red-vetyver-montale-paris .

Je tedy trochu zvláštní, že v případě tvojí kamarádky se to takhle pomíchalo, ale umím si představit, že i tohle se může stát, pokud v továrně měli ještě staré krabičky s nápisem Red Vetyver, ale flakony už s nápisem Red Vetiver. Osobně si myslím, že to fake není. Ale na reklamaci by určitě měla na základě rozdílných názvů  na krabičce a flakonu nárok, protože výrobní chyba to je.

Edit: Tak není to výrobní chyba. Právě jsem zjistila, že úplně přesně s tím dvojím názvem je to u těchto vůní tak, změnili jen název na flakonu, nápis na krabičce zůstal původní - viz odkaz http://www.emiaroma.com/media/catalog/product/cache/11/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/r/o/rose_elixir1.jpg

Teď už jsem si jistá, že tvá kamarádka může být v klidu.

Offline Fleur blogger
Avatar
6070 příspěvků moje polička 25. prosince 2015 19:47

Děkuji za dobrou zprávu! Doufala jsem, že to tak bude, ale jsem ráda, že to mám ověřeno.