Babo raď - alebo ako obliecť atypické postavy?

15. května 2022 00:23
Offline slniecko admin
Avatar
17514 příspěvků moje polička 15. května 2022 00:23

No keďže som s tým začala, hneď Vás vydesím fotografiami, ako vyzerá v praxi Cushingov syndróm (pôvodne som chcela dať nejaký obrázok z netu, ale jediný, ktorý mi neprišiel totálne dehonestujúci bol obrázok psa s týmto syndrómom - ale stačí hodiť do googla).

Takže trpte...

Ale dávam to sem pretože...

a) dúfam, že sa na to niekto bude vedieť pozrieť okom estéta a niečo na to vymyslieť (roky kombinujem tehotenskú módu s rôznymi druhmi pytlov)

b) dúfam, že sa aj iné dámy, ktoré nemajú postavu ako z katalógu odhodlajú a bez mindráku si nechajú poradiť, ako to čo najlepšie zaodieť.

P.S.

Prosím, nie zdravotná rady - ak nebudú z úst odborníkov - toto má byť vlákno o obalovej technike.

Edit: Zistila som, že sa necítim komfortne, keď tu visia moje výsostne nelichotivé fotky, tak som ich zmazala...ehm....bojovníčka proti body-shamingu zo mňa nebude.....takže ste holt odkázané na ten gúgl....

Offline Garfie
Avatar
23614 příspěvků moje polička 15. května 2022 02:32

slniecko Ale tak do tří do rána jsi je tu mohla nechat! Musí to být těžké, moje teta měla postavu tohoto typu (nevím, jestli byla nějak nemocná) a v podstatě chodla pořád v tom samém, osvědčeném. 

Online andulka01
Avatar
10537 příspěvků moje polička 15. května 2022 07:45

slniecko Vlákno o obalové technice potrebuju taky, vyžrala jsem se (a dohnaly mě geny z obou stran) do hnusopostavy. Nikdy to nebyla žádná hitparáda, příroda mi nadělila široká ramena a žebra, nic moc prsa daleko od sebe, žádnej pas, nohy silně do x.

Příliš mi nepomáhá, že se (i u dražších značek) přestaly šít záševky, princesové střihy, džíny s nižším pasem a tak. 

Offline AprilTwelve
Avatar
930 příspěvků moje polička 15. května 2022 08:08

Teda to jak teď nikdo nic nešije,  ve všem je v pase guma a pas je proklatě vysoko... střih to nemá veškerej žádnej,  z toho mě berou všichni čerti... a bohužel jsem ze svého šatníku taky drobně (dost) vytloustla... 

Offline Daridari
Avatar
1059 příspěvků moje polička 15. května 2022 08:56

slniecko hodila som do googla a zistila, že si výnimočná( jedna osoba z pol milióna )

Podľa mňa obliekanie celkom zvládaš, ak by si chcela kontakt na šikovnú krajčírku, môžem poskytnúť. Ani nemyslím hneď šitie vecí ale možno drobné úpravy, vytvarovať trebárs niečo, čo bude oversize atď, ona je výborná estétka, mne kopec vecí upravuje....nezdá sa to možno, ale nie vždy zapadám do konfekčných rozmerov, keď chcem aby to pekne sedelo, mám na to práve ju. 

Offline Sweet Potato
Avatar
34709 příspěvků moje polička 15. května 2022 09:41

slniecko Vím, že o to tu neběží, ale jsi strašně vtipná.

Dnešní móda naštěstí dává možnost hledat i mezi pytli nehábitovými, neplandavými. Samozřejmě myslím COS, ale určitě se najdou i další?

A z druhé strany nákupního spektra, zde určitě zavrhovaného. Kamarádka se obléká "v buticích", kde visej tuny pytlů bez velikosti. Za pár korun řekla bych. A mezi nimi spousta jednoduchých, vtipně střižených, jednobarevných lněných nebo z umělého hedvábí. Vybrala bych si, kdyby nebyly tak veliké.

Offline Mha
Avatar
příspěvků moje polička 15. května 2022 13:43

Jako atypická postava nakupuji v sekáčích. Nejlepší jsou podle mě ty, které berou zboží že Švédska a Finska, tak nějak líp zapadám do jejich velikostí, i u kalhot (zázrak!) 

Vůbec mi nesedí oblečení od Vietnamců, jejich číslování je pro mě depresivní. Prádlo od nich bych musela mít 3XL, což si odmítám připustit.

Oblečení z online obchodu je sázka do loterie, velikostně neurčitelné oběma směry a kvalita ušití nebývá dobrá. Ale párkrát jsem se taky strefila a byly to dobré věci. Proto už nešly objednat další kusy

Takže výsledek je, že jsem oblečená, ale nikdy to není in. 

Offline slniecko admin
Avatar
17514 příspěvků moje polička 15. května 2022 14:54
Reakce na Mha:

Takže výsledek je, že jsem oblečená, ale nikdy to není in. 

​Presne!!!

Inak ja naopak nákupy cez net milujem, lebo to behanie po obchodoch kde je milión oblečenia a NIČ mi nesedí je deprimujúce. Takto naobjednávam a čo nesadne ide nazad (a čo sadne doobjednám viac kusov)

Offline slniecko admin
Avatar
17514 příspěvků moje polička 15. května 2022 14:59

Daridari krajčírka je na vyváženie zlatom!!! A o jednu som práve prišla. A ďakujem. A ja samozrejme som výnimočná, ale teda v niektorých veciach by som fakt nemusela...

Garfie andulka01 Sweet Potato ďakujem!!!

Tak dám aspoň jeden obrázok, možno ho dám zajtra alebo kedy dole (podotýkam, že takto sa neobliekam, to len aby bolo čo najlepšie vidieť, o čom hovorím.

Inak, to opačné spektrum....zažila som, mám 160cm a pred chorobou som mala pod 50 kíl. Objav "petite" oblečenia v USA bol pre mňa životný zážitok, keď som si konečne mohla kúpiť normálne dámske oblečenie - predtým som to látala detským a krajčírkou.

Offline continuity
Avatar
33121 příspěvků moje polička 15. května 2022 15:57

slniecko asi ti moc neporadím, ale veľmi mi je ľúto, čím musíš prechádzať.

Offline Martula
Avatar
1745 příspěvků moje polička 15. května 2022 16:37

slniecko Luci, já být tebou, tak se ani tak nesnažím to bříško schovat, ale spíš přepínat pozornost okolí jinam. Tak ho máš - no a co.. /já vím, lehko se to takto říká, ale vždyť máš štíhlé nohy a úzké boky a hezky tvarované paže..a chodíš krásně navoněná a máš charisma a břitký humor a já nevím co ještě..to bude vědět tvé blízké okolí, jsi úžasná žena už jen z toho mála, co o tobě vím!

Protože podle mě volné a nařasené věci ti zbytečně přidají centimetry a kila tam, kde je nemáš.

Já bych šla do dvou vrstev oblečení:

První vrstva - něco pružného, kvalitní látka s lycrou, která se nevytahá a která bude pohodlná i ve středu těla, delší tričko áčkového střihu, ne moc široké a k tomu kalhoty stejné barvy, nebo krátké/dlouhé šaty princesového střihu. A k tomu jaké druhá vrstva něco, co bude hezky vlát okolo těla při chůzi - rozepnutá košile, delší vesta, kardigan.. zdůrazňuji, bude vlát = rozepnuté a vepředu otevřené. Nebo v létě nějaký barevný hedvábný šál, ležérně spuštěný přes ramena dolů. Tato část oděvu v jiné barvě než první vrstva, klidně i se vzorem - podle toho, co ti sluší k pletí.

Soustředila bych se co nejvíce na tyto 3 věci:

1. Barva. Nosit pouze a výhradně barvy, které ti nejvíce sluší a rozsvítí tě (podle barvové typologie a podle toho, v čem se ty sama cítíš nejlépe)

2. Najít si dva typy výstříhu, které ti nejlépe sluší k obličeji/dekoltu a těch se držet.

3. Vždy mít vše dobře padnoucí přes ramena. Ramena dělají siluetu.

No a pak taky kabelka.. velká taška odvádí pozornost od středu těla a opticky dělá střed těla drobnější. maličká kabelka má opačný efekt.

Offline Biely kvet
Avatar
4020 příspěvků moje polička 15. května 2022 17:00

Martula Super, vo všetkom s tebou súhlasím.

Offline Daridari
Avatar
1059 příspěvků moje polička 15. května 2022 19:15

Martula Perfektne napísane, od prveho do posledného slova

Offline Karja
Avatar
35503 příspěvků moje polička 15. května 2022 23:46

Martula Ty jo bezvadny celý, já si tě slniecko teda taky umím představit v nějaké pěkné vestě rozepnuté a nějakém lehkém kardigenu, myslím že to je přesně to pravé. A ta velká klidně barevná kabelka je taky výbornej tip. Ještě mě napadlo,co oslovit tu Beatu Oravcovou? Ona dělá kromě barevné typologie i korekci postavy. Sice jako tu někdo nedávno říkal, že její prezentace je fakt silena (ona měla nedavno fakt takový starý demode fotky na webu), ale na tu barevnou typologii byla fakt šikovná, tak kdyby i na tu korekci z ní vypadly dva tři tipy tak by to bylo dobrý. Myslím normálně emailem, zda nemá nějaký článek už o tom, nebo nechce napsat...

Offline barbucha blogger
Avatar
30399 příspěvků moje polička 16. května 2022 09:05

slniecko 

To o CS tady nemělo zaznít, já mám každou chorobu, o který si přečtu! Nehrozej mi jen potíže s prostatou!

Ale tentokrát se obávám, že jsem se jen obyčejně vyžrala

Co se mi osvědčilo, je áčkovej střih. Na prsou to sedí a pod nima se to pomalu a plynule rozšiřuje. Úplně nejlepší byly cosácký šaty s těma velkejma našitejma kapsama (akorát mohly bejt delší), ty jsem unosila hodně... byly i z výbornýho materiálu, nahoře pěkně přilehly, dole látka splývala a neodstávala.

Teď si holt kupuju u cosáků další pytle, pokud je u nich pásek tak ho okamžitě vyhazuju... Kalhoty si kupuju nejradši široký a do gumy - kupodivu jsem zjistila, že mi snad nejlíp sedí střih "barrel", líp než úzký trubky, nad kterýma pak ční obří břicho Ty širší kalhoty to tak nějak vyrovnaj (no Twiggy ze mě neudělaj, to dá rozum).

Martula má pravdu s těma dvěma vrstvama, elastický tílko a přes to pořádně volnou košili, a cajk... i bych se přimlouvala za spíš monochromní outfit, čím jednodušší, tím lepší. 

Kromě cosáků a ještě tak Arketu (občas) prakticky slušnej pytel jinde nekoupím - kdybyste měly nějakej tip na jiný obchody, hrňte to sem

Online viktorka_od splavu
Avatar
45852 příspěvků moje polička 16. května 2022 09:20

Martula to je skvělý!

a já bych ještě dodala slniecko že máš nádherné vlasy, ale fakt neskutečně, já si vlastně krom očí a vlasů na tobě ničeho nevšimla

Offline continuity
Avatar
33121 příspěvků moje polička 16. května 2022 09:53

viktorka_od splavu a vlasy nám slniecko nevyfoti!

Offline alibi blogger
Avatar
3951 příspěvků moje polička 16. května 2022 10:09

já mám uzký ramena, hrbatý záda a přes břuch víc, než přes prsa, šířka boků taková normál. osvědčil se mi lodičkový výstřih, nebo do V, ale ne moc hluboký. a kapuca. u trik náznak projmutí pod prsama a rifle nosím nejraději přes stehna úzký a dole rozšířený

Offline Korsičanka
Avatar
12827 příspěvků moje polička 16. května 2022 10:25

barbucha Ona slniecko u COS nakupuje, jak jsem postřehla v oblékacím vlákně. Podobné šaty jako tyhle mám několikery i já a cítím se v nich super.

A je dobře, slniecko , žes toto vlákno založila, neb tu jsme nejen manekýny s 34-38 velikostí

Martula i ostatní skvěle radí, jsem zvědavá, Luci, až sem frkneš nějaké foto v novém hábitu

Offline slniecko admin
Avatar
17514 příspěvků moje polička 16. května 2022 22:06

Ďakujem všetkým!!!

continuity vďaka, je to otrava, ale keď vidím, čím sa tu boria iné kočky, tak toto aspoň nie je fatálne...je to proste akurát otrava.

barbucha COS je jedna z mojich záchran. Tie s vreckami som nemohla, lebo sú tak umiestnené, že vzchádyali akurát tak na brucho, že som v tom vzyerala ako kengura so syndrómom opusteného hniezda. Pri akomkoľvek takomto detaile musí byť výrazne nížšie, alebo výrazne vyššie. Ale inak áno, veľkú časť môjho šatníka si kupujem práve tam .

Korsičanka nový hábit nebude úúúplne hneď, lebo mi som chodí pani, čo robí KonMari a teda pri všetkom tom vyhadzovaní mám normálne rešpekt niečo priniesť ....ale na leto sa asi aj tak neudržím....ale som už fakt odhodlaná si dokupovať len fakt nekompromisné veci.