Vše o podprsenkách a obecně spodním prádle

11. prosince 2016 11:30
Offline Brioso
Avatar
627 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 11:30

Zakládám nové téma týkající se všeho kolem podprsenek a spodního prádla. Jestli máte dotaz, klidně pište, skupinová inteligence určitě něco vymyslí a poradí. Pokud si prostě jen chcete o prádle pokecat, pište taky, určitě se tu najde mnoho milovnic krásného spodního prádla, které si rády popovídají.

Offline Brioso
Avatar
627 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 11:36

Dotaz siouxsie z Co jste si dnes koupili/y?:

potřebuju sehnat hladké nevypolstrované (tj. bez vycpávek) vyztužené (tj. s kosticemi) náhrady za dosud kupované podprsenky CK, jejichž zdroj mi pozvolna vysychá... můžete prosím poradit?

Nejdřív se ještě poptám na pár detailů a pak se zkusím zamyslet  Velikost je UK 32C? A proč už nemůžeš kupovat podprsenky od CK? Musí ta podprsenka být úplně hladká (tj. moulded), nebo může mít švy? Které CK ti seděly?

Offline siouxsie
Avatar
688 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 11:49
Reakce na Brioso:

jste moc hodná, že jste to sem zkopírovala, díky! už jsem se chystala svůj dotaz vyhledávat...

ano, v naprosté většině mám velikost UK 32C, a moje oblíbené CK podprsenky jsem si původně koupila na nějaké dovolené nebo služební cestě venku, pak už jen obnovovala zásoby z ebaye. ale protože se na ebay v poslední době skoro nevyskytují, soudím, že se přestaly vyrábět.

švy přes košíček nemám ráda, takže úplně hladká. ale nemusí to být hladká pletenina, může být i pružnější krajka... ale bez švů. zkusím sehnat produktové fotky jako ilustraci toho, co hledám.

Offline siouxsie
Avatar
688 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 11:56

ta černá je pletenina bez vycpávek...

Offline Brioso
Avatar
627 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 14:07
Reakce na siouxsie:

Ještě mám jeden upřesňující dotaz. Pochopila jsem, že chceš, aby měla kostice, ale už si úplně nejsem jistá, jestli chceš vyztuženou nebo nevyztuženou. Zjednodušeně řečeno, je povoleno, aby se skrz mohly rýsovat bradavky nebo ne? Protože to na obrázku vypadá jako nevyztužené, tedy přes ty se bradavky asi občas rýsovat mohou.

Offline siouxsie
Avatar
688 příspěvků moje polička 11. prosince 2016 14:46
Reakce na Brioso:

přesně tak - chci nevyztuženou, s kosticemi, případně rýsující se bradavky si ohlídám jinak...

Offline Brioso
Avatar
627 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 21:05
Reakce na siouxsie:

Nedala jsi mi úplně jednoduchý úkol  Ale pár modelů jsem našla, které by možná mohly vyhovovat. Jen se obávám, že s dostupností v ČR to bude horší.

Šel by zkusit spacer (moje recenze spacerové zde). To je vlastně něco mezi vyztuženou a nevyztuženou podprsenkou, příklad v 70C je Fantasie Eclipse. Dále pak třeba od Wacoalu. Z čistě nevyztužených mě napadla Gossard Glossies a pak i již zmiňovaný Wacoal má několik modelů, ještě tady. Obecně je to ale s nevyztuženými, hladkými v této velikosti problém. Některé značky začínají až na D a bezešvé nevyztužené se obecně až tak často nedělají.

Doufám, že jsem ale aspoň trochu pomohla.

Offline siouxsie
Avatar
688 příspěvků moje polička 12. prosince 2016 23:49
Reakce na Brioso:

moc díky! ještě jsem recenze nečetla, ale moc ráda se do toho ponořím, prohlídnu

u některých modelů by mi mohl vyhovovat i Déčkový košíček... ale když píšeš o nelehkém úkolu - tak to je přesně ten důvod, proč jsem z vysychajícího zdroje osvědčených CK podprsenek lehce přepadlá, a proč jsem tak ráda chňapla po tvojí nabídce v rámci samostatného vlákna

dám vědět, jak jsem pořídila

Offline Emerald
Avatar
2587 příspěvků moje polička 13. prosince 2016 11:12
Reakce na Brioso:

Já jsem zase mírně rozčarovaná z toho, že nemůžu sehnat ve své velikosti 34F Panache Porcelain Moulded Bra.

 

Přemýšlím, že bych si zkusila pořídit Panache Porcelain Plunge Bra, neznáte ji náhodou. Trochu se bojím, že mi u tohoto typu polezou prsa ven, nebo se mi zmáčknou moc k sobě, což nesnáším.

Offline Brioso
Avatar
627 příspěvků moje polička 17. prosince 2016 17:10
Reakce na siouxsie:

Bude to holt chtít asi trochu propátrat a najít nějakou náhradu. Ale určitě se něco najde  Budu ráda, když pak dáš vědět, co jsi našla.

Offline Brioso
Avatar
627 příspěvků moje polička 17. prosince 2016 17:19
Reakce na Emerald:

Ono ta Porcelain s vyšším středem byla víceméně nahrazena novějším modelem Porcelain Élan. Nebo aspoň to tak vypadá z webu Panache. Takže můžete zkusit tu. Případně podobný střih by asi ještě měla mít Porcelain Viva. Jinak s Porcelain moc zkušenosti nemám. Myslím, že jsem si ji kdysi někde zkoušela, ale je na mě moc uzavřená, takže víc zkušeností nemám. Jestli Vám vyhovuje vyšší střed a nechcete mít prsa moc u sebe, tak bych tu plunge asi nezkoušela. Protože plunge jsou prostě dělané na to, aby udělaly žlábek a daly prsa k sobě.

Offline Emerald
Avatar
2587 příspěvků moje polička 15. března 2017 20:23
Reakce na Brioso:

Chtěla bych Vás znovu poprosit o radu. Zvažuju, že bych si objednala podprsenku od Triumphu, ale nevím, jak sedí číslování.

U podprsenek Panache a Freya mám 34F, ale u toho Triumphu se bojím, že jsou menší, ale vůbec s nimi nemám zkušenost.

Konkrétně bych chtěla nějakou z řady minimiser, protože se mi zdá, že tahle konkrétní značka prsa nezplácne až do podpaží.

Offline holka hnědooká
Avatar
617 příspěvků moje polička 15. března 2017 21:02

Nemate prosim nekdo tip na podprsenku se zapinanim vepredu? Kvuli zraneni asi jeste par mesicu klasickou podprsenku nezapnu. Idealne Praha kamenna prodejna nebo cesky eshop - hori to :-)

Edit: Beru zpet, neni nad cizi uhel pohledu a jednoduche reseni :-)))

Offline A666
Avatar
2846 příspěvků moje polička 15. března 2017 21:18

Nemate prosim nekdo tip na podprsenku se zapinanim vepredu? Kvuli zraneni asi jeste par mesicu klasickou podprsenku nezapnu. Idealne Praha kamenna prodejna nebo cesky eshop - hori to :-)

Edit: Beru zpet, neni nad cizi uhel pohledu a jednoduche reseni :-)))

Soucítím, jsem fakt šťastná, že podprsenku už zapnu a že se i učešu :) Ale k věci, já za sebe můžu doporučit prodejnu Carresse (kousek od Náměstí Míru), měla jsem velmidobrou zkušenost s tamníma prodavačkama a určitě by našly řešení :)

Jinak jak jdou rehabilitace? Jámám za sebou 6 a lepší se to byť hybnost stále není úplná a pořád některé pohyby bolí..... A ještě k tomu jsem s sebou dneska znovu praštila (podrobnosti ve Stěžovacím vlákně ať neplevelím, naštěstí jsem snad jen potlučená...)

Offline viktorka_od splavu
Avatar
45971 příspěvků moje polička 15. března 2017 21:29

a otočit by nešla? já si snad podprsenku vzadu nezapnula nikdy v životě, a to mám obě ruce zdravý (jenom teda levý:-P

Offline holka hnědooká
Avatar
617 příspěvků moje polička 15. března 2017 21:32

Ja to takhle nikdy nezkousela, tak me to ani nenapadlo. Ted si pripadam jako uplna trubka :-) Jdu to hned zkusit. Stydim se :-))))

Offline viktorka_od splavu
Avatar
45971 příspěvků moje polička 15. března 2017 21:37

ježiš sorry:-) mně zas hned jak jsem to odeslala napadlo že su uplná trubka a že si třeba nemůžeš pak při zapnuté podprsence navlíknout ruce do ramínek - což tak možná i bude:-/

Offline holka hnědooká
Avatar
617 příspěvků moje polička 15. března 2017 21:38
Reakce na A666:

Zkusim otocit normalni (jsem to ale trubka).

OT okenko: Jinak mam za sebou teprve druhou rehabilitaci, chodim trikrat do tydne. Doma cvicim sestkrat denne sadu cviku asi na deset minut - do strany zvednu ruku cca na 50 stupnu, dopredu na 90. Kdybych sebou nekde sekla, no to uz by mi fakt svihlo. Davej na sebe pozor. Konec OT okenka :-)

Offline holka hnědooká
Avatar
617 příspěvků moje polička 15. března 2017 21:39

To se uvidi, jdu to zkusit. A neomlouvej se, nahodou jsi pohotova.

Offline holka hnědooká
Avatar
617 příspěvků moje polička 15. března 2017 21:45

Jde to!!! Ztuha, je to lehce za hranou bolesti, ale prece!!! Ja te asi miluju :-) Po dvou mesicich mam na sobe podprsenku, no ja v ni snad dneska pujdu spat :-)))