Ajmal

14. srpna 2014 14:56
Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 14. srpna 2014 14:56

Značka byla založena v Indii roku 1951 panem Late Haji Ajmal Ali, jehož fotku naleznete na oficiálních stránkách značky, jako rodinná firma a ve vlastnictví jejich klanu, kdy má za sebou více než 60. let fungování na trhu, zůstává doposud. Během 90. let 20. let se firma postupně rozrůstala a otevřela pobočky v Kuvajtu, Ománu, Kataru, Saudské Arábii a dnes už má svoje nezastupitelné místo v oblasti celého Středního východu. Jako první zde totiž začali roku 2000 prodávat vůně i online, alespoň se tím chlubí :) .

(www.dubaimall.com)

Blízký východ však není jejich jediným působištěm, značka aktuálně exportuje svoje vůně zhruba do 24 zemí po celém světě vč. Německa, Francie, Itálie, Ruska a samozřejmě k nám :) . Firma nyní sídlí v Dubaji ve Spojených Arabských emirátech. Současným parfumérem je Nazir Ajmal, vnuk zakladatele značky. A že jsou opravdu dobří, dokazují i ceny FIFI z let 2010 a 2011.

(zdroj: www.fragrantica.com a www.ajmalperfume.com)

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 14. srpna 2014 14:58

Yearn

Tedy, jsem malinko zaražená, ale příjemně překvapená , z tak černého flakonu bych čekala nějakou pecku a ona je to vlastně jen lehce opojná a zároveň i něžná květinová vůně. Vlastně se to dá poznat už od začátku díky svěžím tónům frézií, že tady nebudete mít s nějakou typickou orientálkou co dočinění. Následuje hruška z Petite Chérie, jejíž sladkost je tlumená jablečnou příchutí.

Po rozvinutí už dostávají prostor jen a jen květiny, v tomto bodu souhlasím s jerry a typovým přirovnáním k Idylle EDT. Dokonce i ten pižmový obal v základu tomu nahrává, jen s tím rozdílem, že Yearn je oproštěná od jakýchkoliv ostrých hran a naopak je obohacená o jemně omamnou „medovou“ sladkost .

Offline rakuli
Avatar
79 příspěvků moje polička 14. srpna 2014 22:59
Reakce na wendulka:

Tak jsem prohrabala krabičku vzorků, abych zjistila, co od Ajmal mám:)

Našla jsem tam taky Yearn - mně vždycky hodně připomínal Ted Lapidus pour Elle - taky takovou medovou, hutnou a omamnou květinovku. Dnes z něj cítím průrazný jasmín s pomerančovým květem s táhlým, akátovým medem, snad i ylangem a kapkou pačuli, pižmo je v té medovosti také uzavřeno a vůni osvěžuje spolu s květy.

Krásná vůně, okázalá, slavnostní - arabi prostě umí. Necítím v ní nic rušivého, ani chemického, přitom je bohatá, mnohovrstevnatá.

Princess Musk je křehká, trošku větrová fialka s kapkou růže a hromadou cukrového pižma - působí až dívčím dojmem, je to, jako nadechnout se cukrového poprašku na dortu s lesním ovocem.

Shadow - nesladký a ostrý jasmín spolu s pižmovým popelem:) působí na mě teskně, osaměle a nevlídně, nic mu nepomůže ani ta trocha pačuli - ten chlad nezaplaší. Kombinací květin a pižma mi připomíná Rumeur, ten je ale o hodně optimističtější.

Wisal už lovím jen z paměti - vzpomínám si, že po trošku chaotickém začátku se z něj vylouply růže s nepatrným podtónem oudu. Trošku byla podobná Roses Musk od Montale. Tady ovšem ta růže, ač působila jako hrst něžně nadýchaných růžových lupenů, neměla přírodní původ. Přesto ji hodnotím jako povedenou a velký držák, pokud vám nevadí trochu chemična a jednotvárnosti.

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 14. srpna 2014 23:08
Reakce na rakuli:

Ha, tak Ted Lapis pour Elle neznám. To musím schválně pro srovnání ještě vyzkoušet. Díky za tip.

A krásná recenze Shadow. To vypadá, jako by bylo záměrem držet se názvu.

Offline Mirka
Avatar
3985 příspěvků moje polička 14. srpna 2014 23:12
Reakce na rakuli:

Vnímám Wisal stejně a držák je to neuvěřitelný, z oblečení doslova sálá do vyprání. Po první aplikaci jsem si myslela, že mě porazí, že bude otravná, ale kupodivu byla hodně návyková a nosila jsem ji ráda.

Offline rakuli
Avatar
79 příspěvků moje polička 14. srpna 2014 23:14
Reakce na wendulka:

Já měla tohohle Lapiduse chvilkama v tužebníku, ale ony tyhle omamné kompozice jsou dost těžce nositelné - aspoň pro mě. Ale už se nevyrábí - na ebay jsem ho ale ještě nedávno viděla.

No, to máš pravdu, u Shadow ten název asi opravdu odpovídá:)

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 14. srpna 2014 23:18
Reakce na rakuli:

Tak já taky moc omamných květinovek nenosím, ale pro srovnání se hodí vyzkoušet...Aha, teď koukám, že už se nevyrábí, škoda.

Offline rakuli
Avatar
79 příspěvků moje polička 15. srpna 2014 08:27
Reakce na Mirka:

To se ti nedivím, ona má něco do sebe - Wisal růži napodobuje celkem dokonale. Já ji asi poslala dál proto, že v zimě se mi jevila trochu jinak - což mi občas arabské růže dělají, že v zimě se mi nelíbí - a pak se divím, co jsem na nich viděla:)

Offline wendulka admin
Avatar
16579 příspěvků moje polička 02. prosince 2014 23:31

Sacrifice for Her

Na začátku je plná svěžího pomerančového květu, mezi nějž se nám postupně přimíchá gumový jasmín z Aliena, zlehka prohřátý ambrou. Narozdíl od Muglera je ovšem tady uhlazený nadýchaným obláčkem pižma se špetkou vanilky, která pomerančový květ osladí a společně vytvoří na kůži takovou levnější, ale příjemnou verzi Wasserovského marshmallow efektu.

Offline blackviolet
Avatar
3312 příspěvků moje polička 14. března 2017 22:44

Ajmal: Rose Wood

Najdete v ní přesně to, co slibuje její název - růži a dřevo. Růže je zpočátku ovocná a doplněná skořicí, hřebíčkem a muškátovým oříškem. Potom začne vrůstat do oudu, ale hlavně do dřeva, které mi připadá, jako by bylo něčím naimpregnované, jako třeba svého času dřevěné železniční pražce, které na slunci vydávaly takovou zvláštní kouřovou vůni. Růže v kouřovém dřevu je ještě posypaná trochou pudru, spíš pryskyřičného než nějakého fialkového.

Povedená variace na růži a oud.

Cervanek
Avatar
07. prosince 2017 23:05

Mukhallat Shams edp

Vůně z opravdového oudu, naprostá bomba. Vyvíjí se velmi pomalu, začátek je velmi výrazný, kdo není zvyklý, tak mu "smrdí sýrem, jinému velmi živočišně". Takže pozor, nutno vědět, co je to opravdový oud. Připomíná mi vůni OUDH INFINI zn. DUSITA za šílené peníze. Na MUKHALLAT SHAMS obdivuji božské zpracování oudu s pižmem, růží, pomerančovým květem a skořicí. Ovšem na tyto složky je třeba si dost dlouho počkat. Po odeznění výrazného "odéru" je vůně nádherná, není na každý den, do společnosti bych ji také moc nebrala. Výdrž je téměř 16 hodinová i do druhého dne. Oudofilům způsobí radost, neoudofilům šok a zděšení.

Offline ModestMourek blogger
Avatar
1062 příspěvků moje polička 22. prosince 2017 22:39

Ha'em

Vůně s názvem Poutník v nádherně zpracovaném flakonu na mé kůži putuje od svěžích nasládlých bílých květin, kterým dominuje tuberóza a které zvládnout vyplnit celou místnost, k prašné sladké ambře s trochou karamelu, držící se u kůže. Už dlouho jsem nezkoušel vůni, která měla takovou projekci jako tato, ovšem její vyznění je čistě dámské, takže je pro mě nenositelná. Výdrž dosáhla asi 5 hodin.

Offline papla
Avatar
9 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 14:10

Wisal jsem koupila teď jako svou první arabku. Za málo peněz celkem hodně muziky, vůně je příjemná, drží neuvěřitelně, flakon roztomilé jiný 

Offline Miru
Avatar
13842 příspěvků moje polička 24. února 2019 09:30

Musk Rose

Musk Silk

...mají být...

Cervanek
Avatar
24. února 2019 09:50

Miru to vypada na olej? (cpo)

Offline Miru
Avatar
13842 příspěvků moje polička 24. února 2019 09:52

Cervanek 

...jojo, olej to je

Cervanek
Avatar
24. února 2019 10:04

Miru bude určitě hezká. Ajmal má krásné vůně. Miri, tys ji někde viděla v prodeji?

Offline Miru
Avatar
13842 příspěvků moje polička 24. února 2019 10:10

...nene. Viděla jsem ji na pinterestu, a tam na ebay...