Zakouřená kadidlová ambrovka s pačuli, spíše z orientu než ze Středomoří. Jediné, co má trochu středomořský ráz, je citrusový a nasládle ovocný tón v samém začátku. Pak už se vyhrne velká dávka kadidla, teplého a zakouřeného, a k němu ambrové pryskyřice s pačuli. Sladký tón se vrátí v podobě karamelové vanilky a spolu s dřevem a pižmem uhladí kadidlovou ambru.
...v podstatě jednoduchá vůně.
Pačuli, kadidlo, ambra ve vintage provedení.
Ale jelikož se jedná o značku Profumi del Forte -
je zde vysoká kvalita jednotlivých ingrediencí a i zpracování.
Versilia Vintage Ambra voní měkce, lahodně, přirozeně nasládle, luxusně.
Ostatní ingredience, oproti již výše zmíněným,
já osobně příliš nevnímám/na mé kůži se projevují m i n i m á l n ě.
Resp. pouze jaksi dobarvují jemnými až opatrnými tahy štětce obraz na téma typická italská vůně, tzn. pačuli, kadidlo, ambra s podtóny kůže...
Pochází z tria vůní, která má vzdávat poctu stejnojmennému regionu v Toskánsku a díky svým plážím a zábavním podnikům patří k nejznámějším turistickým oblastem v celé Itálii. Ale abych pravdu řekla, s dovolenou u moře bych si jí nespojila ani omylem. Nicméně zkoušet ambrovky patří asi už k mojí svaté povinnosti a tahle patří k těm zajímavějším.
Začíná kořeněným pomerančem, u něj se však nezdrží dlouho a přechází rovnou k "prachové" ambře se směsí dalších pryskyřic, z nichž se v popředí drží zejména kadidlo. To se na okamžik sice zdá být chladné "mramorové", ovšem jakmile se k němu přidá trocha živočišných tónů a roztékající se banánová zmrzlina (ylang), patřičně se rozehřeje a lehce zvoskovatí.
V další fázi se přidává i zemitost pačuli, kterou si pamatuji z Marconi 3. Samotná ambra zůstává i nadále příjemně sametová, přičemž ji doplní i několik cedrových hoblinek. Aby ale nebyla vyloženě suchá, vmícháme do ní i pár lžiček rozpuštěné mléčné, což jistě ocení i gurmánštěji založení příznivci ambrovek. Sice je spíše tělovější, za to má ovšem skvělou výdrž.
Zakouřená kadidlová ambrovka s pačuli, spíše z orientu než ze Středomoří. Jediné, co má trochu středomořský ráz, je citrusový a nasládle ovocný tón v samém začátku. Pak už se vyhrne velká dávka kadidla, teplého a zakouřeného, a k němu ambrové pryskyřice s pačuli. Sladký tón se vrátí v podobě karamelové vanilky a spolu s dřevem a pižmem uhladí kadidlovou ambru.
...v podstatě jednoduchá vůně.
Pačuli, kadidlo, ambra ve vintage provedení.
Ale jelikož se jedná o značku Profumi del Forte -
je zde vysoká kvalita jednotlivých ingrediencí a i zpracování.
Versilia Vintage Ambra voní měkce, lahodně, přirozeně nasládle, luxusně.
Ostatní ingredience, oproti již výše zmíněným,
já osobně příliš nevnímám/na mé kůži se projevují m i n i m á l n ě.
Resp. pouze jaksi dobarvují jemnými až opatrnými tahy štětce obraz na téma typická italská vůně, tzn. pačuli, kadidlo, ambra s podtóny kůže...
Pochází z tria vůní, která má vzdávat poctu stejnojmennému regionu v Toskánsku a díky svým plážím a zábavním podnikům patří k nejznámějším turistickým oblastem v celé Itálii. Ale abych pravdu řekla, s dovolenou u moře bych si jí nespojila ani omylem. Nicméně zkoušet ambrovky patří asi už k mojí svaté povinnosti a tahle patří k těm zajímavějším.
Začíná kořeněným pomerančem, u něj se však nezdrží dlouho a přechází rovnou k "prachové" ambře se směsí dalších pryskyřic, z nichž se v popředí drží zejména kadidlo. To se na okamžik sice zdá být chladné "mramorové", ovšem jakmile se k němu přidá trocha živočišných tónů a roztékající se banánová zmrzlina (ylang), patřičně se rozehřeje a lehce zvoskovatí.
V další fázi se přidává i zemitost pačuli, kterou si pamatuji z Marconi 3. Samotná ambra zůstává i nadále příjemně sametová, přičemž ji doplní i několik cedrových hoblinek. Aby ale nebyla vyloženě suchá, vmícháme do ní i pár lžiček rozpuštěné mléčné, což jistě ocení i gurmánštěji založení příznivci ambrovek. Sice je spíše tělovější, za to má ovšem skvělou výdrž.